Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sinoć sam pravila krofne, pa reko da pošaljem slike dok još "mrdam":

P.S. Trenutno pečem pitu od sira i jogurta sa heljdinim korama... Ode litra jogurta ;) I sigurno 500-600 ml uz pitu. Pokušaću večeras i čiz da napravim, ako mi muž dozvoli, uplašio se zbog mog niskog pritiska, pa mi brani da radim po kuhinji. Duša :heart:

:bye:

dusa, dusa..al pojede sve :manikir:

A mene interesuje taj namaz od tahinina i meda, jer mi ostao tahinin kad smo pravili humus (namaz od leblebija u koji ide tahinin), a kakonije baš jeftin htela bih da ga iskoristim dok je u roku, a ne petlja mi se opet sa leblebijama i kuvanjem istih:confused:

A mene interesuje taj namaz od tahinina i meda, jer mi ostao tahinin kad smo pravili humus (namaz od leblebija u koji ide tahinin), a kakonije baš jeftin htela bih da ga iskoristim dok je u roku, a ne petlja mi se opet sa leblebijama i kuvanjem istih:confused:

ja tahin i med sama smiksam...pola- pola omjer. Ima okus kao tahan halva i ja mu jedva odoljevam.

tahin je vazan izvor kalcijuma, magnezijuma i fosfora. Odlican je izvor proteina i biljnih vlakana, dok med sadrzi prosti secer.
Osim toga, tahini sadrzi samo dobre masti i dobavlja nasem organizmu i vitamin E, nijacin, folnu kiselinu itd. Odlican je za kosti buduci da sadrzi veoma puno kalcijuma.

• Podržavam
Reactions: Tol
ja tahin i med sama smiksam...pola- pola omjer. Ima okus kao tahan halva i ja mu jedva odoljevam.

tahin je vazan izvor kalcijuma, magnezijuma i fosfora. Odlican je izvor proteina i biljnih vlakana, dok med sadrzi prosti secer.
Osim toga, tahini sadrzi samo dobre masti i dobavlja nasem organizmu i vitamin E, nijacin, folnu kiselinu itd. Odlican je za kosti buduci da sadrzi veoma puno kalcijuma.

jel taj tahinin = tann?

ja ga stavljam na "stiropor" od pirinča i preko njega kolut paradajza..extrica ta obrok i djetu :)

jel taj tahinin = tann?

ja ga stavljam na "stiropor" od pirinča i preko njega kolut paradajza..extrica ta obrok i djetu :)

TAHINI (tahan, taan) PASTA:
Tahini je prirodan izvor energije i zdravlja.Priprema se od svjeze preradjenog, oljustenog zrna susama. Povoljno utice na imuni sistem, plucne bolesti /bronhitis/,gastritis,anemiju,glavobolju,cisti krvne sudove i smanjuje nivo holesterola Sirove semenke susama sadrže čak sedam puta više kalcijuma od kravljeg mlijeka. Osim toga susam je bogat uljem, bakrom, manganom, gvožđem, vitaminima E i B1
Tahini pasta nije ništa drugo nego glatka i vrlo gusta pasta od mljevenih sezamovih sjemenki.
Odlično je svako jutro uzeti kašičicu tahina pomiješanog sa medom.
Ko ima problema sa željezom neka zna da jedna žličica sezamovih sjemenki pokriva dnevnu potrebu organizma za ovim mineralom.

danas riba ,orada i crni rizot od sipe....dobro sam polizala prste,bilo je predobro.
cetvrtkom dolazi svjeza riba, pa ga zovem riblji dan. (sve sto pliva,gmize, puze u moru i rijeci volim) .:zjede:
za dorucak namaz ( od tahina i meda) na dvopeku uz zeleni caj. od voca jedan nar(divlji) i dvije mandarine.

О! и ја бих то полиз'o
свака час'
Код нас нар неки увозни, италијански, није ничему, мада мој старији воли кисело.

Иначе, крофне су немам речи, савршене.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back