Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
al onda nece biti pita s grizom i kokosom :D
nemam pojma, nEsam jela takvu, uglavnom kad nemamo kokosa, mi pitu s kokosom ne pravimo :lol:

hvala mamice, turiću ocedjene višnje, malo karamelizovane
smiley-girl-thinking.gif

cokoladni? pravio jednom i uspelo. ali deca nisu bila odusevljena

...ako te ne mrzi napisi sta si tu modifikovala...jednom sam to pravila i zarekla se da necu nikad vise,
bilo mi je kao obojen hleb u solji:(

I ja sam samo jednom pravila i bilo svo gnjecavo .... tako da sa odustala
Aki sad mi nesto nadoslo i trazila i evo osnove

http://www.coolinarika.com/recept/kolac-za-5-minuta/

ali
nisam imala kakao njega izbacila
i sve kako kaze ravne kasike
dodala malo cimeta u masu , samo ga probrljala da potone i ubacila vise kockica cokolade za kuvanje
I nisam u solju , negu u jednu vecu keramicku chasu , tu i mesala , bilo je pola chase mase
koja je nadosla u toku pecenja i jos malo gore
Pekla sam 4 minuta , pa jos dodala 2 ali nije trebalo
moze glat 5 jer se malkice presusilo
Miris dobar , mozda je moglo i malo limuna nastrugati
Podseca na onaj grcki kolac iz Soluna kome nikako da upamtim ime :rumenko: po ukusu
Cak ga opsekla i istresla iz posude i svakom u tanjiru prelila sladoledom , 4 fina parceta ispalo

I ja sam samo jednom pravila i bilo svo gnjecavo .... tako da sa odustala
Aki sad mi nesto nadoslo i trazila i evo osnove

http://www.coolinarika.com/recept/kolac-za-5-minuta/

ali
nisam imala kakao njega izbacila
i sve kako kaze ravne kasike
dodala malo cimeta u masu , samo ga probrljala da potone i ubacila vise kockica cokolade za kuvanje
I nisam u solju , negu u jednu vecu keramicku chasu , tu i mesala , bilo je pola chase mase
koja je nadosla u toku pecenja i jos malo gore
Pekla sam 4 minuta , pa jos dodala 2 ali nije trebalo
moze glat 5 jer se malkice presusilo
Miris dobar , mozda je moglo i malo limuna nastrugati
Podseca na onaj grcki kolac iz Soluna kome nikako da upamtim ime :rumenko: po ukusu
Cak ga opsekla i istresla iz posude i svakom u tanjiru prelila sladoledom , 4 fina parceta ispalo

...e hvala, ja bih probala sa visnjama:)

Danas rižoto sa pečurkama.

P. S. Koliko dugo može stajati svež spanać?

Kupila sam pre neki dan 500 gr, pa sam pravila svežu salatu i potrošila sam 150-200 gr. Prvi dan je bilo extra, a drugi dan je bio gorak spanać (možda ne ide uz pečenu ribu :confused:)...

Preostalih 300 gr stoji u frižideru u pakovanju u kome je kupljen... Jel mogu ja to da koristim?

Poslednja izmena:
Danas rižoto sa pečurkama.

P. S. Koliko dugo može stajati svež spanać?

Kupila sam pre neki dan 500 gr, pa sam pravila svežu salatu i potrošila sam 150-200 gr. Prvi dan je bilo extra, a drugi dan je bio gorak spanać (možda ne ide uz pečenu ribu :confused:)...

Preost6alih 300 gr stoji u frižideru u pakovanju u kome je kupljen, nisam ga prala... Jel mogu ja to da koristim?

mozes naravno..spanac ne moze da se podgreva, a svez nije problem.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back