Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e da stvarno...daj recept za ćufte...sad se prave na zilion načina,al ja samo tebi verujem...:flert:

:D Znas da ja neke stvari pravim samo na starinski nacin ... nezdrav , sto bi reklo :roll:
Al tako je za ta jela Bog zapovedio .... nisam ja nista probala u rerni ali mozda moze

Cufte

Mleveno meso mesano ( svinjsko i junece)
so
biber
jaje celo
izdubis komad belog hleba
natopis u hladnom mleku , iscedis rucno stisnes
i to sve zamesis sa onim mesom .
Ostavis da se malo odmori i pravis cufte .
uvaljas u brasno , otreses i peces u masti ( ne ulju )
tam- vam okreces :D

Ne dodajem novokomponovane zacine !
neko doda na vrh noza pecilnog ili sode bikarbone ali jaje ga vec dize tako da kako hoces

Po starinski to se jelo sa sosom od paradajza , tako da se on prvo napravi u siroj serpi , pa gotove cufte odmah ubacujes u taj sos da se ne ohlade ... a moze i posebno

:hvala:

Misliš recept. Ja imam to napisano, iasamo tako pravim. Evo ga:

ĆUFTE

1kg mešanog ml. mesa
4 jajeta
4 kašike prezle
2 glavice crnog luka sitno isečenog
2 - 3 čena belog luka
posoliti, pobiberiti
1 kašičica sode bikarbone

Najbolje je zamesiti uveče, a peći sutradan.

To nisu cufte :rtfm:

U cufte neide luk .... luk ide u pljeke .... tu je razlika :zplez:

Al probacu tvoj za rernu , luk daje socnost :zag:
Ako usmrdim kucu , nastradala si , juce sam prala zavese

Misliš recept. Ja imam to napisano, iasamo tako pravim. Evo ga:

ĆUFTE

1kg mešanog ml. mesa
4 jajeta
4 kašike prezle
2 glavice crnog luka sitno isečenog
2 - 3 čena belog luka
posoliti, pobiberiti
1 kašičica sode bikarbone

Najbolje je zamesiti uveče, a peći sutradan.

zapisala sam ga kao DOMAĆICINE ĆUFTE...:hahaha:

hvala Ivo,ali moji kad je paradajz u pitanju ne ostavljaju trunku za sutradan,tako da uveeeeeeeek moram da pravim novo....:rotf:

Dobro. Ja ovo imam zapisano kao ćufte, ali neka su i pljeske, pravim ih u obliku ćufti. Imam i recept za pljeskavice od ćuretine. To kada koljemo ćurke, poskidamo meso od bataka i karabataka sa kostiju, napravimo more pljeskavica ili ćufti, zamrznem ih na poslužaonicima jednu po jednu, pa ih smrznute strpam u kese. Dođem s njive, izvadim koliko nam treba komaTa, poređam, otrebim krompir, supu imam u frižideru od neki dan, zakuvam rezance, napravim neku salatu i eto ručka za pola sata.

Dobro. Ja ovo imam zapisano kao ćufte, ali neka su i pljeske, pravim ih u obliku ćufti. Imam i recept za pljeskavice od ćuretine. To kada koljemo ćurke, poskidamo meso od bataka i karabataka sa kostiju, napravimo more pljeskavica ili ćufti, zamrznem ih na poslužaonicima jednu po jednu, pa ih smrznute strpam u kese. Dođem s njive, izvadim koliko nam treba komaTa, poređam, otrebim krompir, supu imam u frižideru od neki dan, zakuvam rezance, napravim neku salatu i eto ručka za pola sata.

:worth:

....ja u cufte ne stavljam crni luk, samo beli, i stavim alevu papriku malo, doduse to zavisi od
kolicine....i samo okrenem u tiganju na malo ulja da promene boju, napravim paradajiz sos malo
redji, ubacim u njega te polu pecene cufte pa pravac rerna i sve se zajedno skuva...sos dobije
taman gustinu kakvu treba, cufte povuku visak tecnosi i budu lepe socne....inace nikad ne stavljam
secer ni u sparadajiz sos ni u corbu, mi volimo kad je malo kiselkasto....:)

kupim tako ponekad kore za pitu (na pakovanju piše "za pite i gibanicu" a ne samo "za gibanicu")
i smotam pitu sa višnjama, jabukama, ili ovih dana aktuelnim bundevama.

problem mi je što nikako ne mogu da postignem da kora sa gornje strane ne bude nekako previše stvrdnuta.

sa donje strane, one koja leži u tepsiji, kora bude lepo ispečena taman koliko treba.

premazujem ja pitu sa gornje strane uljem, ali ne pomaže.

šta to još nisam naučio ? žene pomagajte !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back