Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kiseli kupus sa suvim rebrima.
DSC03186.jpg

bems,ovo testo super izgleda,mene nesto podseca .ne znam zasto na prazan burek
ja rucala njoke sa tikvicama(na snizenju su u ideji) u kupovnom arabijata sosu
bas je super
i napravila sam za 15 min kiflice sa kokosom,zgodno je da prave deca
umesa se 300g brasna,200g kokosa,120g secera,2 jajeta250g maslaca.1 vanilin secer,pola praska za pecivo
malo ugnjeciti to rukom,pa oblikovati kiflice ili stapice
pece se 10 min na 180 stepeni
ja sam rastopila cokoladu,pa premazala preko njih

ja rucala njoke sa tikvicama(na snizenju su u ideji) u kupovnom arabijata sosu
bas je super
i napravila sam za 15 min kiflice sa kokosom,zgodno je da prave deca
umesa se 300g brasna,200g kokosa,120g secera,2 jajeta250g maslaca.1 vanilin secer,pola praska za pecivo
malo ugnjeciti to rukom,pa oblikovati kiflice ili stapice
pece se 10 min na 180 stepeni
ja sam rastopila cokoladu,pa premazala preko njih

odmah me podsetilo na ovo :lol:

komplikovano-1.jpg

salata : skuvati 5 jaja, iseckati na kockice, iseckati vezu sremusa, dve veze mladog luka, i pomesati s pavlakom, malo majoneza i senfa, posoliti po ukusu
njegov tanjir ;) on je posle jos dodao pored i cvarke hehehe
DSCN0444.JPG

i kuglice : ocistiti i iseckati jednu pomorancu , te je u secku izblendirati, pomesati sa oko 200 gr mlevene plazme i 100 gr kokosa, 100 grama secera u prahu ( ja stavih 5-6 kasika), 50 gr margarina i kasika ruma.... oblikovati kuglice, pa ih uvaljati u secer sa cimetom (ja valjala u vanilin secer u koji sam dodala cimeta....
DSCN0453.JPG
DSCN0452.JPG

ti Bokice nisi normalna...:fdlan:

evo pizza pita...našla neki recept na cooli,al malo izmenjala...
pravila sa heljdinim korama...
jedan bez susama za malog gmaza...i drugačija punjenja...

eno ih,mljackaju...:hahaha:

37057_562268153793230_634109157_n.jpg

284674_562268327126546_1633233018_n.jpg

Poslednja izmena:
Divno izgleda i socivo i cvekla, podsetilo me da sutra sebi napravim socivo. Cveklu ovih dana cesto jedem, izrendam zivu i pomesam sa malo rena...:D

injaoooo, sad si me podsetila, ja imam jednu veliku cveklu u kutiji na terasi već mesecima. Potpuno sam je zaboravila. Valjda nije istrunula. Pa da napravim i ja neku salatu, ali sa celerom, jabukama, možda kupusom, prazilukom......ih, svašta može.

Umesila i razvila kore za lazanje, pa ću to. Nego, da li postoji neka mogućnost da te kore budu posne, bez jaja ? Šta bi se desilo kada bi testo (a treba da bude kao za rezance) zamesila samo sa brašnom i vodom, jel probao neko to ?

Umesila i razvila kore za lazanje, pa ću to. Nego, da li postoji neka mogućnost da te kore budu posne, bez jaja ? Šta bi se desilo kada bi testo (a treba da bude kao za rezance) zamesila samo sa brašnom i vodom, jel probao neko to ?

pa ja mislim da se ne bi desilo nista posebno
ukusnije jeste sa jajima (zamisli da ja to izgovorim :lol: ) ali sam sigurna da moze i bez
uostalom to je onda kao testenina bez jaja

salata : skuvati 5 jaja, iseckati na kockice, iseckati vezu sremusa, dve veze mladog luka, i pomesati s pavlakom, malo majoneza i senfa, posoliti po ukusu
njegov tanjir ;) on je posle jos dodao pored i cvarke hehehe
DSCN0444.JPG

i kuglice : ocistiti i iseckati jednu pomorancu , te je u secku izblendirati, pomesati sa oko 200 gr mlevene plazme i 100 gr kokosa, 100 grama secera u prahu ( ja stavih 5-6 kasika), 50 gr margarina i kasika ruma.... oblikovati kuglice, pa ih uvaljati u secer sa cimetom (ja valjala u vanilin secer u koji sam dodala cimeta....
DSCN0453.JPG
DSCN0452.JPG

Kuglice mi se svidjaju :ok:

zato sto je lisnato(kao lisnata palacinka:D) i ukus je slican praznom bureku, samo je manje masno
bas sam pomislila kako bi dobro dosao neki sir preko ili kajmak, bio bi to ekstra ukusan skoro nemasni burek :D
ali nista od toga, dok ne prodje post
sad sam u iskusenju da opet pravim to cudo, ali vaga opominje i apeluje na zdrav razum :roll:

Divno izgleda i socivo i cvekla, podsetilo me da sutra sebi napravim socivo. Cveklu ovih dana cesto jedem, izrendam zivu i pomesam sa malo rena...:D

hvala :)

danas arrabiata
Pogledajte prilog 279757

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back