Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pravila sam s oblandom jer mi je ostalo pola pakovanja od Nove godine, pa da potrosim. Imala sam vec u planu neke druge slatkise, pa bi mi bilo jos i oblande. Onda sam se setila da mogu i slane, a htela sam da probam kakvo ce biti.
Najbolja zamena za oblande su rozen kore,probaj,extra bude :mrgreen:.Moji obozavaju,a presam i ja mazala na oblande,pa kad krenu da se razvlace k'o zvaka-popizdim :dash:,ali od kada mazem rozenke,mene glava vise ne boli :zcepanje:

Pravih oblande po novom receptu,sjajno su ispale,svi pohvalili ukus :ok:
20130204_104730.jpg
.Evo i recepta:
-3 kore oblandi
-9 jaja
-450gr secera+9 supenih kasika
-1 margarin
-2 stangle cokolade
Umutiti belanca sa 450gr secera,podeliti smesu na 3 oblande i susiti svaku po 10 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Zumanca umutiti sa 9 kasika secera,skuvati na pari,dodati cokoladu i kad se prohladi umucen margarin.Filovati oblande,zadnju ukrasiti po zelji.
.Divno ruste u ustima,ukus je extra :zper:

Poslednja izmena:
A evo još slika mojih jučerašnjih djakonija:

Slane oblande, isečene. E moram da primetim da nisam baš zadovoljna kako su se oblande ponašale. To je krem napravljen od sitnog sira, pavlake, naseckane neke tost šunkarice i pilećih grudi, krastavčića... i time se premazuju oblande i redjaju jedna na drugu. Medjutim, oblande su se mnogo navlažile, naročito jdonji list i postao onako gumast i gnjecav i teško se sekao. Inače je ukusno.

Pa onda pite. Pravila sam 6 vrsta: sa prazilukom i pečurkama, sa prazilukom i sirom i samo sa sirom i to sve u varijantama sa heljdinim korama i sa običnim korama. Na tanjiru je pet, pojele su se heljdine sa sirom, a tu su gornji red: praziluk i pečurke heljdine i obične sa sirom
donji red: tu su u stvari sve sa prazilukom i sirom, levo je sa heljdinim korama, desno sa običnim, a ovo u sredini ne mogu da procenim. Uglavnom, super su.
Prvi put sam pravila sa heljdinim korama i dopada mi se. Mislila sam da su one mnogo deblje i krtije, ali lako se radi s njima. E sad, pošto heljdino brašno mora da se meša s belim, pitanje je koliki je uopšte procenat heljdinog. Očigledno ne mnogo veliki.

Bi, što se slane torte sa oblandama tiče, odličan recept imaš na Kulinarstvu. Ako ga ne možeš naći, javi, poslaću ti ja moj. Neko je pomenuo slanu rozen tortu, treba napomenuti da se za nju kupuju slane rozen kore a ne slatke. Ja se prve godine zeznula pa napravila od slatkih, doduše gosti nisu primetili, sve su smazali:mrgreen:

A evo još slika mojih jučerašnjih djakonija:

Slane oblande, isečene. E moram da primetim da nisam baš zadovoljna kako su se oblande ponašale. To je krem napravljen od sitnog sira, pavlake, naseckane neke tost šunkarice i pilećih grudi, krastavčića... i time se premazuju oblande i redjaju jedna na drugu. Medjutim, oblande su se mnogo navlažile, naročito jdonji list i postao onako gumast i gnjecav i teško se sekao. Inače je ukusno.
Ja kore za ovu pitu pravim kao kore za tortu ( bez secera naravno :))- ulupam cela jaja, dodam soli i brasno, na svako jaje kasika brasna . Nekako mi je tako pita najlepsa

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back