Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
danas supa od juneće koske...a koska ko dečija glava..:hahaha:

krompir i pileći batak karabatak u rerni...sad je pod folijom,posle će ga malo zapečemo...

za salatu mix....zelena salata,paradajz,rotkvice,luk,maslinovo ulje,origano i malo fete odgore....

Hvala svima! :heart2:

Živeli!
7_4_33.gif

Xela, žena-zmaj! ONOLIIIKOOO 'rane leeeleee!

Srećna Slava, devojko!

kod nas:pileća supica sa griz knedlama+ pohovane šnicle (som)+ krompir salata + domatji leba :) +kupus salata sa belim lukom + torta (od N.G.)
ja: samo bareni kelj+ juneći ćevap+ salata od pečene paprike(klot) :)

Živela i ti, xella, i dugo da slaviš sa svojom dragom rodbinom i prijateljima.
Divna su ti jela, naročito kolači, ali na to smo od tebe i navikli. A preslatka je ona bela pufnica pored kolača i pečenja. Izgleda voli da se slika!?

Kod mene danas zanimljiva situacija i opšta gužva u kuhinji. Ja pripremila kolač od bundeve po receptu Zlog Praseta http://zloprase.com/posno/kolac-od-bundeve/ koji se sad odmara dok ne dodje na red za rernu. Pravim pola mere, od 1 kg bundeve, a i to sam jedva narendala, tvrda neka, a imam novo rende koje nije ni prineti starom.
Prvo je muž hteo danas da sprema ruski boršč. Onda je ćerka rekla da će ona danas da pravi ručak. Pravi šnicle sa sosom od pečuraka zapečene u rerni. Tako da sad njoj asistiram. Prvo joj je muž isekao šnicle, ali je onda rekao: Idi, Bi, vidi jel to dobro. E, pa pošto nije bilo dobro, onda sam ja tu još malo oblikovala šnicle, a ona ih je istukla. Ali svakih par minuta se čuje iz kuhinje: MAMAAAA, kako ovo, gde je ono, jel dobro ovako.....
A muž je u medjuvremenu smislio da pravi pitu s jabukama. Očistio je jabuke, pa će sad i tu da bude, BIII, kako ovo, kako ono. Gde je ovo, gde je ono, A jel da stavim ovo ili ono. Ali, dobro, neka ih!

bi, kako tvoj muz pravi ruski borsc?
pitam jel hocu da spremim uskoro, a nikako da se organizujem...
moja dva momka presla preko puta na rucak, cevapi i ne znam sta jos
ja ostala u stanu da se sredim, posvetim malo sebi i tako
a i smara me da jedem tamo , volim sama da spremam.... smisljam sta cu za veceru da spremim

bi, kako tvoj muz pravi ruski borsc?
pitam jel hocu da spremim uskoro, a nikako da se organizujem...
moja dva momka presla preko puta na rucak, cevapi i ne znam sta jos
ja ostala u stanu da se sredim, posvetim malo sebi i tako
a i smara me da jedem tamo , volim sama da spremam.... smisljam sta cu za veceru da spremim
Pravo da ti kažem, nije nikad spremao, gledao je nešto po netu, birao, kombinovao.... Pa kaže ima varijanta da se dinsta meso i povrće u komadu (kao u supi) pa da se posle iseče, a ima da se odmah iseče. Pa kaže, treba ovo, treba ono..... Ja lično više volim odmah da se iseče, a to je takvo jelo u koje staviš ono što imaš. Osnova je meso, krompir, kupus i cvekla. Ima varijanti sa svežim i kiselim kupusom. Negde ide šargarepa, peršun, paštrnak, negde idu i tikvice....

Živela i ti, xella, i dugo da slaviš sa svojom dragom rodbinom i prijateljima.
Divna su ti jela, naročito kolači, ali na to smo od tebe i navikli. A preslatka je ona bela pufnica pored kolača i pečenja. Izgleda voli da se slika!?

Kod mene danas zanimljiva situacija i opšta gužva u kuhinji. Ja pripremila kolač od bundeve po receptu Zlog Praseta http://zloprase.com/posno/kolac-od-bundeve/ koji se sad odmara dok ne dodje na red za rernu. Pravim pola mere, od 1 kg bundeve, a i to sam jedva narendala, tvrda neka, a imam novo rende koje nije ni prineti starom.
Prvo je muž hteo danas da sprema ruski boršč. Onda je ćerka rekla da će ona danas da pravi ručak. Pravi šnicle sa sosom od pečuraka zapečene u rerni. Tako da sad njoj asistiram. Prvo joj je muž isekao šnicle, ali je onda rekao: Idi, Bi, vidi jel to dobro. E, pa pošto nije bilo dobro, onda sam ja tu još malo oblikovala šnicle, a ona ih je istukla. Ali svakih par minuta se čuje iz kuhinje: MAMAAAA, kako ovo, gde je ono, jel dobro ovako.....
A muž je u medjuvremenu smislio da pravi pitu s jabukama. Očistio je jabuke, pa će sad i tu da bude, BIII, kako ovo, kako ono. Gde je ovo, gde je ono, A jel da stavim ovo ili ono. Ali, dobro, neka ih!

ovako nekako :lol:

mama-1.jpg

Moji ukućani se pokazali kao odlični kuvari. Ćerkine šnicle sa sosom od pečuraka pa posute kačkavaljem ispale odlično. Kome fali holesterol, dušu dalo. Pojelo se, nisam stigla da slikam.
Pita s jabukama takodje super!

Kolač od bundeve nije stigao na red da se proba. Sutra će, kad se ovo pojede.

osam korica sestro slatka :eek:
jel je kalup 26cm?
a visa nego sira :lol:

Devet dive, devet. U kalupu 22cm, visoka 9cm.

vala baš, dive je u pravu. Domaćica baš ne voli niske torte, pa napravila soliter. :ok:

Volim visoke švalere. :)

Devet, bre...;)

Domaćice, svaka čast! :ok:

Zna se ko je ovde profesor matematike.

:super: Moja Švalerska torta ima samo dve kore i žuti fil.
Ima gi razne...:lol:

Ja gu volem crnomanjastog švalera. A što viši, to bolji.

:zcepanje: ah ti brojevi
Domaćice ... stvarno rasturaš ove torte...

Xella ...sve sam videla,svaka čast !

Hvala, hvala...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back