Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:)

A ja već imam isplanirano (kao što sam ranije danas rekla) šta ću sve da kupim kad sredim kuhinju: električni roštilj, spravu za pravljenje rezanaca, ono za pečenje tarta, kiša, pite što je Sizif danas pravio, male posude za nabujke, tj. suflee, ono što je juče na 24 kitchen pravila ona ženska sa Novog Zelanda...

...nemam zelju da se vise kucim, sto imam imam, dosta mi je...mozda ako bude nekih promena, za sad se drzim odluke da mi vise nista od tih
stvari ne treba....i ono sto imam retko koristim...
...a kad ce ta kuhinja, cekam da vidim fotke....kupatilo sam videla i dopada mi se, tako nesto sam imala u planu i ja svoje da sredim, ali su me
zivotna desavanja saplela....i od tad nista ne planiram:mrgreen:

Malo smo zastali sa kuhinjom. Promenili smo prozor i stavili na jednom delu staklene prizme, izvukli smo vodu i struju gde treba i zalepili pločice. Sledećeg vikenda dolazi moler. Možda ćemo u medjuvremenu da naručimo nešto materijala. Pošto će moj muž sam praviti kuhinji, to će da potraje.... Ali ne žurimo

- - - - - - - - - -

moja deca jako vole bakin kolac(sto je za mene prava uvreda,to ni na sta ne lici)i razmisljala sam da zbog njih kupim aparat za pecenje.ja imam onu metalnu skalameriju kao presu sa dugackim drskama,tesko ko tuc

Ima to i moja mama. Ali to je valjda za onaj šporet na drva. Izvadi se "ringla" pa se to stavi i peče.

moja deca jako vole bakin kolac(sto je za mene prava uvreda,to ni na sta ne lici).......
Ax, ax, kakve reči.... svetogrđe... blasfemija!...:lol:

Waffles_with_Strawberries.jpg

- - - - - - - - - -

haha, da ne zapucam sad u Kiku. Mada, nije to meni daleko, stalno se nosim mišlju da odem peške. Samo, put nije baš za pešake.
Ne, put je danas taman bio za motor....
smiley_riding_motorcycle-1.gif

moja deca jako vole bakin kolac(sto je za mene prava uvreda,to ni na sta ne lici)i razmisljala sam da zbog njih kupim aparat za pecenje.ja imam onu metalnu skalameriju kao presu sa dugackim drskama,tesko ko tuc

meni se ne svidja ovaj mek ko dekin, ali volim onaj tvdi bakin kolac - mi ga zovemo galete

- - - - - - - - - -

Malo smo zastali sa kuhinjom. Promenili smo prozor i stavili na jednom delu staklene prizme, izvukli smo vodu i struju gde treba i zalepili pločice. Sledećeg vikenda dolazi moler. Možda ćemo u medjuvremenu da naručimo nešto materijala. Pošto će moj muž sam praviti kuhinji, to će da potraje.... Ali ne žurimo

- - - - - - - - - -

Ima to i moja mama. Ali to je valjda za onaj šporet na drva. Izvadi se "ringla" pa se to stavi i peče.

obavezno da postavis fotku kad bude gotovo :)

Pa razlika je u kuglicama i tečnoj smesi, a i jedno i drugo možeš da pečeš i na ringli i u el. aparatu... (mada računam da se na el. aparatu lakše i preciznije kontroliše temperatura)

ne moze tecna smesa u starinskom aparatu,ja sam ti zivi dokaz.prosle godine sam pravila po nekom novom receptu,sipala,preklopila i sve iscurilo po sporetu,pisala sam vec ovde :lol:

- - - - - - - - - -

....i moja deca su dugo volela samo bakin kolac i tako te suve "kolace"...pa po njima mazale svasta nesto....imala sam taj aparat na struju
i vredi kad se koristi redovno, mi smo ga cak cesto koristili i za tople sendvice:)
...a tu skalameriju je imala i moja baka, a tetka ima i dan danas, ali ona ima sporet na drva.....

