Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
americke palacinke

pomesati oko 130 grama brasna s kasikom praska za pecivo, pola kasike soli i dve kasike secera (moze i vanilin po zelji), zatim u to umesati mokre sastojke (jedno jaje sa oko 130 ml mleka i dve kasike otopljenog maslaca)
prziti u vrelom tiganju , uspete malo, dve-tri palacinke u tiganj i prevrnete ih kad se dole ispeku a od gore pocnu da dobijaju rupice i mehurice (al ga objasnih :D).... elem, masa za njih i treba da je gusca nego za obicne, da se ne uplasite.... inace bi se razlilo na sve strane....

ja sam ih sluzila prelivene s kombinacijom meda, brusnica i kardamoma....

blD35O7cl0a_gfJEQjZ6zSRgcRCF95dh6o9gSBkCOkA=w305-h228-p-no
kzxQ_ujaoBi5bT5gExh72skaTF7R7qnGGEW5TCJMSNQ=w280-h209-p-no
pNJiVRGPS2XAZPjD9lzCNkk_Ad9IgpetdO6M5F9PcK0=w305-h228-p-no

Mene te palacinke uopste ne privlace.
A obozavam redovne palacinke... samo ih ne pecem jer ih onda jedem kao manijak,
Slane, sa sunkom, sa sirom, pica...
slatke, sa eurokremom, sa dzemom, sa secerom, sa neskvikom...

Jao sto me terate da pecem palacinke... aaaaaao

Mene te palacinke uopste ne privlace.
A obozavam redovne palacinke... samo ih ne pecem jer ih onda jedem kao manijak,
Slane, sa sunkom, sa sirom, pica...
slatke, sa eurokremom, sa dzemom, sa secerom, sa neskvikom...

Jao sto me terate da pecem palacinke... aaaaaao

NI mene ja volim one nase domace sto baka pece :)

Jela sam takve palacinke po celoj americi oni imaju
onaj mapel sirup koji je kao nas med samo je mnogo
redji i finiji (barem meni)...

ali ove palacinke izgledaju fenomenalno :heart:

MM ih pravi sa pavlakom i budu vazdušaste, fine, ali i ja isto glasam za obične:ok:

@tema: paradajz čorbica, belo pileće, pirinač, krastavci i tartar sos.
Dezert: Josifov kolač, koji je neko postavljao ovde na temi i ja mu/joj se ovom prilikom toplo zahvaljujem.

bogme ove se pojele i svidele se svima, pa i meni a bila sam skepticna, pravicu opet.... veceras imali goste i oni jeli, nemaaaa vise....
smoki, ove nisu ko slatki hleb....

Botox mojne se ljutis, verujem da su bile fenomenalno izgledaju super.

samo kazem da sam ih jela u USA znam sta su. ALi verujem da su tvoje bile bolje :)

- - - - - - - - - -

MM ih pravi sa pavlakom i budu vazdušaste, fine, ali i ja isto glasam za obične:ok:

@tema: paradajz čorbica, belo pileće, pirinač, krastavci i tartar sos.
Dezert: Josifov kolač, koji je neko postavljao ovde na temi i ja mu/joj se ovom prilikom toplo zahvaljujem.

sta je Josifov kolac?

sta je Josifov kolac?

Ups, lapsus lingue...
neko je već postavljao link i slike za recept. Vrlo jednostavan, a kremast i što je najvažnije ima čokoladu:D, a evo ga:

Josipov kolač
Priprema
Vreme pripreme: 30 min
Težina: Jednostavno
1. Petit keks umakati u mleko s rumom i poslagati u lim
2. Bela krema - Mleko staviti da zavrije,dodadati mu šećer i vanil šećer.Ukuvati gustin.Skinuti sa vatre te dodati margarin te tako vruću kremu prelitit preko keksa
3. Staviti vrhnje za šlag da zavrije a u njega iskidajte čokoladu.Kada se otopi čokolada preliti preko prve kreme i staviti da se ohladi.Kada se gornji dio stisne izrezati i poslužiti
Sastojci
Bijela krema
• 1l mlijeka
• 100gr gustina
• 100gr šećera
• 1 vanil šećer
• 125gr margarina
Čokoladna krema
• 500ml vrhnje za šlag
• 200gr čokolade
• još
petit keks

