Mrs.Bi
Veoma poznat
- Poruka
- 13.373
Ovo je bilo 1199din i bio je poslednji ako se ne varam...
haha, da ne zapucam sad u Kiku. Mada, nije to meni daleko, stalno se nosim mišlju da odem peške. Samo, put nije baš za pešake.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovo je bilo 1199din i bio je poslednji ako se ne varam...
tahini kupujem kod arapa, jako je jeftin, ne isplati mi se da ga pravim...ali ne znam koliko je kod nas. pa aj ko meze recimo, ali ga sluze i ko prilog u nekim arapskim restoranima...slicno ko i humus
koji se u sustini isto pravi ko baba ganush, samo bez kima npr), stave ti ga uz falafel, sluze ga uz onaj arapski hleb (moze i tortilja prepecena) pa umaces, ide i uz meso...svakako ga neces jesti samog na kasiku...ko sto bi smo mi ajvar mazali na leba i sluzili ko prilog uz druga jela, slicno je i sa tim arapskim prilozima, pa daj sebi na volju...bilo kako bilo, to su zdrava i hranljiva jela pa su dobri dodaci bilo kojoj kuhinji.
bilo kako bilo, nije to ni moja tradicionalna kuhinja u klasicnom znacenju, ali kod nas u kuci se uvek sve jelo i probali su se novi recepti, a zbog roditelja smo uvek imali miks mediteranske i nase domace, prevashodno vojvodjanske kuhinje, ali svi volimo da eksperimentisemo sa hranom te se rano na nasem stolu svasta moglo naci....vecina ljudi kod nas kontam da ne bi ni pomirisala ono sta sam ja probala ili redovno jedem, ali ja u hrani stvaro uzivam i ako si otvoren, volis da kuvas i probas razlicite stvari dosta toga mozes da prilagodis licnom ukusu i tako dopunis svoju trpezu...
pa da nema potrebe da se pece, samo bitno da ne bude debeo da ne bi ostao ziv, ja ga ne stavljam ni u brasno ni nista....znam da mama kupuje tegle tahinija od oko kilo kod nas, pitacu je gde i koliko kosta pa javim ako saznam...kod arapa izadje oko 4,5 eura skoro kilo (tipa 900 i nesto grama)...meni to ok cena za to jer ipak je ogromna tegla, a cini mi se da bi posao pravljenja tahinija bio uzasno lepljiv i prljavaaa, ti nisi u Srbiji. Ovde nema Arapa, samo Kinezi! A cena je oko 300 dinara za teglicu. Meni se to učinilo skupo, ali nisam ozbiljno ni razmotrila to. Zavisi koliko se troši. I kapari su tako nešto, pa opet kupim teglicu da imam da ubacim u neka jela, a ide ih malo, pa onda traje.
Volim kad su ljudi otvoreni za nove ukuse. Ja isto volim sve da probam. Mnogo mi se svidela hrana u Tunisu i Turskoj na moru. Ne znam koliko je to baš njihova tradicionalna, a koliko je ipak prilagodjena gostima iz Evrope. Ali je potpuno po mom ukusu. I sad se tako trudim da napravim ponešto.
Jednom sam pravila falafel, pa mi nije uspeo, ali probaću ponovo.
Sad sam očistila i nasekla patlidžan, pa ga neću pržiti ni grilovati ni ništa, nego ću tako živog kao ti. Inače me to pečenje smara, a ne vidim svrhu jer će ionako da se krčka u rerni.
pa da nema potrebe da se pece, samo bitno da ne bude debeo da ne bi ostao ziv, ja ga ne stavljam ni u brasno ni nista....znam da mama kupuje tegle tahinija od oko kilo kod nas, pitacu je gde i koliko kosta pa javim ako saznam...kod arapa izadje oko 4,5 eura skoro kilo (tipa 900 i nesto grama)...meni to ok cena za to jer ipak je ogromna tegla, a cini mi se da bi posao pravljenja tahinija bio uzasno lepljiv i prljavosim toga, ne koristis ni za humus ni za b.g. puno tahinija, on ga vise poveze i da ukus i to je to...
prejela se mrkve ili si samo ofarbala prste dok to sve spremas? : )

samo sam se ofarbala,jos nista nisam jela
nego imama pitanje.boranija je tanka i mlada.ako je stavim da se obari na pari,koliko ce to trajati?nemam iskustva.sifra nevina![]()

aj da pribamo sa pomoc prijatelja![]()

nema tu nikakve gnjavaze.ubacim spravicu u posudu kad provri stavim povrce.tako pravim brokoli i karfiol.bar je malo zdravije,da ne ode sve sto valja u vodu
Kakvu to spravicu imaš?
kao metalna lepeza se otvara,slikacu ti kasnije.moja drugarica ima od bambusa,ja to nisam nasla
...milsim da znam o cemu pricas, bilo je toga u Ikei, i preko fb prodaju to...ajde ako mozes okaci sliku da vidim mislimo li na isto...

...jesi na ovo mislila Smoki?
...https://www.facebook.com/photo.php?...04162572.23754.100002951292670&type=3&theater
e jesam,samo moja nema tu ruckicu za vadjenje.kad se zatvori izgleda kao metalna polulopta.super je stvar,mada moze da se koristi i metalna cediljka

...jesi na ovo mislila Smoki?
...https://www.facebook.com/photo.php?...04162572.23754.100002951292670&type=3&theater
o, bože, pa ja to imam! I isto bez ručkice, samo neki kolut. Potpuno sam zaboravila na to.

...e pa da tako sam i mislila....ja ovo gledam odavno, ali mi nije neophodno bas....tako i ona tiganj za pecenje na pari, i sto kao moze i kolac u njemu da se ispece
jos nisam ni jednom upotrebila....a svaki put kad ga vidim kao hocu..![]()
o, bože, pa ja to imam! I isto bez ručkice, samo neki kolut. Potpuno sam zaboravila na to.

...eto, dobro smo te podsetile![]()
pa to je vise fensi spravica,ja je ne bih ni kupila da nije bila dzabe na najlonu.inace tamo sam svasta nakupovala i za kuhinju
- - - - - - - - - -
![]()

Ma ovaj forum je čudo! Ja sad više ne bih umela da živim bez njega.

....nista vise od tih spravica za kucu ne kupujem....dosta je bilo...
....a sto se najlona tice videcemo kad uspemo da se uskladimo, valjda i dodjemo dok ne stisne zima...
- - - - - - - - - -
...sto li me to ne cudi uopste![]()