Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
vodi racuna da je zreo, znaci ne tvrd nego blago mek na dodir, a opet ne ni prezreo,mozda ga izdubis, uzgnjecis... ide i uz slano i slatko, vladeta bas voli....
moz komotno i mesni obrok da zameni

i ja jednom napravila od slatkog bombone, a ne slatko, uzas :) eto, mogla sam i lizalice :-D

vodi racuna da je zreo, znaci ne tvrd nego blago mek na dodir, a opet ne ni prezreo,mozda ga izdubis, uzgnjecis... ide i uz slano i slatko, vladeta bas voli....
moz komotno i mesni obrok da zameni

i ja jednom napravila od slatkog bombone, a ne slatko, uzas :) eto, mogla sam i lizalice :-D
Jel ga dajes samog ili mesas sa necim?
Ja sam mislila da mu ga ponudim kao uzinu?

Probala slatko ohladjeno. Nije se zgusnulo a malo mi kao gorci, dal da stavim po krisku limuna u teglicu?
Jel se sipa vruc u teglice ili cekam da se ohladi?

mesam trenutno s vocem, mesala s bananom, s kruskom, s jabukom....kad uvedem jos koje povrce, mesacu i s tim....
hocu s mangom da probam, al kad nabavim opet lep mango....
citam da se bebama cesto svidja,jer mu je ukus tako pun, masTan, kremast, a opet nekako neutralan pa zgodan za kombinovanje....

e bilo se u restoranu

Ja sam juce ovo. http://www.coolinarika.com/recept/salsa-u-sporko/
Doduse nisam se drzala recepta u potpunosti jer su, izmedju ostalog, kolicine povrca nenormalne, vise sam ga koristila kao bazu. Svo povrce sam zbuckala, dodala na kraju paradajz pire, ajvar, tabasco i zacine. Mnoooogo je dobro ispalo, prste da polizes. :zjede: Lagano, zdravo i ukusno. Sluzila sam uz pilece belo, lepinju i jogurt. Ostalo je i za danas, tako da cu kasnije samo skuvati pirinac i neko lagano meso pored i slobodna sam. :)

DSC05933.jpg

Danas ce biti domaca krem juha od pecuraka. Kad se skuvaju izmiksacu stapnim mikserom i dodati pavlaku.
Za glavno jelo nesto od pileceg belog, ne znam sta, nemam ideju... ali nesto bi sa medom eksperimentisala

Dobila sam dve teglice slatkog i jednu litru sirupa od jagoda. :)

Kod mene krompir paprikaš od juče...baš lep sa piletinom.

Nego, niko mi ne odgovori gde kupujete želatin u listićima?:think:

Pa ne kupujemo. Bar ja. Samo onaj u kesicama, nije baš prah, krupniji je od kristal šećera. I iskreno, izbegavam da ga koristim. Najčešće mi ne ispadne kako treba. Baš sam prekjuče pravila neki kolač s jagodama http://www.coolinarika.com/recept/lili-vanili/ pa mi se razdroćkao. Doduše tamo ide preliv za torte, ali šta je to nego želatin. I šta raditi kad je na kesici jedno upustvo za pripremu, a u receptu drugo?

Kod mene dana pileća čorba s puno povrća i pita sa sirom i pečenim paprikama. Možda malo neobično za ručak, ali ukućani se raduju, pa što da ne.

Pa ne kupujemo. Bar ja. Samo onaj u kesicama, nije baš prah, krupniji je od kristal šećera. I iskreno, izbegavam da ga koristim. Najčešće mi ne ispadne kako treba. Baš sam prekjuče pravila neki kolač s jagodama http://www.coolinarika.com/recept/lili-vanili/ pa mi se razdroćkao. Doduše tamo ide preliv za torte, ali šta je to nego želatin. I šta raditi kad je na kesici jedno upustvo za pripremu, a u receptu drugo?

Kod mene dana pileća čorba s puno povrća i pita sa sirom i pečenim paprikama. Možda malo neobično za ručak, ali ukućani se raduju, pa što da ne.

..i mi volimo te chorba+pita varijante.. :)

- - - - - - - - - -

..danas kod nas punjene tikvice, nezapechene, sa kiselim mlekom.. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back