Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kornfleks ti je cist ugljeni hidrat i jeste posan.
iskreno, ostala sam malo zatecena pitanjem.
molim te kazi mi da imas 13 godina.

Verovala ili ne, prvi put sam ga kupila da bi mi bio ceo obrok :)
proteini mi nisu bitni, znam da ima biljnih, naravno. Ali masti, to mi je važno,da li se možda dodaju prilikom proizvodnje?
Dosad sam ga kupovala kao musli, ili čokoladni, uglavnom za kolače.
Ipak, hvala ti na odgovoru.

Za danas planiram Bokicin mesni rolat sa fetom i blitvom (ako me nepredvidjeni poslovi ne spreče) i belu tortu od oraha (ako nadjem kuvar u kom mi je recept). MM je danas rodjendan, pa bi bilo lepo da se počastimo malo.

Ali isto tako bi bilo lepo da uradimo što više poslova u kući jer je tu samo vikendom :(

Mislio sam čiz krekrere da pravim da ima danas da se gricka usput.
Međutim, ne verujem da ću stići, moram da sređujem špajz, brate onoliko pića, mogu radnju da otvorim.
Pravio sam ih jednom, odlični su.
Ingredients

1/4 cup butter softened
1/2 tsp salt
2 cups shredded cheddar cheese
1 cup flour
3 tbsp water
Ne dam ceo recept, sori :)))

Danas svašta nešto... :lol: Naša gošća ima gošću, prave "pajama party" :lol:

Za sada sam napravila španske pitice u obliku mafina, kolač medeno srce (po receptu sa teme), domaći čaj od jabuke i cimeta-fenomenalan za ove hladne dane :aha:

A, da i doručak za mog dragog-punjene prženice. :mrgreen:

Trenutno pečem batake i karabatake na soli :klap: Kuvala Leu jedan batak, pa ću u toj vodi zakuvati supu. I pravim pire krompir trenutno, a kupila sam i blitvu... I to ću nekako ukombinovati.

Punjene prženice:

Čaj sam pekla sinoć, a danas je spreman za degustaciju ;) Super je ispao. Pravila sam po ovom receptu http://www.coolinarika.com/recept/peceni-vocni-caj/(dodala sam samo malo prehrambene boje da lepše izgleda).

:bye:

Poslednja izmena:
slusaj al lepo ja otvorim restorancic i ti dodjes i kuvas ionako je uvek hrane kod tebe ko za chetu:lol:

Jedite kod DZorDZija :mrgreen: :zcepanje:

jedite-kod-dzoa.jpg

P. S. Inače, lepo ručkali, piletina bila savršena i bRez salate :mrgreen: Supa nije u lavoru, već bila 2 tanjira svakom. Savršeno. Slike posle.

:bye:

ja napravila dve pice, koje ne znam ko ce jesti, jer ja ne mogu da zinem....
skuvala oko 4 litre supe, kokosije, pola ostavila za sutra a pola zakuvala s rezancima i griz knedlama....
a prvo sam pojela bareno meso iz supe i povrce iz supe,pa smo onda supu slistili i sad nemaju gde pice da stanu :-D
kazem bas sad dragom, da sam znala da cemo se ovako najesti dobro supe i mesa i povrca, ne bi pice ni pravila....

inace slazem se sa vecinom od juce i kod nas uglavnom supa obavezna, i salata, bez salate nista, nekako pogotovo meso i kuvana jela poput pasulja, bez salate mi je tesko za jesti.... mozda zato sto ja hleb ne jedem uz rucak nikada, od malena, salata mi je veoma vazna....
videcu ako bude neki ok dan od nedelje da odem s bebicom na pijacu,jede mi se sveza cvekla

Prosto me sramota da stavljam slike posle Domaćicinih i xellinih (i Bokicinih kad stavlja).
Zbog kvaliteta. Danju još kojekako i ispadnu, ali uveče nikako. A mrzi me da se bakćem sa fotoaparatom, kad mi telefon uvek pri ruci.

Dakle, mesna vekna sa feta sirom i spanaćem (nije bilo blitve da se kupi u okolini). Napravila sam dve, od kilo mesa, da potraje bar i sutra. I bila sam nešto štedljivija sa sirom. I napravila sam od gotovog veresiju. Kad sam skidala foliju da premažem žumancetom (ispalo mi jaje na pod i iscurilo belance, tako da mi se taman odvojilo, ali nije to najgore) nego sam okrenula veknu, pa je onaj sastav došao dole, pa mi malo iscurio sir. Mislila sam da ga jače sastavim tim jajetom, a napravila sam gore. Uglavnom, ukusno je !

