Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li će se lepiti ili ne, zavisi od vrste korpica. Odlične su one što pravi AVIS iz Kg. Za šarene se zalepe mafini, za bele se ne zalepe. Ja svakog ponedeljka pravim detetu mafine da ih nosi za BG, i sipam ih u bele korpice koje posle skinem, i koristim ih nekoliko puta. Pet, šest puta. Kada pravim za prodaju, stavljam ih u one u boji, jer su mi lepši mafini za prodaju kada su u korpici.

Slobodno kupite te AVIS, nećete se pokajati. Bele za višekratnu, u boji za jednokratnu upotrebu. Mislim da su broj 3 i košta 20 komada do 25 dinara.

ja imam silikonski kalup istina ne za mafine, ali ga ne koristim
nesto mi se sve cini da taj silikon nije bas bas...i nekako mi ima drugaciji ukus iz njega...
mozda psiha, sta znam....
ali
idem ovih dana da vidim najpre za korpice, te koje ZD preporucuje
pa onda za obican kalup, tz pleKani....

Da li će se lepiti ili ne, zavisi od vrste korpica. Odlične su one što pravi AVIS iz Kg. Za šarene se zalepe mafini, za bele se ne zalepe. Ja svakog ponedeljka pravim detetu mafine da ih nosi za BG, i sipam ih u bele korpice koje posle skinem, i koristim ih nekoliko puta. Pet, šest puta. Kada pravim za prodaju, stavljam ih u one u boji, jer su mi lepši mafini za prodaju kada su u korpici.

Slobodno kupite te AVIS, nećete se pokajati. Bele za višekratnu, u boji za jednokratnu upotrebu. Mislim da su broj 3 i košta 20 komada do 25 dinara.
I ja te uzimam! i upravo broj 3. U Merkatoru, Maksiju, gde ih nadjem. Pisala sam negde dok mi je bilo sveže koje se boje lepe, a koje ne.
Nisam odavno pravila mafine. Stavila sam u omiljene ove pica mafine što Kvinsi predlaže. Deluju mi mmmmm

...ja sam videla u onim prodavnicama sve za 160 dinara lepe silikonske korpice za mafine ili sta vec, mogu i prijice...ima raznih velicima i broja komada,
saremi i jenobojni, recimo od svake boje po 1 ili svi u istoj boji....imam u planu to da posaljem deci pa da prave Cupavici jer je njoj zanimljivije da jede
kad je u korpicama....silikonska tepsija sa otvorima za mafine ili sta vec je odlicna, traje "stogodina"...i laksa je za odrzavanje nego metalna...

..papirne nisam nikad kupovala, zato sam i pitala...

Vecera, makaroni sa piletinom i povrcem.

Vecera.jpg

zbuckala i veceras onaj kolac s jabukama i grizom, ali dodala i mlevene orahe, mere sam prilagodila odokativno ali to je to :)
naravno sece se dok je topao i jede se odma :mrgeen: :lol:

inace danas za rucak bila domaca supica, przene kobaje i pire krompir, salata mladi luk i rotkvice

016.JPG
020.JPG

Правила и ја сличан, са шаргарепом... пекла све по рецепту, мало измијенила састав, додала орахе и суво грожђе... а онда га угљенисала
ал могла је да се скине она изгоретина са врха, саструже фино
но, клач није успио да се ослијепи од плеха:(
и тако

stavim i ja vise cimeta :) obozavam ga....
i oraha mlevenih sam dobrano stavila :-D
htela i kardamom da krknem al zaustavih se :-D
sutra imamo neke goste, uvece, taman kad padnem s nogu :-D
pitam dragog sta da pravim od slatkog za goste, kaze on ovaj kolac hehe.... jao....
videcu sutra, malo da promenimo, da ne jedemo svaki dan isto :-D ja htela mozda one punjene jabuke ko tufahije pa zalivene testom i zapecene i prevrnuto, i odgore slag.... posto i jabuka imam gomilu

ja sinoc pravila pica mafine, veoma su slicni spanskim piticama.
cicak, eto ideje da malo promenis kad dolaze gosti :mrgreen:
http://www.coolinarika.com/recept/pica-mafini-/

Сачувај Боже ал ово расте, правио јутрос у пола 7 деци за доручак, громаде су ми испале.
Додуше, ја то без мере, мислим да сам дуплирао и шунку, сланиницу :)))
Виш како жене могу тако неком тупчи да подвале да умеју да спреме нешто, а све е траје 10 мин. без укључивања мозга-.

Сачувај Боже ал ово расте, правио јутрос у пола 7 деци за доручак, громаде су ми испале.
Додуше, ја то без мере, мислим да сам дуплирао и шунку, сланиницу :)))
Виш како жене могу тако неком тупчи да подвале да умеју да спреме нешто, а све е траје 10 мин. без укључивања мозга-.

Znači Razvi ne znam kako ti toliko naraste, ali izgleda da imaš talenta:) Nego, jesi li stavljao ove papirnate korpice?
Na slici deluje kao da ima i seckanih maslina, a u receptu ih nema:think:

Znači Razvi ne znam kako ti toliko naraste, ali izgleda da imaš talenta:) Nego, jesi li stavljao ove papirnate korpice?
Na slici deluje kao da ima i seckanih maslina, a u receptu ih nema:think:

Тјах, па зна се, што ја узмем у руке одмах нарасте дупло барем лол

Јок, у силиконца сам га кашиком и горе сам маслине и семенке сусама и лана посуо. Правите, добро је.
Много је уља 1 шоља, ал океј, видите саме.

Тјах, па зна се, што ја узмем у руке одмах нарасте дупло барем лол

Јок, у силиконца сам га кашиком и горе сам маслине и семенке сусама и лана посуо. Правите, добро је.
Много је уља 1 шоља, ал океј, видите саме.

ja sam ga već dodala u omiljene na coolinariki...hvala

Kao што сам написао, ја сам правио дуплу меру и то одокативно, што за ту меру и изађе скоро цела Дон кафе шоља уља.
За тим нема потребе и за мању меру јер иде качкаваљ и сланиница :кул:
Уживај у пасуљу са туном, киссс

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back