Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jao, nemam cvekle, juče pojeli poslednje zalogaje iz tegle, a novu nisam napravila. Napraviću, samo mi treba par dana da se malo ukiseli.

Mm i ja jutros poranili pa se probili kroz sneg na obližnju pijacu. Ta je samo nedeljom, donose Sremci iz okoline domaće suvo meso, čvarke, kobasice. Već imamo svoju ženu kod koje kupujemo čvarke. Navukli smo se svi, juče deca ljuta što nije bilo. Pa kupili parče divne slanine, pa kobasice, ljutkaste i neljute, pa divne suve kosti. Pa sira mladog i sremskog. Milina!

XELLA pomagaj ... promenila sam OS i ne mogu da nadjem one hlepcice brze sa praskom za pecivo
a bas bi to opet pravila ... onih 6 komada

Misliš na scones? Evo posta od ranije:

Scones ili brzi hleb:

Pomešati 400 gr brašna i prašak za pecivo, dodati 100 gr margarina i 400 gr jogurta i umesiti testo. Napraviti 6 kuglica i staviti na pobrašnjeni lim. Kuglice potapšati brašnom i peći 15-ak min na 220 stepeni.

:bye:

evo ti Iva, našla sam:

Scones ili brzi hleb:

Pomešati 400 gr brašna i prašak za pecivo, dodati 100 gr margarina i 400 gr jogurta i umesiti testo. Napraviti 6 kuglica i staviti na pobrašnjeni lim. Kuglice potapšati brašnom i peći 15-ak min na 220 stepeni.

eto i xella se javila, nisam baš hitra, ali od viška glava ne boli...

hahah, u isto vreme :p

данас печени пасуљ
мсм скувала јуче пасуљ, намерно више
па оно што је остало, данас, прпржила сланине и лука, па преко тога пасуљ и павац рерна

I kod nas pasulj. Kuvala sinoć da bi danas mogli da idemo na sneg. Bili smo, izdržali sat vremena, napravili cool sličice, sada se malo grejemo, pijemo kaficu, pa ćemo ručati i onda opet na sneg :zskace:

Poslednja izmena:
jao, nemam cvekle, juče pojeli poslednje zalogaje iz tegle, a novu nisam napravila. Napraviću, samo mi treba par dana da se malo ukiseli.

!
A sto je cekas da se ukiseli ?
Ako baris celu duze proces traje ... pa ljustenje pa seckanje i posle zacinis po ukusu , sirce , so ( bez ulja )
U zadnje vreme praktikujem brzu varijantu ... oljustim , isecem na slajsove , prelijem u loncu samo da ogrezne i brze se kuva i delimicno ispari ta voda dok se kuva , taman koliko mi treba , ne cedim
kad se ohladi , zacinim ... i to je to ... opet moze odmah da se jede :)

Misliš na scones? Evo posta od ranije:...

Scones ili brzi hleb:

evo ti Iva, našla sam:

Scones ili brzi hleb:

Sjajne ste .... SAD CU GA ZALEPITI ZA FRIZIDER !! Tu je najsigurniji .... HVAAALAAA

A sto je cekas da se ukiseli ?
Ako baris celu duze proces traje ... pa ljustenje pa seckanje i posle zacinis po ukusu , sirce , so ( bez ulja )
U zadnje vreme praktikujem brzu varijantu ... oljustim , isecem na slajsove , prelijem u loncu samo da ogrezne i brze se kuva i delimicno ispari ta voda dok se kuva , taman koliko mi treba , ne cedim
kad se ohladi , zacinim ... i to je to ... opet moze odmah da se jede :)
Može! Volim ja razne varijante sa cveklom, ali najvolijem tu ukišeljenu. Pa i paprika treba da se jede. Mi svi navalimo na cveklu, a ostalo stoji.

...e pa hvala sto ste me podsetile na cveklu, bas je volim, a kako sam zaboravila na nju ne znam...

...ja je skuvam, pa ocistim, isecem na kolutove, zacinim, i u frizider, obicno bude nedelju dana,
jer pravim vece kolicine, bas zato sto se dugo kuva....

hahah, u isto vreme :p

I kod nas pasulj. Kuvala sinoć da bi danas mogli da idemo na sneg. Bili smo, izdržali sat vremena, napravili cool sličice, sada se malo grejemo, pijemo kaficu, pa ćemo ručati i onda opet na sneg :zskace:

i xella promenila avatar. I Afro juče. Samo ja imam isti, letnji i to još od prošlog leta.
Vi baš uživate! Tako i treba. Meni žao što su deca porasla, pa sad nemam s kim da se sankam.

i xella promenila avatar. I Afro juče. Samo ja imam isti, letnji i to još od prošlog leta.
Vi baš uživate! Tako i treba. Meni žao što su deca porasla, pa sad nemam s kim da se sankam.

....muzica pod ruku pa na sneg Bi:D

....mi rucale, i sad bih mogla da mesim nesto, al' necu, jeste lepo kad zamirise vanila, cimet i ostale lepote iz rerne,
ali mi je pametnije da se pravim kako nista od toga ne volim:lol:

Može! Volim ja razne varijante sa cveklom, ali najvolijem tu ukišeljenu. Pa i paprika treba da se jede. Mi svi navalimo na cveklu, a ostalo stoji.
Ja u zadnje vreme najvise volim izrendanu cveklu + izrendanu sargarepu, cen-dva bela luka, dodam jabukovo sirce ,so i malo maslinova ulja .Prelepo ...
Danas : bela corba bez mesa ( samo sargarepa,krompir,grasak) . pecena piletina, podvarak i uz njega baren krompir. Samo deca nikako da stignu kuci - rekli u tri, sve ce se ohladiti...
Za veceru vec se dize kiselo testo da napravim kiflice :-)

1355064137658.jpg
1355064170566.jpg

rešila i ja da kuvam nešto posle mnogo vremena: )))

danas samo bareni karfiol i slana bundevara u heljdinim korama

Ja u zadnje vreme najvise volim izrendanu cveklu + izrendanu sargarepu, cen-dva bela luka, dodam jabukovo sirce ,so i malo maslinova ulja .Prelepo ..

imam tu presnu kombinaciju uvek u frižideru, ali ne začinjavam..tek sa malo soli

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back