A torta (isto loša slika), ali čini mi se da nikad bolju nisam napravila. Sve je išlo brzo i lako i kako treba. Kora ispala sočna. Doduše, pekla sam jednu koru na plehu od šporeta i sekla je na tri dela. To je pesma, u odnosu na ono kad se prave 3-4 kore.

Recept za Belu tortu od oraha moram da prepišem iz mog omiljenog kuvara.
http://www.dodaj.rs/?1v/AB/2TemLwfm/brzi-kuvar.jpg
Vid' sad kako je ova slika dobra.

Torta je specifična jer nema ni trunke brašna, sami orasi, a u filu su orasi popareni mlekom, što se nekima ne svidja.

Potrebno za koru:
8 jaja
250 g šećera (ja stavim manje, 150 - 200g)
250 g samlevenih oraha
1 kašika mrvica
rum

fil:
180 g samlevenih oraha
2 1/2 dcl mleka (to je previše da se popare orasi. Najbolje da se preliju manjom količinom da se vidi koliko upiju, pa da se po potrebi doda još)
180 g maslaca
180 g šećera u prahu
2 vanil šećera
1 kašika ruma

Mikserom umutiti 8 žumanca i šećer. Kašikom umešati mlevene orahe, mrvice natopljene u rumu i čvrst sneg od 8 belanaca. Pleh (36x30) (moj je 32 x 30/31) podmažite masnoćom i pospite brašnom (recept je iz vremena kad nije postojao papir za pečenje. Sad on, naravno, zameni masnoću i brašno), pa u njega izručite umućenu masu. Pecite na tihoj vatri, na 180°, tridesetak minuta
Izvadite iz pećnice i kada se testo ohladi, isecite ga uzduž u plehu na tri dela, širine po 10 cm.
Nafilujte ovim nadevom:
mlevene orahe poparite ključalim mlekom. Izmešajte i ostavite da se sasvim ohlade.
Za to vreme mikserom penasto umutite maslac, šećer u prahu, vanil šećer i kašiku ruma. Lagano dodajte poparene orahe, ali sasvim ohladjenje i nastavite da mutite dok krem potpuno ne pobeli.
Nafilovati tortu. Za treći sloj ostaviti više krema i premazati sa svih strana.

Devojke i decaci, kako spremate socivo?

Zelim ga praviti sutra.

Danas sam pazarila u DMu Alnatura crno socivo, razmisljala sam da ga spremim sa sampinjonima.

Ranije sam dinstala nekoliko vrsta povrca (braon i bele sampinjone, sargarepu, paprike...) te dodala obaren proso i tim nadevom punila patlidzan.

Razmisljam u tom pravcu, da sampinjone izdinstam sa ljubicastim lukom i dodam socivo.

Imate li drugacije ideje?

Listala sam Kulinarku, ali bih sud i ideju nekog od vas. :)

Mardz je spremala socivo, ako se ne varam. :think: Dajv mozda, Ksela, Bi, Boki.

Kuliram uz kafu sa aromom jabuke i cimeta (omiljeni ukus trenutno) pa cu praviti tortilje sa nadevom od povrca.

Otrovno ljute. Njamzi! :)

Dobila sam od bake tucanu papricicu, beskrajno je ljuta. :)

Pikantna vecera za Decaka i mene, uz film i osmeh.

Devojke i decaci, kako spremate socivo?

Zelim ga praviti sutra.

Danas sam pazarila u DMu Alnatura crno socivo, razmisljala sam da ga spremim sa sampinjonima.

Ranije sam dinstala nekoliko vrsta povrca (braon i bele sampinjone, sargarepu, paprike...) te dodala obaren proso i tim nadevom punila patlidzan.

Razmisljam u tom pravcu, da sampinjone izdinstam sa ljubicastim lukom i dodam socivo.

Imate li drugacije ideje?

Listala sam Kulinarku, ali bih sud i ideju nekog od vas. :)

Mardz je spremala socivo, ako se ne varam. :think: Dajv mozda, Ksela, Bi, Boki.

Kuliram uz kafu sa aromom jabuke i cimeta (omiljeni ukus trenutno) pa cu praviti tortilje sa nadevom od povrca.

Otrovno ljute. Njamzi! :)

Dobila sam od bake tucanu papricicu, beskrajno je ljuta. :)

Pikantna vecera za Decaka i mene, uz film i osmeh.

njami za tu ljutu papriku :zjede:
ja sam socivo spremala samo kao cisto varivo..sargarepica, crni luk (meni je crveni lep kao svez, ne svidja mi se kakav smek ima kad se izdinsta pa ga izbegavam u toj varijanti)..
nekakone mogu da zamsilim kakav ukus ima u kombinaciji sa pecurkama i patlidzanom :think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back