Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
opet sam se prejela :(
supa od pileta i junecih kostiju
peceno pile res,u rerni,bareni pirinac
slatki cili sos na krilca za mene
salata od strugane cvekle,sargarepe,jabuke i praziluka sa medom,jabukovim sircetom i masl uljem
sad vise ne mogu da disem,al jede mi se nesto slatko :(

ja sam naravno opet obrnula redosled mojih planiranih ruckova, posto sam danas nasla lep svinjski vrat, to smo danas u kesi s krompirom, lukom, zacinima i corbica,
nakupovala sam raznih pudinga od dr etkera i kilo i po pirinca, pa cemo se sladiti turskim sutlijasem ovih dana, to mi izadje najekonomicnije a i ne oduzima mi puno vremena pa mi ostaje vise za moje pilence :)

GULAS OD SAMPINJONA, krompir pire i cvekla salata, sa dodatkom kima protiv ubijanja mirisa ukusa zemlje
:lol:
Nama ostalo pile od juče pa sam pravio ajmokac :D
jao,ovo moram sutra i meni ostalo pilece iz supe i zelen
pa zato si ti i ocuvana tako, jedes puno salate, a ne ko neki!
i plus kad si bila mladja nije bilo kokishke kod nas, a krek je bio nepoznanica!
o pajpadopulosu i ekserima da ne pricamo!

zamalo pa kompliment:)

jos su ga stari grci koristili na olimpijadi pa tako i ja isto <3
:ok:
Med nikad nije vishak (osim ako neko ima alergiju na isti).

Energetska vrednost meda je oko 1000 J, a optimalna dnevna doza se procenjuje na 100 grama, za odrasle muškarce (teške 75 kg, po standardu), podeljeno u tri uzimanja u toku dana. Ujutru se preporučuje oko 30 grama, tokom dana 40 i uveče opet 30 grama. Za žene je doza manja, srazmerno razlici u telesnoj težini, dok se deci preporučuje 50 grama dnevno. Ako tražimo dobar karbo-napitak, rastvor meda je idealan izbor. Ukoliko su nam potrebni prosti ugljeni hidati, opet se preporučuje med.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back