meni te lignje ispadnu uvek tvrde i zilave ko djon (((
ali zato hobe i skoljke e tu sam pravi... ostavicu jedan recept za gulas od skoljki toliko je pikantan prste da polizes

u duboku posudu sipati maslin ulja jedan prst tu proprziti sittno iseckan luk,dok ne porumeni onda sipati jedno pedest grama udrobljenog belog sira mesati da ne uvati.kad se sir rastopi sipati pola kila ocisscenih skoljki mesati stalno dok ne prokljica jedno pet minuta u to dodati jedno dvesta grama paradajizovog soka i opet mesati da se krcka jedno desetak minuta kasnije posoliti po ukusu i dodati malo vocestera i koju kap tabaska po zelji,servirati dok je jes vrelo uz neko crno vino

americke palacinke

pomesati oko 130 grama brasna s kasikom praska za pecivo, pola kasike soli i dve kasike secera (moze i vanilin po zelji), zatim u to umesati mokre sastojke (jedno jaje sa oko 130 ml mleka i dve kasike otopljenog maslaca)
prziti u vrelom tiganju , uspete malo, dve-tri palacinke u tiganj i prevrnete ih kad se dole ispeku a od gore pocnu da dobijaju rupice i mehurice (al ga objasnih :D).... elem, masa za njih i treba da je gusca nego za obicne, da se ne uplasite.... inace bi se razlilo na sve strane....

ja sam ih sluzila prelivene s kombinacijom meda, brusnica i kardamoma....

blD35O7cl0a_gfJEQjZ6zSRgcRCF95dh6o9gSBkCOkA=w305-h228-p-no
kzxQ_ujaoBi5bT5gExh72skaTF7R7qnGGEW5TCJMSNQ=w280-h209-p-no
pNJiVRGPS2XAZPjD9lzCNkk_Ad9IgpetdO6M5F9PcK0=w305-h228-p-no

da ispravim, ako sam u pravu, umerama si napisala "kasika" praska za pecivo i td, a u stvari treba "kasikica" za kafu, zar ne?
bilo bi na 130 gr brasna jako puno praska za pecivo ili se varam ?

proko, u originalnom receptu stoji bas tako, kasika....
ja sam naravno to onako, nehajno :D
imala sam otvorenu kesicu pzp-a, pa sam iz nje posula po kasiki i to ubacila.... i jos mi ostalo u kesici pzp-a, tako da cenim da je mozda otislo pola kesice
i nije puno, msm, ne oseti se, verovatno ima neki razlog zbog cega je to tako u receptu, a nisam se nesto udubljivala jer su mi uspele i pri tom ukusne :D
pravim sve isto i danas....
e da, tako sam i so, ne bas pola kasike bukvalno, nego onako na vrh samo uzela, pa i taj prasak, kontam da je to onako kolko samo malo zahvatis....
eto....

Па после соду бикарбону и ренисан, а мало после и нове гаће због шлауфчета око 100мака.

А шта фали уштипцима, ако баш мора тако нешто.
И нормалне, како каже Чичак, регуларне палачинке.

Сетио сам се Домаћициних крофни, са фотке су мирисале. :))))

Poslednja izmena:
spremala sam jednom te americke, slican recept bokicinom, sa puterom umesenim u testo i praskom za pecivo. nisu lose, ali preferiram nase.
za rucak poslednja dva dana bile cufte od mlevenog mesa u paradajz sosu i pire kormpir. sinoc za veceru proja sa sirom u komadicima, veceras cuftice od rendanih tikvica.

Могао бих ја неки дан, можда и вечерас, иду патуљци на треЊинг.
Рендане тиквице+сир+јајце-брашно, све се умуља и пржи.
Сасвим океј, фала на идеји.
"Врло је укусно" лоло..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back