Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

...ja tako mesim hleb oduvek....samo sto to radim od prilike, i premesim 3x, malo duze
taje, ali sam uvek pravila po 4 vekne...moj savet ako mesih hleb kad odvojis jufke...rasklagijas
na debljinu oko 2-3cm..onda ga urolas, pa kad stavis u tepsiju....stavis svaku sa strane, kad
se vekne sastave, stavis u vrucu rernu i peces....

...kad se ispeku, umotaj u custu kuhinjsku krpu i namesti tako da vekna stoju uspravno,
nalo nagnuto da samo vrhovima dodiruje podlogu sa obe strane, kako bi se lepo ohladila
i ne bi se "sabila" sa jedne strane....:)

...sto ne napravi pola mere:)

...po kom si receptu pravila....ja sve mislim, planiram, pa se predomislim,
i svaki put zagubim recept do tad...a jos uvek nisam naucila kako da sacuvam
neki link odavde:rumenko:

Vise sam se namucila da prebacim fotku trazeci kablic menju milionima kablova u kuci ... i nisu nesto za pohvaliti, al za prvi put iduuuuuuu :jede:
elem , po meni treba staviti manje masnoce tj margarina za mazanje a i ulja koje ide u testo bi malo smanjila nesto
pravila 2/3 recepisa i opet ispalo skoro 2 pleha ovih sitnijih ... ali stavicu deo u friz pa izneti kad se neko opseti da bi jeo

Afro ovaj recepis http://www.coolinarika.com/recept/731243/

kiflicekupusare1.jpg

Vise sam se namucila da prebacim fotku trazeci kablic menju milionima kablova u kuci ... i nisu nesto za pohvaliti, al za prvi put iduuuuuuu :jede:
elem , po meni treba staviti manje masnoce tj margarina za mazanje a i ulja koje ide u testo bi malo smanjila nesto
pravila 2/3 recepisa i opet ispalo skoro 2 pleha ovih sitnijih ... ali stavicu deo u friz pa izneti kad se neko opseti da bi jeo

Afro ovaj recepis http://www.coolinarika.com/recept/731243/

kiflicekupusare1.jpg

....meni se cini da je ovde dovoljno pola mere...e pravicu i to pa da zavrsim sa mesenjem dok ne budu deca u blizini:)

....hvala Ivo, inace mise cini da si mogla to malo krupnije, i malo manje da peces, bar bih ja tako....a sto se ukusa
tice ne sumnjam da su super....

....koji si margarin stavljala?

moglo je krupnije , sad vec znam kako bi , zahvatala sam otprilike oko 3 cm po sirini ,
pekle su se, prvo zagrejala rernu na 275 pa kad ih stavim smanjim na 200 , tako pisalo
i vreme 30 minuta ... pri kraju smanjila na 180 ... a to sve nigde ne pise . Problem je sto kazu ako ih ranije izvadis budu gnjecave a to ne volim .
Imala sam pola Panorame i pola putera stavila jer nisam imala odledjeni margarin ... ali ja bi to na 2/3 masnoce smanjila
+ ide 2 dcl ulja u testo .. i to bi smanjila na 1,5 ... probala sam jednu vrucu ... i po meni je to masno ... i manje soli staviti ... opet za trecinu manje

moglo je krupnije , sad vec znam kako bi , zahvatala sam otprilike oko 3 cm po sirini ,
pekle su se, prvo zagrejala rernu na 275 pa kad ih stavim smanjim na 200 , tako pisalo
i vreme 30 minuta ... pri kraju smanjila na 180 ... a to sve nigde ne pise . Problem je sto kazu ako ih ranije izvadis budu gnjecave a to ne volim .
Imala sam pola Panorame i pola putera stavila jer nisam imala odledjeni margarin ... ali ja bi to na 2/3 masnoce smanjila
+ ide 2 dcl ulja u testo .. i to bi smanjila na 1,5 ... probala sam jednu vrucu ... i po meni je to masno ... i manje soli staviti ... opet za trecinu manje

....aha, pa dobro, moja rerna nema 275, ali nema veze...bitnije su mi ove kolicine...ja ne volim masna testa, mada
sigurno kad se ohladi ne bude tako masno (bar se taj osecaj izgubi)...ali nam nikom ne treba toliko masnoce...ni soli...

...hvala Ivo, pravicu ja to sledece nedelje ili one tamo sigurno, pa cu okaciti i ja svoje da se "hvalim":lol:

ivo, ti si prva kojoj "nisu nesto"
obicno su svi navuceni na kupus kifle.... ja ne upoznah nikog ko ih ne voli a kad se ispeku razrabe se....
mada te tvoje na slici su nesto tamne i ko da se nisu bas digle.... mozda ti se zato i.ne svidjaju, probaj da ih umesis bas meko, s manje brasna...

obicno su svi navuceni na kupus kifle.... ja ne upoznah nikog ko ih ne voli a kad se ispeku razrabe se....
mada te tvoje na slici su nesto tamne i ko da se nisu bas digle.... mozda ti se zato i.ne svidjaju, probaj da ih umesis bas meko, s manje brasna...

ja sam baš sve radila po receptu,nisam ništa modifikovala i moji se razgrabe...
deca uživaaaaaaaaaaaaju u njima...zgodno i za užinu za školu...

Nisi me shvatila ... MENI nisu ispale kako treba ... tvoje su bile mnogo lepse i vazdusastije
znam gde sam gresila ... pravicu ih opet .... ali cu im se vise posvetiti :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back