Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jel imas terasu?
napolju je i u najtoplijem delu dana t* kao u frizideru.pa dok ga ne popravis..

kako je mene mrzelo jutros da ustanem kada mi je bilo vreme za bazen:(

danas cu samo leso pileci file..
i rizoto sa povrcem..
i pilecu supu koju nisam spremala 100 god,jer je ne volim zbog mirisa..sve se nadam da ce ova da bude blaga.. zao mi da prospem one minerale..
i kolac sa makom i cokoladom..
ne bih kolace spremala,al ih dete spominje nedelju dana..

nema rizoto.
nema kolac sa makom.

dete danas ide kod decka i kaze da kolac spremim sutra.

danas samo supa (koja uopste nije tako losa..cak je i dobra jer nema onaj miris piletine od kojeg je meni muka..)
u supi nema testa, samo sam ubacila kukuruz secerac i sargarepu..

obaren file i kupus salata..
od sada kuvam tako dok nam se ne smuci :aha:

zene pomoc mi treba

elem, pocela sam da pravim krempite i sad zavrsila sam fil sa sve ukuvanim zumancima i umesanim snegom od bbelanaca i sve je ispalo ok, problem je sto nisam stigla da razvijem i ispecem kore ( oglasila se sirena) i to cu zavrsiti za koji sat, kada se fil vec stegne i oladi pa me zanima da li smem taj fil da podgrejem, samo malo da omeksa da mogu da ga razlijem po kori? strah me da ne splasne posle tog " podgrevanja"

zene pomoc mi treba

elem, pocela sam da pravim krempite i sad zavrsila sam fil sa sve ukuvanim zumancima i umesanim snegom od bbelanaca i sve je ispalo ok, problem je sto nisam stigla da razvijem i ispecem kore ( oglasila se sirena) i to cu zavrsiti za koji sat, kada se fil vec stegne i oladi pa me zanima da li smem taj fil da podgrejem, samo malo da omeksa da mogu da ga razlijem po kori? strah me da ne splasne posle tog " podgrevanja"

pa splasnuce :(

u svakom slucaju ako ne budes mogla da ga takvog razlijes po kori, ti izlomi na manje komade koru i neobavezno preko stavi fil, a podeli odmah u anje cinijice.

Ako još nisi rešila krempitu, pokvasi malo tepsiju u kojoj će ti stajati krempita pa razvuci tegljivu foliju i istresi fil. Onda kad ispečeš kore, poklopiš njome fil pa okreneš na tacni i staviš odgore drugu koru.

Kod nas , posle supice sa knedlama i pite od starog hleba sa par vrsta sireva, ostataka suhomesnatog, slaninice... na red došli uštipci sa jabukama posuti cimetnim šećerom
1zv8zlx.jpg

Paravo da ti kažem, koh nisam nikada volela, ne znam što :think:
mada čim si stavila kokos, mora biti ukusno

Ja sam zadnji put koh pravila pre 8 godina :eek: Pored ovih pomodarskih kolača retko ko se seti starih dobrih recepata. I ne znam šta mi bi, ali prijeo mi se koh :eek: Znaš onu temu "Šta vam se jede"? Nikada nisam znala šta tu da postavim... a onda dva dana razmišljam o kohu... u hladnom mleku... mmmmm.... I nađem ovaj recept sa kokosom. Extra je. Aj iskuckaću recept posle, pa probajte :)

Pošto si ti pravila, ne sumnjam da je dobro:D

:zag:

Koh sa kokosom

Biskvit:

4 jaja
14 kasika secera
14 kasika mleka
14 kasika ulja
6 kasika brasna
6 kasika griza
100 gr kokosa
1 prasak za pecivo

Preliv: 500-700 ml mleka
6 supenih kasika secera
1 vanilin secer

Priprema:

Umutite jaja i dodajte secer, mleko, ulje, brasno i griz.Na kraju dodajte prasak za pecivo, kakao i kokos. Pecite na 200 C oko 10-15 min a onda jos 10-15 min na 150 C. Hladan biskvit polijte sa ukuvanim prelivom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back