Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jel sve sto se pravi s heljdinim korama treba malo odstoji potopljeno pre rerne?

Zavisi. Ako praviš pitu kao rolat, onda preko premažeš mešavinu ulja i vode da bi kore omekšale. Znači, preko rolata.Ovako:
4e60b177dbb92df9c20ace6545dce4cd_view_l.jpg

A ako gužvaš kore, onda nema potrebe da prelivaš sa vodom, jer preliješ sa filom... I peku se duplo duže nego obične kore i ne preko 180 stepeni.;)

Poslednja izmena:
Наши све једу, све им лепо, риба, посне паприке, подварак, суљпа, ал њега нешто не правимо, пува се брате, а ми сви радимо са народом ..ждеру све ђеца... Одлично да цмоље у гостима ко што знају деца, понесемо им таблет, кад је ручак јел лепо? Дивно је све....ај сад идите играјте се. Сви задовољни, домаћица посебно.
Синоћ сам пекао кромпир у љусци у миротал. са сланином и кајмаком и парадајз чорбица
Данас злоЋин, купио сам оне словеначке кобаје, нису имали џигу синоћ у Премији,.,.
Сад гледам ову Злог прасета, па није ваљда кашиком да се је. Правио бих ја то, ал ја нисам у пил. џигу никад стављао лукац, у остале да, а у пл не....мени то не иде, и парадајз..ролована пил. са сланином оке. Негде ћу баш да пробам, кад каже Мајче да је лепа..

pa ni meni nešto nije išao paradajz, sumnjivo mi bilo:think:
moja mama inače često dinsta pileću(i svinjsku) džigu sa lukom, pa bude onako mekano saftasto
ali ovde i ta slaninica i paradajz daju drugačiji šmek
čak sam i biber stavila iako ja ne biberim ništa
jela sam viljuškom(i lebom, sve sam mazala po tanjiru:lol:)

Zavisi. Ako praviš pitu kao rolat, onda preko premažeš mešavinu ulja i vode da bi kore omekšale. Znači, preko rolata.Ovako:
4e60b177dbb92df9c20ace6545dce4cd_view_l.jpg

A ako gužvaš kore, onda nema potrebe da prelivaš sa vodom, jer preliješ sa filom... I peku se duplo duže nego obične kore i ne preko 180 stepeni.;)
pa dobro to isto radim i sa obicnim..nego sam procito negde da potopljene trebaju odstoje pola sata da nabubre

Društvo, ja baš nešto nisam vična slianju i postavljanju slika, ali zato evo jednog brzog i odličnog kolača od mene:

KOLAČ SA ŠLJIVOVICE

-Kora:Umuti se mikserom:
1. 6 belanaca
2. 1 šoljica šećera (veća za kafu)
3. ----//-----ulja
Dodavati i mešati kutlačom:
4. 7 kašika oštrog brašna
5. 1 prašak za pecivo
6. 50 gr. krupno rendane čokolade menaž.

Peći u podmazanom plehu u zagrejanoj rerni na 190 C

-Fil:
1. 6 žumanaca umutiti sa
2. 4 kašike šećera, pa kuvati 10 min (ja kuvam manje) sa
3. 1/2 margarina i
4. 50 gr. čokolade menaž.
Kuvati da baci ključ (paziti da se žumance ne zgrudva!)i preliti preko hladne kore.

Odmah preko toga narendati 1 euroblok i ostaviti da se ohladi.

ti si skuvala supu pre tri dana, jos je kusate?
ili je bilo 10 litara ili nesto fali supi?

elem, kod mene se upravo krcka supa od piletine i pacijih vratova :D
sa knedlama naaravno, ali knedle sa pilecom dzigericom, pa onda idebatakovi i karabataci sa krompirom u kesi a pride karfiol sa mrvicama i mileramom :)
kolaca, nema, shluss :D

ti si skuvala supu pre tri dana, jos je kusate?
ili je bilo 10 litara ili nesto fali supi?

elem, kod mene se upravo krcka supa od piletine i pacijih vratova :D
sa knedlama naaravno, ali knedle sa pilecom dzigericom, pa onda idebatakovi i karabataci sa krompirom u kesi a pride karfiol sa mrvicama i mileramom :)
kolaca, nema, shluss :D
u najvecem loncu :) pa kako drugacije, tako me naucili, domaca supica u najveci lonac pa se ima za tri dana supe :) prvi dan se jede i povrce i meso, posle klot supica :D samom se zakuvaju rezanci u nju :) il knedle :)
em u najveci lonac, em se kuva celo lagano i dugo <3

pa ni meni nešto nije išao paradajz, sumnjivo mi bilo:think:
moja mama inače često dinsta pileću(i svinjsku) džigu sa lukom, pa bude onako mekano saftasto
ali ovde i ta slaninica i paradajz daju drugačiji šmek
čak sam i biber stavila iako ja ne biberim ništa
jela sam viljuškom(i lebom, sve sam mazala po tanjiru:lol:)
Охохо, дан! Једва дођох до џигерице од баба, мора да су лекари преписали, не мож се нађе.
Дакле, утисци укућана - врло задовољни. Пустио сам да укува, није као на слиКи, више је сос.
Нисам баш пао на теме, али може да прође (јако мало) :)))

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back