A evo još slika mojih jučerašnjih djakonija:
Slane oblande, isečene. E moram da primetim da nisam baš zadovoljna kako su se oblande ponašale. To je krem napravljen od sitnog sira, pavlake, naseckane neke tost šunkarice i pilećih grudi, krastavčića... i time se premazuju oblande i redjaju jedna na drugu. Medjutim, oblande su se mnogo navlažile, naročito jdonji list i postao onako gumast i gnjecav i teško se sekao. Inače je ukusno.
Pa onda pite. Pravila sam 6 vrsta: sa prazilukom i pečurkama, sa prazilukom i sirom i samo sa sirom i to sve u varijantama sa heljdinim korama i sa običnim korama. Na tanjiru je pet, pojele su se heljdine sa sirom, a tu su gornji red: praziluk i pečurke heljdine i obične sa sirom
donji red: tu su u stvari sve sa prazilukom i sirom, levo je sa heljdinim korama, desno sa običnim, a ovo u sredini ne mogu da procenim. Uglavnom, super su.
Prvi put sam pravila sa heljdinim korama i dopada mi se. Mislila sam da su one mnogo deblje i krtije, ali lako se radi s njima. E sad, pošto heljdino brašno mora da se meša s belim, pitanje je koliki je uopšte procenat heljdinog. Očigledno ne mnogo veliki.