xella
Veoma poznat
- Poruka
- 14.341
Ja sam i htela slatku pitu, al sa korama.
Onda je za tebe ovo:
http://www.coolinarika.com/recept/vanil-krem-strudla/

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

..slatku pitu sa korama pravila moja majka svojeveremeno, oko kg svapskog sira, secera oko 300g, 150g grozdjica potopljenig u rum ili samo u mlaku vodu,
u to je ona dodavala 2-4 jaja kako kad, moze i bez...pa savijala kao sto bi i pitu sa visnjama ili jabukama....divno mirise, a ukus fantastican...pravi recept
nikad nije imala...a sigurna sam da ga ima neka od nasih drugarica iz Vojvodine....to je ona i dobila nekad davno od nekog iz tih krajeva...
..posto je sad kod mene, pokusacu da napravim uz njenu asistenciju, pa ako uspem da je napravim kao ona nekad napisacu....
pravila je i moja maja...nekad davno....jedino nije stavljala grozdjice.
, a trebalo bi....i ne mora naravno, sve je to vec stvar ukusa i afiniteta, ja bih radje stavila sveze visnje
...inace se pitam sta je u tim visnjama kao mladja ih uopste nisam jela, ni u kakvom obliku, a sad bih tacno mogla
da ih ubacim i u sva kuvana jela, ne znam sta mi se desilo, ali mi nesto iz njih jako prija...
samo se loze na colu.
Ja sam jednom probala da napravim pitu od bundeve ali tako da jos u sredinu dodam puding od vanile. Ja sam glumpavo svaku koru kao i obicno kvasila vodom i uljem i onda kad je trebalo da uvijem jufku te su se kore skroy razgnjecavile, tako d aod onda ne pokusavam da pravim slatke pite, a trebalo bi.
Ja sam jednom probala da napravim pitu od bundeve ali tako da jos u sredinu dodam puding od vanile. Ja sam glumpavo svaku koru kao i obicno kvasila vodom i uljem i onda kad je trebalo da uvijem jufku te su se kore skroy razgnjecavile, tako d aod onda ne pokusavam da pravim slatke pite, a trebalo bi.
imam pravog soka od visanja,kad ponudim, niko nece.samo se loze na colu.
![]()

...znam da je steta, znam da bi bilo dobro da su iskoriscene, ali niti je tema niti bih o tome ovde....ja koristim tanke kore uvek, debele ne volimo, ali kad pravim slanu pitu, slazem onako kore ucelo polozene jedne na drugu tako da ka dkvasim svaku ispadne socna. Ali kad treba da se rola onda se raspadnubiraj tanje kore al stavljaj po 3 pa tek onda ulje-voda... ja sve tako pravim i slane i slatke

..to je pashtashuta....ja bash planiram danas da je pravim..
![]()

bolonjeze i mi volimo, ali gulas pravim s kockicama mesa
jela bih i ja sada to, ali ne smem, puno zacina, a beka sisa :/

..ja stavljam crni luk, junetinu, tomatino, so, mrvu shecera i eventualno malo origana..
..odustala bih josh kod paradajza..![]()
ja koristim tanke kore uvek, debele ne volimo, ali kad pravim slanu pitu, slazem onako kore ucelo polozene jedne na drugu tako da ka dkvasim svaku ispadne socna. Ali kad treba da se rola onda se raspadnu![]()
a debele volim samo babine, jer ih ona razvije pa ih pece na plotni sporeta 
Boki, jel pecurke samo operem i na raznjic? U rernu da se pece zajedno sa mesom