Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam i recept za pljeskavice od ćuretine. To kada koljemo ćurke, poskidamo meso od bataka i karabataka sa kostiju, napravimo more pljeskavica ili ćufti, zamrznem ih na poslužaonicima jednu po jednu, pa ih smrznute strpam u kese. Dođem s njive, izvadim koliko nam treba komaTa, poređam, otrebim krompir, supu imam u frižideru od neki dan, zakuvam rezance, napravim neku salatu i eto ručka za pola sata.

Nemam curke :rumenko:... imam pijacu i standove sa friziderima gde svasta nesto ima .... pa sam kupila i pilece pljeke , bas sinoc bacila na tuchani tiganj.
lepo sve razdvojeno najlon folijom i zamrznuto ... ma milina

To nisu cufte :rtfm:

U cufte neide luk .... luk ide u pljeke .... tu je razlika :zplez:

Al probacu tvoj za rernu , luk daje socnost :zag:
Ako usmrdim kucu , nastradala si , juce sam prala zavese

kako bre ne ide? kakve su to cufte bez luka?
meni ide luk obavezno..
al ne idu jaja..
i ide hleb potopljen u mleku..
a ne ide soda..

i tako..
sto zena, dvesta sisa.. :aha:

bem vas sve po redu .... osim dimitrija :zag:
nemate pojma :evil: .... trazen je STARIIIIIINSKI ... recepis , a ne ove vase novotarije :ljutko:
mozes i djumbir da nastrugas ako ga volis al ja cu se tu :bljak:

imam dva komaTaaa :babamrazica: :D

:roll: nemas pojma!!!
mozes i zive cufte da stavis u paradajz sos i da ih nazoves cuftama..ko one domacice sto sarme motaju sa zivim mesom da bi lakse oblikovale, a ukus veze sa sarmom nema :roll:

'lebac sa belim lukom, njami:D

PB110008 (640x480).jpg
PB110012 (640x480).jpg

dakle, pominjani svinjski vrat, krompir i šargarepa u kesi, salata vitaminska-narendana cvekla, šargarepa i daikon, maslinovo ulje i sirće balzamiko
desert-detetu nova milka sa karamelom, meni stara noisette

kako je ispao vrat u kesi? sigurno dobro! Kod mene pileći bataci, malo premazani senfom, pa isto takodje krompir i šargarepa (+ malo praziluka) u kesi. Kupus salata. Kesa sa mediteranskim začinima za pileće belo, to sam imala, šta ima veze, belo- bataci. Ništa nije falilo. Mirisalo na svadbu, tj. ruzmarin. Jer ja pamtim svadbe kad su se gosti kitili ruzmarinom sa trobojnom trakom, a ruzmarin mirisao.

Dok se pisalo ja to nisam pohvatala a svasta spremate na papiru bez masnoce , te cufte , te pohovano , te razno :dash:
a ja sad samo tuzno citam :(
a zašto samo tužno čitaš, što ne napraviš tako?
Ja pohovano nisam probala, ali ćufte na pek papiru u rerni su odlične.
Ni ja nisam probala pohovano
Misliš recept. Ja imam to napisano, iasamo tako pravim. Evo ga:

ĆUFTE

1kg mešanog ml. mesa
4 jajeta
4 kašike prezle
2 glavice crnog luka sitno isečenog
2 - 3 čena belog luka
posoliti, pobiberiti
1 kašičica sode bikarbone

Najbolje je zamesiti uveče, a peći sutradan.

Ne pravim ćufte po starinski kao Iva, nego upravo isto ovako kao Domaćica. Samo obično pola mere. I ne zamesim ih uveče. Dobro bude kad uspem da ih ostavim da se odmore pola sata. I pečem ih u rerni. Neko je jednom ovde napisao da od kad je probao, tj. probala u rerni, više ih nikako drugačije ne pravi. Tako i ja. Još kad je masnije meso, lepo iscuri sva ta masnoća.

Nisam stigla da napravim kolač s kokosom :( Dala mi mama knedle sa šljivama. :)

Poslednja izmena:
:zjede: kupila sam hokaido tikvu,veceras cu je spremiti sa piletinom.
tek prosle godine sam otkrila hokaido tikvu i totalno me je osvojila.:)

rizoto od tikve
poprziti luk, dodati na kockice narezanu tikvu, pustiti da se malo prodinsta, dodati rizu, kada postakli podliti vinom, kasnije podlijevati temeljcem ili vodom dok riza nije kuhana. posuti parmezanom.(koristim crvenu ili integralnu rizu koju sam vec 80% skuhala)
omiljeno varivo od hokaido tikve i prase - jednostavno se na malo ulja prodinsta nasjeckana prasa, doda tikva narezana na kockice, zalije se temeljcem i kuha dok nije mekana,dobro ide uz tjesteninu,piletinu, puretinom.
ne volim da mi se tikva prekuha,ostavim je onako da prsti pod zubicima.:ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back