...e da zaboravih, kad nesto na tri strane gledam....jedva cekam da vidim kako ce izgledati kuhinja:D

ne moze tecna smesa u starinskom aparatu,ja sam ti zivi dokaz.prosle godine sam pravila po nekom novom receptu,sipala,preklopila i sve iscurilo po sporetu,pisala sam vec ovde :lol:
Verovatno zavisi i od oblika kalupa... mada ja recimo godinama pravim to testo za bakin kolač (vafle), ali ih pečem na tiganju i ispadnu američke palačinke.... gustina testa je otprilike takva da je malo gušće nego ono za francuske palačinke (obične)

Ima vise recepata, od njih zavisi.
A mozes da ga peces, ako imas, i na pekac za tople sendvice, samo budu nepravilni oblici. Pogledajte prilog 307323

....ja imam ovakav za sendvice, stoji u ormancicu pravim se da ga ne vidim....:)
....nego kad vec pominjete bakin kolac ima li neko recept za slane? to bi moglo da se pravi od
integalnog brasna pa da bude malo "zdravije"...

....ja imam ovakav za sendvice, stoji u ormancicu pravim se da ga ne vidim....:)
....nego kad vec pominjete bakin kolac ima li neko recept za slane? to bi moglo da se pravi od
800 gr brasna
1 prasak za pecivo
4 soljice (male) ulja
2 k.k. soli
250 ml piva
1 zumance
100 gr susama
Umesiti u glatko testo, praviti kuglice, pa pod pekac. A mozes vaditi oblike, kao medenjake, pa u rernu.
Ja pravim i sa semenkama, kikirikijem,...

Modifikuj po svom :)

sad cu ti ja prepisati

- - - - - - - - - -

800 gr brasna
1 prasak za pecivo
4 soljice (male) ulja
2 k.k. soli
250 ml piva
1 zumance
100 gr susama
Umesiti u glatko testo, praviti kuglice, pa pod pekac. A mozes vaditi oblike, kao medenjake, pa u rernu.

e dobro nisam krenula da pisem :lol:

obavezno da postavis fotku kad bude gotovo :)

.jedva cekam da vidim kako ce izgledati kuhinja:D

ma ne jednu nego puno, kao kupatilo što sam postavila https://forum.krstarica.com/showthr...do-plafona?p=26334065&viewfull=1#post26334065

Ima vise recepata, od njih zavisi.
A mozes da ga peces, ako imas, i na pekac za tople sendvice, samo budu nepravilni oblici. Pogledajte prilog 307323

E ovako neki roštilj bih ja, samo veliki i jak. Ali me malo pokolebala jedna prodavačica, kaže da nije dovoljno jak za meso, a ja bih da može i meso da se peče, ražnjići, ćevapi.
A juče mi koleginica priča da ona ima neki ovakav (morale smo da nadjemo sliku na netu jer ja nisam mogla da shvatim kako izgleda)
prezadovoljna je, a košta jedno 3 puta manje od onog gore. Ali meni nije jasno kako se to peče direktno iznad tog grejača. To mora da se dimi i smrdi kad kapne mast na grejač

800 gr brasna
1 prasak za pecivo
4 soljice (male) ulja
2 k.k. soli
250 ml piva
1 zumance
100 gr susama

...eeee..to mi treba:hvala:
...nego te semenke ako stavljas jel ih prvo malo prepeces ili stavis sirove?
..imam golicu, suncokret i laneno (nije mleveno) ...
sad cu ti ja prepisati

- - - - - - - - - -

e dobro nisam krenula da pisem :lol:

...pa jes cuvaj ruke trebace ti :D

ma ne jednu nego puno, kao kupatilo što sam postavila https://forum.krstarica.com/showthr...do-plafona?p=26334065&viewfull=1#post26334065

E ovako neki roštilj bih ja, samo veliki i jak. Ali me malo pokolebala jedna prodavačica, kaže da nije dovoljno jak za meso, a ja bih da može i meso da se peče, ražnjići, ćevapi.
A juče mi koleginica priča da ona ima neki ovakav (morale smo da nadjemo sliku na netu jer ja nisam mogla da shvatim kako izgleda)
prezadovoljna je, a košta jedno 3 puta manje od onog gore. Ali meni nije jasno kako se to peče direktno iznad tog grejača. To mora da se dimi i smrdi kad kapne mast na grejač

....videla sam kupatilo, napisah ti ovde da sam imala u planu slicne primene, ali me zovite situacija sapletose:mrgreen:
....verujem da ce biti lepa kuhinja, ne sumnjam u tebe uopste...

...pa i meni izgleda da to dimi i da onaj ko nema prozor na kuhinji i vrata pod obavezno bolje da ne unosi u kucu..mada moje komsinice danima
peku paprike na terasama, i tacno mi dodje da ih lansiram na Mars:evil:pa sto mora moja kuca da se oseca na njen ajvar i ostalu zimnicu..al'
ajde trpim i pitam se do kad cu izdrzati, valjda dok mene izdaju zivci zavrse te poslove:mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back