Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
u rerni :D

a kupila sam i makaronu od heljde, mnogo je dobra :aha:

makarone nisam jela ali pitu sa heljdinim korama-da

u originalan recept ni ne ide piletina ;)
u to sam sigurna

ide i šunka...mada su meni tvrdili da je originalna ruska (Oliverova) salata samo sa kvalitetnom mortadelom (?)
http://4.***************/-r-5AwVxwhtY/TutsDMhacqI/AAAAAAAAE5k/UcAj8sOBybQ/s1600/ruska+ds+4.jpg
http://foodforthought-jelena.blogspot.com/2011/12/ruska-ili-salata-olivier.html
u originalnom ide crni luk i kisela jabuka i ja sam u to sigurna :sad2:

nikad čula

ruska

Pogledajte prilog 266328

i ajvar torta za Božić
Pogledajte prilog 266329

i pravila sam Bejlis ...ček' da proverim da li se tako zove

Pogledajte prilog 266330
samo nemam adekvatne čaše

davaj recepat za Bejlis

:sad2:

to jedino smokvu da pitas..ona je iskusna sa glavama..
Važan je recept, glava nije važna, onako uzgred sam je spomenula, stoji mi u zamrzivaču još od jesenas pa rekoh Božić je pravi trenutak za nešto delikatno :zjede:
Ako je smokva raspoložena, pa da mi ispiše recept?
A može i neko drugi, ne bi mi bila prva glava koju kuvam, samo ovo je prva od ovce.
Bože, sama sebi zvučim kao čudovištez:cry:

Važan je recept, glava nije važna, onako uzgred sam je spomenula, stoji mi u zamrzivaču još od jesenas pa rekoh Božić je pravi trenutak za nešto delikatno :zjede:
A može i neko drugi, ne bi mi bila prva glava koju kuvam, samo ovo je prva od ovce.

...moja majka je kuvala te ovceije glave kad je spremala jagnjece sarmice....i sad sam je pitala kako da se napravi corba od ovcije/jagnjece glave..kaze "obicno", to mu dodje
da skuvas, odvojis od kostiju meso pa vratis u lonac u kom si kuvala sve sa povrcem....e sad ako hoces da bude kisela dodas paradajiz kuvan, ako hoces da bude bela pomesas
jaja i pavlaku, ali samo onu kolicinu koju cete pojesti odmah, ostalo zakuvavas kako volis kad budete hteli da jedete...

...to je to...:)

Ja bih to stavio u ključalu vodu da se raskuva obavezno lovorov list,beli luk da malo "ubije miris"
Pa onda ostavio da se ohladi,skinuo lepo meso,obrazinu,ostalo bacio.
Posebno bih izdinstao crni i beli luk,šargarepu,celer,peršun možda malo graška...
Nalivao bih onom vodom,kad se izdinsta dodao ono iseckano raskuvano meso i začnio,vegeta,so,biber,i možda kiselo mleko?
Ne znam,ja bih tako možda neko ima bolju ideju :lol:

Ja bih to stavio u ključalu vodu da se raskuva obavezno lovorov list,beli luk da malo "ubije miris"
Pa onda ostavio da se ohladi,skinuo lepo meso,obrazinu,ostalo bacio.
Posebno bih izdinstao crni i beli luk,šargarepu,celer,peršun možda malo graška...
Nalivao bih onom vodom,kad se izdinsta dodao ono iseckano raskuvano meso i začnio,vegeta,so,biber,i možda kiselo mleko?
Ne znam,ja bih tako možda neko ima bolju ideju :lol:

...moze i tako...al sve su to varijacije na temu corbe:)

Hvala ti Afro, ako je tako, onda ću da se snađem. Mora da je slično kao sa pihtijama? Ja volim da bude ljuto, staviću nekoliko ljutih suvih feferona.

...moze, moze....pa da ja sam se bas zamislila u mementu, pa kad sam prokomentarisala naglas dobih odgovor iskusne domacice
kako bi to trebalo...al njoj je sve to "obicno" kad pitam, oduvek, pa izbegavam.....mada ustvari i jeste obicno, to sve na isti "kalup"...

...mada svi imamo neke dodatke i finese u kuvanju....ajd pa javi kako je ispalo...

Danas mm kuvao ljuti madjarski gulaš, super je bio.
Inače, najbolju rusku salatu, pravi moja mama.
A u Rusiji se ne pravi ruska salata.
Ja ništa nisam pravila danas, samo sam šetala (po kiši) i gledala filmove.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back