Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a ulje i sirce ne treba
Може, само то је већ салата и посао око ње, већ оно нарежеш на дасци једну, две, три келерабице(мање су укусније и сочније), мало сваким колутићем додирнеш со у сланику и жваћеш док гледаш филмић.
Ко кокице!
:cool:

Ćao,evo jedan brz i ne skup kolačić koji je mmmm....nnnn:)
dzemi-lady-d7bf9ae60569da218f2758fa914b3230_header.jpg

Džemi lady

Potrebno je:

100 g šećera
60 g šećera u prahu
125 ml ulja
60-100 g Džema po izboru..
90 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
90 g Pšeničnog glatkog/mekog/ brašna tip 550
prašak za pecivo
na vrh kašičice sode bikarbone
45 g kakaa
200 ml jogurta
40 ml mleka
1 vanil šećer

Za glazuru:
25 g maslaca
50 g čokolade
3 kašićice slatke pavlake

Izmešajte šećer, šećer u prahu, ulje i džem.Pomešajte brašna, dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vanili šećer i kakao.U smesu od brašna umešajte smesu od džema i ulja, a zatim i jogurt koji ste izmešali s mlekom.Sve dobro promešajte i izlijte u namašćen duguljasti kalup (26×12 cm).Kolač pecite u pećnici zagrejanoj na 180°C oko 40 minuta.Na laganoj vatri otopite maslac, čokoladu i pavlaku, pa ovom glazurom prelite još vruć kolač.
Tako je sočan,ohladjen poručkajte!:)

...ovo je slicno onom kolacu koji sam ja kacila, ali ide cini mi se pola litre jogurta....brasno sve jedno koje je...a glazura obicna bez pavlake....i da ne ide taj
dzem u testo....ne sumnjam da je ovaj jos ukusniji....samo htedoh reci da moze i "prostije" i (Diiveee) bez jaja, kao i ovaj...:)

Pravila ja i njaaami je. A jednostavan, zbučkaš ga očas posla.

ja bih tu promenila mere (90gr :roll:) ali sve u svemu lepo

- - - - - - - - - -

...ovo je slicno onom kolacu koji sam ja kacila, ali ide cini mi se pola litre jogurta....brasno sve jedno koje je...a glazura obicna bez pavlake....i da ne ide taj
dzem u testo....ne sumnjam da je ovaj jos ukusniji....samo htedoh reci da moze i "prostije" i (Diiveee) bez jaja, kao i ovaj...:)

sve su to varijacije na istu temu ;)
bitno da je ukusno i da se smaze

Kupila 4 snita zive slanine jer sam htela da stavim preko krompira pa u rernu i salatu od kupusa uz to.
Kad u spajzu samo jedan krompir :mrgreen:

Onda sam slaninu stavila u rernu pod gril da se ispece, ispekla jaja i uz to posluzila ajvar. Trebali smo ja i muz da praznimo nasu sobu i sutra je krecimo ali posle takvog rucka ko da radi, on prilegao a ja gde sam vidite :D

Sastojci:
180 g brašna
100 g šećera
60 g prah šećera
50 g kakaa
1 ravna kašičica sode bikarbone
1/2 kašičice praška za pecivo

Umesto belog i prah šećera odmerim oko 200g žutog.

125 ml ulja
200 ml jogurta
40 ml mleka
100 g gustog džema od višanja (ili nekog drugog kiselkastog, poput džema od jagoda ili kajsija)

za glazuru
50 g čokolade (ja koristim Galeb)
25 g putera
3 kašike slatke pavlake
par kašika redje ukuvanog džema od višanja, ili sirupa od višanja (ja sam umesto ovog koristila džem od jagoda ili džem od kajsija)

Postupak:
1. Pomešati sve suve sastojke - brašno, šećer, prah šećer, kakao, sodu i prašak za pecivo.
2. Pomešati tečne sastojke - ulje, jogurt i mleko. Dodati u suve. Na kraju umešati džem.
3. Izliti na duguljasti četvrtasti pleh za pečenje hleba obložen papirom za pečenje, pa staviti kolač da se peče oko 40 minuta na 180 °C.
4. Pripremiti glazuru. Otopiti čokoladu (mikrotalasna, 3-4 minuta na 180W), umešati puter i pavlaku. Glazirati kolač a po želji preko glazure ovlaš sipati par kašika retkog džema od višanja (kao slako) ili sirupa od višanja. Može se posuti iseckanim lešnicima, bademima, orasima. Za glazuru koristim Galeb čokoladu (100g) koju otopim na dve kašike ulja ili sa malo putera i dodam par kašika mleka. Ko voli može preliti kolač crnom čokoladom.

Sastojci:
180 g brašna
100 g šećera
60 g prah šećera
50 g kakaa
1 ravna kašičica sode bikarbone
1/2 kašičice praška za pecivo

Umesto belog i prah šećera odmerim oko 200g žutog.

125 ml ulja
200 ml jogurta
40 ml mleka
100 g gustog džema od višanja (ili nekog drugog kiselkastog, poput džema od jagoda ili kajsija)

za glazuru
50 g čokolade (ja koristim Galeb)
25 g putera
3 kašike slatke pavlake
par kašika redje ukuvanog džema od višanja, ili sirupa od višanja (ja sam umesto ovog koristila džem od jagoda ili džem od kajsija)

Postupak:
1. Pomešati sve suve sastojke - brašno, šećer, prah šećer, kakao, sodu i prašak za pecivo.
2. Pomešati tečne sastojke - ulje, jogurt i mleko. Dodati u suve. Na kraju umešati džem.
3. Izliti na duguljasti četvrtasti pleh za pečenje hleba obložen papirom za pečenje, pa staviti kolač da se peče oko 40 minuta na 180 °C.
4. Pripremiti glazuru. Otopiti čokoladu (mikrotalasna, 3-4 minuta na 180W), umešati puter i pavlaku. Glazirati kolač a po želji preko glazure ovlaš sipati par kašika retkog džema od višanja (kao slako) ili sirupa od višanja. Može se posuti iseckanim lešnicima, bademima, orasima. Za glazuru koristim Galeb čokoladu (100g) koju otopim na dve kašike ulja ili sa malo putera i dodam par kašika mleka. Ko voli može preliti kolač crnom čokoladom.
da jeste jednostavniji :D
zavaljujem :zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back