Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro vece...

Ja sam spremala proso i bundevu u nekoj drugoj varijanti, kao rizoto, evo doslovce kopiram sa sajta na kom sam nasla recept kad sam trazila recepte sa prosom

"PROSOTO:
Luk iseckajte i propržite na ulju (maslinovom ili susamovom). Usitnite iI drugo povrće koje imate (bundeva, šargarepa, paškanat, celer, pečurke), pa dodajte luku i posolite. Kad se to prodinsta, dodajte isprano proso, malo propržite sve zajedno i nalijte tri puta više vode. Posolite, dodajte začin po vašoj želji (biber, origano, bosiljak) i kuvajte dok ne provri. Smanjite temperaturu i kuvajte polupoklopljeno 15 do 20 minuta. Kad ispari sva voda, isključite i ostavite otkopljeno da se prohladi."

Ja sam pravila sa prazilukom i kockicama bundeve, meni je bilo super.

Danas nisam radila jer je moj junior dobio upalu uha, pa rekoh da jedan dan ispratim da ne dobije temperaturu (nije hvala Bogu) a od sutra ostaje kod bake. Ja njemu prakticno 2 puta dajem da ruca kad je kod kuce pa sam danas skuvala pilecu supicu sa puuuunooo mesa i povrca (da jede pre spavanja) pa posle spagete sa mlevenim mesom i paradajz sosom, da ne kazem bolonjeze. Zmu koji je takodje bolestan kod kuce jeo odjednom po redu (mislim meni ne ide supa pa spagete sta znam al eto ima kome ide).

Danas sam skuvala supu, i kao moji mama i tata, jela kuvano meso iz supe uz kuvanu sargarepu.
Za dorucak bananu.

Ali me vecera zeza, tu uvek smandrljim neki tres... sendvice ili slatko ili oboje :(

Sta jedete sito za veceru?
Kad pojedem voce budem gladna za sat vremena

Danas sam skuvala supu, i kao moji mama i tata, jela kuvano meso iz supe uz kuvanu sargarepu.
Za dorucak bananu.

Ali me vecera zeza, tu uvek smandrljim neki tres... sendvice ili slatko ili oboje :(

Sta jedete sito za veceru?
Kad pojedem voce budem gladna za sat vremena

...polako bre Cicak, dojis maleckog, a na slikama koje sam videla nisi debela,
to malo salca i ako ga ima, dok dodje prolece i momak se docepa nozica, sve
ce da ode dok trepnes...

...a vecera inace treba da je lagana, u nekim godinama, meni bude dosta i malo
veca solja jogurta....doduse nekad bih pojela masnu ponjavu, al' naucis da se
kontrolises..samo sto to tebi sad bas nije potrebno....

I ne kupujte zlatiborac, matijevic i ostale ... to je uzas zivi. ja nikad kupila nisam. znam ljude koji su radili tamo kao mesari

nedeljkovic, neoplanta i carnex su moj izbor kad moram kupiti

...u Matijevic ne ulazim, ne pada mi na pamet, za Zlatiborac sam nesto cula, mada ih hvale da su im proizvodi extra, meni je to njihovo sve skupo,
ali generalno izbegavam da kupujem bilo sta od toga.....danas na pijaci deda iz okoline Valjeva prodavao iz gepeka suseno domace meso mirisalo
na kilometar, e ako bi mi trebalo pre bih kupila tako nego od tih prevaranata koji definitivno svasta rade....

..a sto se tice mesara i njihovih prica, ko god je radio u bilo kojoj vecoj trgovini zna sta se radi....al se i jesti mora...

Sto im nije pojela, ponela kuci. :lol:

hihi pa nisam valjda takav utisak ostavila? :sad2:
ja sam vise slikala, a manje jela..
skoro da nisam nista jela..a mamili me na svakom koraku..

I ne kupujte zlatiborac, matijevic i ostale ... to je uzas zivi. ja nikad kupila nisam. znam ljude koji su radili tamo kao mesari

nedeljkovic, neoplanta i carnex su moj izbor kad moram kupiti

znaci, neoplanta? za tog nedeljkovica nisam ni cula..

za 8 minuta neću ni da se skidam:rotf:

pa ne ti! spagete vadi posle 8 min! tad su gotove!
boze :roll: samo na seks misli!

:zcepanje:
E, uvek su tako neke mesare na tapetu. Zar zaista mislite da se u drugima radi drugačije.
Ja ću danas nešto od šampinjona, ne znam još šta. Pomenu juče Marge musaku od šampinjona. Jel to isto kao od mesa, samo umesto mesa šampinjoni?

....mislim da je ukus odlican, mi volimo sampinjone, a inace odavno pravim punjene paprike sa njima i savrsene su...:)

....ja zaboravila sinoc da izvadim meso (piletinu) i eno sad stoji u ladnoj vodi da se odledi....i bice spanac....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back