Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koseli kupus sa kockicama slaninice i domacim kobasicama (pikantnim)
001.jpg

Kolac je slican Londonskim stanglicama s tim sto je umesto belanceta, lagani biskvit odozgo, a orasi sa marmeladom u sredini.
003.jpg

od moje posete TAMO je već dobrenih 2 god..ja još uvek ne mogu da se oslobodim ukusa i energije :)
Da li si jela one ogromne krompire punjene čudima od junećeg girosa i šurnajs dodataka ( Ispod Ataturkovog mosta u boemskoj četvrti)
a tek patlidžan njihov..pa jogurta nemaju već je kiselo mleko kao najfinija pavlaka(mileram)..da ne pričam o Naru (sokovi cedjeni na licinom mestu)
a plodovi kao 4 pesnice veliki :) itd..
začina sam jako malo donela..mada pojedine je trebalo kupiti .. ne može sve :(

a pa tako mi je pocinjao svaki dan..cedjeni nar, espreso i sutlac :rumenko:

nar-1.jpg

...axaxaxa...ma necu bre, ja nemam vagu pa sve radim odokativno, tako da sam uvek u problemu
da li je dovoljno brasna, jos ovo integralno izgleda "gusce" i treba mu vise i da nadodje i da se
ispece....ali mi se ukus mnogo vise dopada, ne trpi mi zeludac belo brasno nikako...

ja sam pocela razeno samo da kupujem..
i proju pravim od mesanog kukuruznog i razenog..
i u mrvice kojima posipam pecene jabuke mesam puter sa razenim..i mnogo mi se vise svidja ukus..

...sladak kupus, sa malo svinjskog i malo juneceg mesa....bice i za sutra...

dinstani sladak kupus sa novim zacinima - lomljeni biber, kari i dimljeni tucani cili..ljudi moji kako to daje dobar ukus hrani!!! :ok: kad budem cula da neko ide na istok, reci cu mu da mi kupi ceo kilogram..ako ja ne odem pre toga..
001-3.jpg

hocu..na taj dimljeni mislim..
on je crne boje, ali ne mirise na dim..
kupila sam ga na bazaru zacina..uredno slozen u kupu.i ne bi mi palo na pamet da ga kupim, da me tucin nije ubedio..
ubedio me za to i za neki zacin za mesco koji isto fenomenalno mirise..
ja ne znam da li je neki turcin umesao prste u moje gene, ali sam pod tako jakim uticajem svega, pa i hrane..
ljudi jedu jako puno povrca, jako malo kvasca, jako malo mesa..meso im je tek u tragu u okviru obroka, i posle jela se osecas lagano i zadovoljena su ti sva cula..

I kod mene će ovih dana da bude kupus. Juče sam, kao što sam već pisala, imala proslavu kod kuće, pa mi je ostalo mnogo ovako sitno iseckanog kupusa, mislili smo da će trebati za salatu. Srećom nismo ga začnili, pa možemo da ga iskoristimo za razne stvari.
Volela bih i ja da imam dimljeni, tucani čili, ali pošto nemam, staviću običnu domaću tucanu papriku, a kari u kupusu će biti nešto novo za mene. Nikad mi nije palo na pamet da ga stavim u kupus.

Ostalo mi je puno svinjskog pečenja, to se baš slabo jelo. Ali kad je bilo raznih pita, korpica od testa punjenih ribljom paštetom i ruskom salatom, slana torta....
Najbolje je prošla dimljena riba. To su svi želeli da probaju, a ne samo oni koji poste, a koje sam ja prvenstveno imala u vidu za to. Valjda pečenja ima svuda, a ovo je ipak malo redje.

Ćerka mi je pomagala oko aranžiranja i sve je slikala i to dobrim fotoaparatom. Ako se neko nakani danas da izadje iz kuće da kupi baterije za fotoaparat da mogu da prebacim slike, onda ću ih postaviti. Ako ne, onda sutra. Sutra ćemo morati da izadjemo da idemo na posao i u školu.

Mrs.Bii,
da li je dinstani kupus kiseo ili sladak -nema veze obavezno dodaj paket grilovanih seckanih pečuraka
i jednu do dve seckane tikvice..ukus je fantastičan a pored ovih začina dodaj malo i cimeta..neopisivo je lepo :)

...evo ih, malo su se rasplinule, nisu kao "nasikane" ali su jako ukusne...
16122012504.jpg

...a ovo sam htela da vam pokazem pa nikako da se setim, palacinka sa jabukom i cimetom preliveno
karamelom, uz to sladoled....savrseeeenoooooo...
12122012475.jpg
..inace to se
sluzi u restoranu u BD..:D

• Podržavam
Reactions: Tol
Afro, malo me buni taj proces sa čistim integralnim brašnom ( za sada još ne jedem ič skroba i mlekastih stvari)
no..ranije sam pripremala kifle ali su bile raspekmezene-nikako testo da se zgusne niti naraste a pečeno-kao kamenčići :(

...ovde sam dodala jedni 2 kasike belog i ako racunamo ono sto sam posipala po radnoj povrsini da se ne lepi...dolicno je Tolka,
jedino je lepljivije, i treba mu neko duze vreme da se ispece.....prezadovoljna sam...

od kako je poceo post ja kuvam uglavnom po dva jela...ili jedno delim na dva dela dok onom mrsnom ne dodam sta treba.Danas sam deci kuvala supicu,pire krompir sa dom.kobasicama i po jedna krmenadla.Zelena salata uz to,a sebi sam napravila bareni krompir sa blitvom i preko toga dresing od belog luka sa limunom....mmmmmmm jako je ukusno:)

da li neko od vas zna gde u Beogradu imaju da se kupe bamije?Trazila sam ih u Veru,DIS-u,Maxiju,ideji i nigde nisam uspela dam ih nadjem...nije ih bilo ni na pijaci.

ja sam kupovala u Veru smrznute, a vidjala sam i na Zelenjaku, na pijaci, ali sad im nije vreme. U Veru budu povremeno na akciji, baš mi čudno da ih nisi našla. Ja odlazim u onaj na Novom Beogradu.

ja sam ih trazila u Veru kod Novog groblja,onaj pored Zire.Veliki je i dobro snabdeven ali nije ih bilo.Potrazicu ih i na NB,mozda ih i nadjem,pa makar i smrznute nije vazno.Znam da im sad nije sezona,ali bolje opremljeni super marketi bi trebalo da imaju te smrznute:confused:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back