Zadovoljna domacica
Buduća legenda
- Poruka
- 25.688
Ne, kašika soli je, ali kupujem skroz neslan sir.
Afro, ne koristim prašak za pecivo. Nemam to u kući.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne, kašika soli je, ali kupujem skroz neslan sir.
Danas, svašta...
Jutros napravila turski sutlijaš, nije kao da je sa mlekom, ali je jestiv, ubacila sam malo suvog grožđa i cimeta, pa liči. Ispekla fašire od prosa sa tunjevinom i skuvala đuveč sa taranom. Ispekla kolač medeno srce, namazala ga pekmezom, pa kad se ladne, preliću ga čokoladom.
...I, peče se domaći lebac![]()
Jel ti i medeno srce posno? Šta stavljaš umesto mleka? Videla sam neke recepte sa kiselom vodom.
pa mozes bademovo, pirincano, sojino..
MEDENO SRCE -posnoJel ti i medeno srce posno? Šta stavljaš umesto mleka? Videla sam neke recepte sa kiselom vodom.
Možda ne staviš dovoljno ulja? Ili recimo praviš sa kis.vodom, a lepša je sa jogurtom....
MEDENO SRCE -posno
3 šolje brašna
2 šolje šećera
2 šolje vode
6 kašika pekmeza
kašikica cimeta
kašikica sodabikarbone
Izliti u veliki pleh (ja stavim pek papir a može se i podmazati)
na toplo namazati pekmez od kajsija, a kada se skroz ohadi preliti glazurom od čokolade (kod mene 100 gr tamne čokolade, 50 gr margarina i ako je čokolada jako gusta dodam malo vode)
Jedino što je dobro tek kad prenoći jer je prvi dan malo žilavo, posle bude "pravo"
Pa taj sam recept ja juče pisala, samo mleko umesto vode. Znači, može voda!? Kao što sam već rekla, ne volim te zamene za mleka. I više pekmeza i po kesica cimeta i sode bikarbone.
Ja juče pravila, super je ispalo. I ne mažem pekmez preko, nego ga umešam u testo, odlično je.
Mozda ti je do rerne. Meni ispadne ok, nisam nikada ni pravila drugacije, jer sam tako dobila recept od sestre, deci se dopalo i eto...Tako sam ja pre radila, ali ovako je lakše i ispadne lepše, mekše i sočnije testo. Ono jedino malo atraktivnije izgleda. Ali ne ispeče se testo svuda jednako, pa mi na ivicama bude skroz pečeno, pa mmi se džem odvaja, a u sredini mi taj džem propadne do dna.
Uh, imala sam ja momente kad sam sekla modlama u obliku srca, da baš bude medeno srce.
e, kupila ja prošle godine pirinčano mleko i pročitam sastav, a ono u stvari sojino sa nešto malo pirinčanog. Ja sam nešto skeptična prema tim mlekima, mislim da je to mnogo veštačko. Radije ću staviti vodu. A ne moram baš ni da pravim taj kolač, ima drugih ako mora da bude postan.