Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pita s višnjama i orasima, ali nisam ja pravio.
Pita.jpg

Rucali..papucaki
punjeni patlidzan..

i to je grčko jelo?

Ja sam juče pravila po tvom receptu sa grneta http://forum.krstarica.com/showthread.php/417521-ГРНЕ?p=17409440&viewfull=1#post17409440 gjuveci2

pošto sam dobila ovu lepu djuvečaru

nisam se setila juče da slikam, imala sam goste i djuveci sa kritarakijem su odlično prošli. Evo današnji ostaci. Ne izgleda nešto naročito, iskreno rečeno, ali je ukus vrlo zanimljiv. Meni, kao ljubitelju testa, nije moglo da se ne svidi.

Zabice gospodin bik puni 4 godine.

Mrs Bi super zvuci ovaj djuvec sa kritarakijem, moracu da probam, vidim da ima sada u Maksiju kao neka polica sa samo grckim proizvodima. Glupo pitanje-da li kritaraki pre dodavanja u jelo properete kao pirinac?

..Bi, divna ti je ta dzuvecara, bas lepo izgleda, jel to samo spolja tako lepo odradjeno,a iznutra ipak
pecena glina ili?

...bas ste svasta lepo kuvale ovih dana, ja cu mozda sutra spremati moju arabjatu, ako dodje jedna draga
osoba koja posti, ako ne onda verovatno necu nista...ovih dana sam uglavnom prezivela tako bez kuvanja:mrgreen:

...ja je puno volim, i leti je cesto pravim, kad ima svezeg paradajiza...malo se duze kuva, ali je super, lagana
zdrava....ako je sutra budem pravula, bice od kupljenog kuvanog paradajiza, Moc prirode se najbolje pokazao...

Gorice, daj recept za papucaki, ali nemoj na pp, nego ovde, možda će još nekog zanimati.

Mrs.Bi evo i ja da se nadovežem dok Gorica ne odgovori.. Ja ga pravim slično kao na ovom linku http://www.oklagija.rs/recepti/glavna-jela/item/651-papucaki
samo ponekad umesto mlevenog mesa ubacim pirinač, možeš pustiti mašti na volju pa ga zapeći i sa jajima preko umesto kačkavalja itd. U svakom slučaju je vrlo ukusno, a kombinacije mogu biti razne.. :)

Kelj-part2. Pravila one mafine sa sokom od pomorandže, puding od čokolade, kuvano žito i kompot....i od svega osta samo žito:lol:

Kritaraka ja spremam po nekom starom grčkom receptu tako što ispržm malo luka, naravno na maslinovom ulju, dodam kockice junećeg mesa i kad se izdinstaju dodam paradajz (može i kupovni) i krčkam dok mesko lepo ne omekani, a paradajz dobro ukuva. Kad je već skoro gotovo, dodaje se kritaraki, kome je potrebno 7-10 min da se skuva. Služi se sveže i toplo posuto nekim zelenim začinom (peršun, origano, bosiljak....);)

Al ste vi bili vredni! :heart: Trebalo mi je sat vremena da izlistam sve :lol:

tesko je danas naci nekog,
koji voli,
sky dive
kuvanje
kucu i dvoriste
duplog bika
;)

Sve, sve ali dupli bik :tease:

:super:

Piletina sa rizom i povrcem Pogledajte prilog 276601

Hurmasicu nikada nisam volela, ali po ovom receptu je odlicna. Filovana sa orasima.

Pogledajte prilog 276602 Pogledajte prilog 276603 Pogledajte prilog 276604

Štrudla izgleda fenomenalno! A i hurmašice. Nisam ih odavno pravila, preslatke su, ali jednom-dvaput godišnje hurmašice i tulumbe su ok skroz :lol:

Tortilje moram praviti ovih dana! Super ideja!

evo fotkica :))))

019JPG-1.jpg
020JPG-1.jpg

a ovo mi bila vecera
kajgana, s maladim lukom, kobajom, sirom

008JPG-1.jpg

juce:

1JPG-1.jpg

017JPG-1.jpg
018JPG-1.jpg

danasnji pica rolat, ideja sa http://www.becook.com/sr/recept/pizza-rolat.htm
ja filovala sa sirom, suvim vratom od mangulice, sampinjonima, pecenom paprikom iz tegle, posula susamom
odlicno je

2JPG-1.jpg
3JPG-1.jpg

5JPG-1.jpg
4JPG-1.jpg

Extra fotke!

danas sam pravila salatu od hobotnice u koju sam stavila crne masline,krompir,luk,kapari,
malo vode od kuhanja hobotnice,maslinovo ulje, sirce,zacini.....

glavno jelo,orada sa rastikom(pod ulje)

i nered poslije rucka...svi odose da odmore siti i zadovoljni, a kome su sudje ostavili?:think::sad2:

ocito meni...:ljutko:
Riba i vino. :heart: A hobotnicu nikad nisam probala.... ni ne želim....

pricao moj drug meni, kaze ima odlican recept za hobotnicu
kupis hobotnicu, iseces je, bacis mackama, a sebi ispeces neke prasetine :D
[/B]

:cepanje:

Bila pizza lazanja, i nestala brzinom svetlosti :D

:jede:

Bonžita http://malarotkvica.blogspot.com/sea...l/bonžita ali modifikovan, jer se tamo količina sastojaka ne slaže

Cool.

danas nam se jela samo proja sa spanacem

005-1.jpg

006-1.jpg

:super:

Direkt iz kujne
Pileca krem corbica sa karfiolom, sad sam iskj.rernu, gotova oiletina u senfu sa puterom u kornfleksu i to nije sve
Krcka mi se fil za sarmu sa zeljem, ciji nezni listovi, tek opareni vfelom vodom izviruju iz 2, posude.
Kupio sam odl. Suvo, bice ekstra.

:heart:

ovo je samo deo posluzenja sa rodjendana na kome sam juce bila

:eek:

:worth:

Rucali..papucaki
punjeni patlidzan..

a slatko...:njam:

:klap:

Poslednja izmena:
Uh, trebalo mi je pola sata da sve iskuckam :lol:

Kod nas danas grašak sa pire krompirom, a za dezert štrudla od vanile.

Slodni smo posle dužeg vremena, uveče stiže društvance, biće neke palačinkice, slatke i slane. :aha:

Sličice posle ;)

:cao:

Dobrodošla Xella! Dugo te nema, a tvoje fotke su neprikosnovene:worth::heart:
Daj recept za tu štrudlu od vanile i očekujemo fotke:ok:

uzas,ja sam na dijeti,a sve sam ovo odgledala sto je xela citirala
nego ,htela sam da pitam ivu,jel nasla pilice i valjaju li joj?

Nasla .. uzela dva pakovanja ... i samo pobacala u friz .. jos nisam otvorila ni jedno da vidim kakvi su
ono je dzab-dzabe ... jedino sto sam zalutala jos po rafovima ... ostalo mi 10 din kad sam izasla iz metroa ....
strasni sud ... al kad mi sve treba :rumenko:

@ pohovane paprike punjene sirom , pire , salata

Poslednja izmena:
Значи, жене, фантастичне сте. Све имате по(х)валу од мене, али ово је најбоље...

gde ima ovih divljih sparoga?
treba mi u naucne svrhe:mrgreen:

nego kupila sam onak kinesi miks povrca
kako ste to spremale?

После два сата лолол...

prvo pivo
ono jes da ne pijem
ja cu izedem dekoraciju

486645_560270204007471_1499306673_n.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back