Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam danas (prvi put u životu) napravila tiramisu!!! Recept je uzet sa www.kuvamo.com. Fenomenalno je ispalo!!!!! Pogledajte prilog 268817

Bravo za tiramisu. Ja stalno mislim da je to nešto užasno teško, pa nisam nikad ni probala. Jesam u pravu?

danas smo imali pasulj (doneli su mi iz AMERIKE),neki sitan, uopste se nije skuvao 2,5 sata kuvanja,i opet nista,
a za sutra cufte u paradajs sosu i pire,za salatu rendana cvekla

Pa kako nisi kuvala pasulj bar za dva dana? Ja kad kuvam, jedemo dva dana, još zamrznem da ima opet za dva dana.

...ja skuvala krompir paprikas sa suvim rebarcima i nekim koscicama takodje suvim, vise mesa ispade sa toga nego sto sam ocekivala...i sto
je najvaznije bice za dva dana....lepota....

...samo ne znam kud cu sad sa njim, vreo je na sporetu, da se ne pokvari do jutra...:(

Ja sutra imam goste, pa ću da pravim: pitu sa prazilukom, sirom i pečurkama. Ne znam hoće li biti 3 u 1 ili ću da napravim neke kombinacije od po dva elementa. Htela sam da napravim i sa heljdinim korama, ali ih nema poslednja 2-3 u mom komšiluku, pa izgleda da neću. Zatim neko slano predjelo sa oblandama. Malo sam guglala i zaključila da možeš da staviš šta imaš. Važno da bude sira i pavlake, da mogu da se lepe kore jedna za drugu. A uz to pileća prsa (suhomesnato), možda krastavčiće...i td.
Kao glavno jelo trebalo bi da bude "torta od pilećeg belog". Imam recept u časopisu, nema online verzija, ali mislim da sam jednom davno slikala i postavljala ne temu. Proveriću. Uvaljaju se parčići belog u brašno, jaja, rendani kačkavalj, poredjaju u tepsiju, verovatno zaliju mešavinom jaja i nečega (mleka, pavlake) i zapeku, tj. ispeku jer su presna.
Za desert će biti torta od pudinga i keksa, takodje imam recept u časopisu. Daću vam ga ako bude valjala. Odustala sam od prave torte jer ništa nisam stigla unapred da uradim, a ovo mi je brže i manje su šanse da ne uspe. Napraviću još i kuglice (ili kako ih već zovu) od kornfleksa i pitu od jabuka.
I da, najvažnije - BEJLIS :D

Ja sutra imam goste, pa ću da pravim: pitu sa prazilukom, sirom i pečurkama. Ne znam hoće li biti 3 u 1 ili ću da napravim neke kombinacije od po dva elementa. Htela sam da napravim i sa heljdinim korama, ali ih nema poslednja 2-3 u mom komšiluku, pa izgleda da neću. Zatim neko slano predjelo sa oblandama. Malo sam guglala i zaključila da možeš da staviš šta imaš. Važno da bude sira i pavlake, da mogu da se lepe kore jedna za drugu. A uz to pileća prsa (suhomesnato), možda krastavčiće...i td.
Kao glavno jelo trebalo bi da bude "torta od pilećeg belog". Imam recept u časopisu, nema online verzija, ali mislim da sam jednom davno slikala i postavljala ne temu. Proveriću. Uvaljaju se parčići belog u brašno, jaja, rendani kačkavalj, poredjaju u tepsiju, verovatno zaliju mešavinom jaja i nečega (mleka, pavlake) i zapeku, tj. ispeku jer su presna.
Za desert će biti torta od pudinga i keksa, takodje imam recept u časopisu. Daću vam ga ako bude valjala. Odustala sam od prave torte jer ništa nisam stigla unapred da uradim, a ovo mi je brže i manje su šanse da ne uspe. Napraviću još i kuglice (ili kako ih već zovu) od kornfleksa i pitu od jabuka.
I da, najvažnije - BEJLIS :D

...ihaaaj...pa ti bolje da pocnes jos sad da spremas:eek:

...za tu pilecu bajderu, ili tortu od pileceg belog...po mom nekom receptu ti treba i suvi vrat ili pecenica....
...ja nisam to valjala u brasno i jaja, vec sam na teflonu malo samo okretala da dobije boju, pa onda red pileceg belog, pa red suvog vrata (meni to ukusnije od pecenice),
pa kackavalj, i tako dok ima...al da zadnji red bude opet pilece belo...mogu samo dva reda, zavisi i od velicine tepsije u koju sve redjas...onda u vrucu rernu jedno 15-ak
minuta, pa izvadis i prelijes umucenom pavlakom i jajima.....vratis u rernu da se zapece, pa kad je gotovo na vrelo pospes rendani kackavalj....moze i vruce i hladno da
se jede....

pa ja sam htela još juče (u četvrtak, pošto je prošla ponoć pa da preciziram) da počnem da spremam, ali sam bila umorna. Samo sam samlela orahe koji bi mi trebali za tortu koju neću praviti. I odlučila šta ću, a to je već dobar deo posla gotov. Sutra će to sve jedno za drugim, torta se ne peče, pite ću zajedno na veliki pleh, odvojiti samo folijom. S tom bajaderom će biti malo gnjavaže, ali biće i to dobro. Ne ide ovde ni slanina, ni suvi vrat. I samo sa kačkavaljem bude prejako.

Ма, врло једноставно.
Имате рецепис на Цулинарци http://www.coolinarika.com/recept/814065/
Видим да тамо леблебије сирове нешто топе, као пасуљ, нема потребе, купите у прод. здр. хране и чак и ако немате блендер - у кесу за замрзиваче ставите леблебије па тучком за месо по њима :))

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back