Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
eo i somunčića...:zaljubljena:

397477_535069693179743_1379779566_n.jpg

evrokrem kod starijeg prošo test,mlađi nešto zanoveta...kaže nije ko Nuttela....:dash:
I moj je pre 2-3 god. krenuo da izvoljeva. Samo sklonim tanjir, bez reci.
E pa, daso, ako ti se ne svidja, na pranje ruku i zubica, gladan. Sl. put ce da ti valja;)

Ja sam danas, tj. juče, tj. u subotu, ceo dan provela u kuhinji. Za sada deo asortimana, a ostalo ću da slikam po danu, lepše su slike. Ostalo je svega.
dakle: cornfleks kuglice ili kako ih već zovu. Nisam nešto oduševljena. Pre neki dan sam pravila, onako bez naročitog povoda da potrošim kornfleks koji niko nije hteo da jede i ispale su mnogo bolje. Možda zato što je bio čokoladni.

slane oblande:

torta od pilećih grudi u procesu pravljenja:

Dragisha, pa i naša deca valjda treba da ga ocene. Ima li neki recept za to?

2 dcl pavlake za šlag
2 supene kašike kakaoa
2 supene kašike šećera

ugrejati pavlaku za šlag na blagoj vatri,ne do vrenja,skloniti sa vatre dodati kakao i šećer i žicom umešati da ne bude grudvica...
preliti u teglu i pravac frižider..i gotovoooooooooo...:aha:
probati nakon par sati kad se oladi,jelte

2 dcl pavlake za šlag
2 supene kašike kakaoa
2 supene kašike šećera

ugrejati pavlaku za šlag na blagoj vatri,ne do vrenja,skloniti sa vatre dodati kakao i šećer i žicom umešati da ne bude grudvica...
preliti u teglu i pravac frižider..i gotovoooooooooo...:aha:
probati nakon par sati kad se oladi,jelte

Pa to ne može biti jednostavnije! Super.Hvala:zag:

A evo još slika mojih jučerašnjih djakonija:

Slane oblande, isečene. E moram da primetim da nisam baš zadovoljna kako su se oblande ponašale. To je krem napravljen od sitnog sira, pavlake, naseckane neke tost šunkarice i pilećih grudi, krastavčića... i time se premazuju oblande i redjaju jedna na drugu. Medjutim, oblande su se mnogo navlažile, naročito jdonji list i postao onako gumast i gnjecav i teško se sekao. Inače je ukusno.

Pa onda pite. Pravila sam 6 vrsta: sa prazilukom i pečurkama, sa prazilukom i sirom i samo sa sirom i to sve u varijantama sa heljdinim korama i sa običnim korama. Na tanjiru je pet, pojele su se heljdine sa sirom, a tu su gornji red: praziluk i pečurke heljdine i obične sa sirom
donji red: tu su u stvari sve sa prazilukom i sirom, levo je sa heljdinim korama, desno sa običnim, a ovo u sredini ne mogu da procenim. Uglavnom, super su.
Prvi put sam pravila sa heljdinim korama i dopada mi se. Mislila sam da su one mnogo deblje i krtije, ali lako se radi s njima. E sad, pošto heljdino brašno mora da se meša s belim, pitanje je koliki je uopšte procenat heljdinog. Očigledno ne mnogo veliki.

Poslednja izmena:
E sad poseban post za tortu od pilećih grudi. I slika mi je ispla ekstra što kod mene nije baš čest slučaj.

I ukratko recept. U časopisu su malo iskomplikovali, ali ovo je suština: Pileće grudi se iseku na parčiće, posole pobibere, uvaljaju u brašno, razmućena jaja i rendani kačkavalj. Znači kao da se pohuju, samo umesto prezle na kraju - kačkavalj. Poredjaju se u keramičku tepsiju (tako piše u receptu i ja je slučajno imam, ali isto tako može i u bilo kakvu tepsiju ili vatrostalnu posudu), preliju jajima razmućenim sa pavlakom pospu rendanim kačkavaljem i peku oko sat vremena na 200°C.
Čini mi se da mu poseban ton daju ovi listovi zelene salate na kojima je servirano.

I konačno torta. Ja baš ne uzimam za ozbiljno torte od keksa i pudinga, smatram ih improvizacijom, ali ova je fenomenalna. Moj sin kaže da odavno tako dobru tortu nisam napravila.
Recept:
ČOKO-BANANA TORTA
- 250 g keksa s maslacem
- 10 čokoladnih bananica
- 2 pudinga od čokolade
- 0,5 l obranog mleka (E vala ja sam stavila obično sa 2,8 % masti. To uvek kupujem i ne vidim svrhu da se u tortu stavlja obrano mleko)
- 100 g čokolade za kuvanje
- 125 g margarina
- šlag

Bananice i keks izlomiti na komadiće. U mleku skuvati puding, te posebno istopljen margarin i čokoladu sipati u vruć puding. Mikserom umutiti puding (ja nisam mikserom, nego skuvala ko svaki puding, samo, znači, u upola manje mleka) i dok je još vruć dodati bananice i keks. Izmešati i staviti u kalup za torte. Ostaviti da se dobro stegne, premazati šlagom, iseći i poslužiti.

E sad, niska je jer je moj kalup za tortu velik i trebala bi mu dupla mera. A s obzirom kako je lepa torta, to treba ozbiljno uzeti u obzir. Ja sam preko šlaga posula iseckani onaj keks sa čokoladom s jedne strane.

Pravila danas dve torte tati za rođendan :D :heart:

Nama pitu na brzinu. Super je bila. Prvo sam se iznervirala, jer su 2 od 3 pakovanja gružanskih heljdinih kora (zeleno pakovanje kupljeno u tempu) bila buđava. :roll: Poludela sam, sreća da je bar jedno bilo kako treba. :roll:

Sutra smo kod mojih na ručku, a uveče možda napravim neki gulaš.... ili grašak... ne znam još šta ću...

Evo našla sam i sliku tih kora. Vakum pakovanje, cena 160-170 dinara, dobar datum, a kore buđave. :dash:

303104876l.gif

E sad poseban post za tortu od pilećih grudi. I slika mi je ispla ekstra što kod mene nije baš čest slučaj.

I ukratko recept. U časopisu su malo iskomplikovali, ali ovo je suština: Pileće grudi se iseku na parčiće, posole pobibere, uvaljaju u brašno, razmućena jaja i rendani kačkavalj. Znači kao da se pohuju, samo umesto prezle na kraju - kačkavalj. Poredjaju se u keramičku tepsiju (tako piše u receptu i ja je slučajno imam, ali isto tako može i u bilo kakvu tepsiju ili vatrostalnu posudu), preliju jajima razmućenim sa pavlakom pospu rendanim kačkavaljem i peku oko sat vremena na 200°C.
Čini mi se da mu poseban ton daju ovi listovi zelene salate na kojima je servirano.

Bi, sve je super, ali posebno ova torta od pilećih grudi! Super je fotka. :ok:

Pravila sam s oblandom jer mi je ostalo pola pakovanja od Nove godine, pa da potrosim. Imala sam vec u planu neke druge slatkise, pa bi mi bilo jos i oblande. Onda sam se setila da mogu i slane, a htela sam da probam kakvo ce biti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back