Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
malo slovakinje, malo chehinje iiiiiiiiii na kraju tvelv points from germany, chisto da pokazu zaostalim srpchitjima kako gazi njemachka mashinerija shpric mi shpric mi!!!

patak.gif

uuuups :zplez:

@
supa od juce
djuvec
pohovana piletina

dive, obavezno nalij belo vino kad budeš pekla i ruzmarin...ne brini se, biće ok :)

e, tražila sam recept da kopiram, po kom uvek pravim škarpinu....evo:

ŠKARPINA U SOSU OD RUZMARINA

Potrebno: 1kg škarpine, 1 limun, 2 dl belog vina, 5 dl vode, 3 čena belog luka, po ukusu soli, 1 kašičica ruzmarina, 2 komada lovorovog lista, 800 g krompira, maslinovo ulje.

Priprema: škarpinu očistiti i oprati dobro, posuti je sokom od limuna i ostaviti da odstoji 20 minuta. Nakon toga posoliti i pobiberiti po ukusu,staviti u tepsiju gde smo dodali ulje i peći je zajedno sa očišćenim i seckanim krompirom na kocke na 200 stepeni.

priprema sosa: u manju šerpu sipati 6 kašika maslinovog ulja, belo vino, vodu, beli luk sečen na pola i dodati ruzmarin, lovorov list, začin c i bibera po ukusu. to sve zajedno prokuvati oko 10 minuta pa ovim sosom preliti škarpinu i peći je jos u rerni 25 minuta. služiti uz salatu po želji.

:)

Oćel te repke stići danas već jednom il neće :roll: ... nego bio sam blizu što nisi zvala :lol:

Ja se danas za dužu varijantu opredelio :zjede:
256.jpg

ima divne mlade blitve na pijacama, obavezno je doddaj, sa barenim krompirom /ja volim malo tek malo da krompir raskuvam, pa kad pomesam sa blitvom i obilno zalijem maslinovim uljem i belim lukom, postane tek malo kasasto / :D
skarpinu ako peces u tiganju nikako da ne peces u ulju !!
najsigurnije je da je filetiras pa da filete premazes uljem maslinovim i na malo jacu srednju vatru stavis prvo kozicu da se pece, obavezno ostavi kozicu jer daje divnu hrskavost
ribu ne smes da predugo peces da je ne osusis
kod fileta se to lako vidi, gledaj sa strane presek mesa i videces kako meso menja boju tj , kako se penje boja pecenog mesa
kad dodje do polovine debljine fileta, okreni filet i strogo ga dopeci do pecenog dela...
filete na dasci posoli i pobiberi i dodaj sta ti nepce hoce i masiraj ga uljem :)

ne komplikuj nikakvi sosevi i bakraci, ako stvrano hoces da osetis ukus ribe
sosevima maskiraju ribu nevicni kuvari
pa ti je posle isto dal jedes karas ili brancina ;)

ja cu pricalicin recept danas da upotrebim
idem da cistim skarpinu i da se branim od macaka koje su podivljale jer su nanjusile miris ribe :roll:
Мачке су мајсторице.
Некада кад напецам вишак дам само мачкама.
Тако их лепо обибе да је то уживанција гледати, док су џукци алави и неопрезни...подавили би се од оних ситних кошчица!

joj ja imam 4kg ribe
gde to sve da stavim
jel da povecam i kolicinu preliva?
ne bih provecavala kolicinu krompira
svakome po kasika i dovoljno
akcenat je na ribi danas

kako hoćeš, dive...na ovom prelivu je akcenat na belom vinu i ruzmarinu, a škarpina voli da pliva u tome :D ali, samo u rerni...u tanjir ne stavljam taj preliv, suviše je. naravno količina preliva je srazmerna količini ribe...i, kao što kaže proka - blitva, blitva, blitva.....:D

sinoc isprzila snicle, zatim prodinstala zutu boraniju sa lukom, sargarepom i celerom. sipala oko 1dl domaceg paradajz soka i zacinila. onda u vatrostalnu stavila polovinu boranije, pa snicle i ostatak boranije. prelila sa 2 jajeta umucena sa jednom pavlakom,dve kasike mladog sira i malo mleka i zapekla u rerni pola sata. izgleda odlicno :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back