Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mi smo ručali krompir u djuvečetu sa slaninicom zapečenom odgore, i turšiju. Imamo šapice i pitu sa kokosom, a za večeru ću praviti kupus kifle. Ovo su današnji kolači

110gp5y.jpg

Domaćice, jel može recept za pitu s kokosom?

Danas bio grašak sa svinjskim mesom na kockice.
Za sutra kupila brdo pilećih bataka. Dolaze sinu dva druga da rade "domaći", pa da ima.
I pita s kokosom, ako bude recept. :)

Domaćice, jel može recept za pitu s kokosom?

Danas bio grašak sa svinjskim mesom na kockice.
Za sutra kupila brdo pilećih bataka. Dolaze sinu dva druga da rade "domaći", pa da ima.
I pita s kokosom, ako bude recept. :)
evo dok zd ne napise recept za njenu pitu evo recepta iste te pite (bar kolko me secanje sluzi ;) ) al po receptu moje bake :)
http://www.coolinarika.com/preview/recept/kolac-sa-grizom-i-kokosom/ (msm, nije sto je kolac moje babe, al svima se svidja :D )
secam se da je zd stavljala recept za tu pitu pa me podsetila na taj kolac, pa ja trazila recept od babe, i tako....

pitam sina oćeš sutra da pravim pileće batake ili svinjski vrat-kaže daj svinju, stalno jedemo piliće, nići će nam krila:lol:
e, sad: ako dotični svinjski vrat stavim u kesu i dodam krompir i šargarepu i začine, hoće li to dobro da ispadne?
ima li neka cakica?
do sada sam uvek dinstala vrat, pa na kraju zapečem, ili na roštilju, a sad mi ovo sa kesom palo na pamet, ali ga ikad tako nisam spremala, pa pitam: ima li neka cakica?

Meni svinjski vrat malo izgubi oblik u kesi, nekako se izgužva. Ali što se ukusa tiče, odličan je.

bokice, pogledala sam recept i pravila još neke kolače prema tvojim receptima i imam jedno pitanjce:
kako ti uspevaju ti filovi zakuvani u mleku?
ja sam tu baš nevešta, uvek mi ostanu neke grudvice, kako da ih izbegnem?
jel se sipa polako, jel se izmakne sa šporeta dok se sipa, u čemu je fora?

bokice, pogledala sam recept i pravila još neke kolače prema tvojim receptima i imam jedno pitanjce:
kako ti uspevaju ti filovi zakuvani u mleku?
ja sam tu baš nevešta, uvek mi ostanu neke grudvice, kako da ih izbegnem?
jel se sipa polako, jel se izmakne sa šporeta dok se sipa, u čemu je fora?
sklonim s ringle pa sipam polako mesajuci zicom za mucenje
onda vratim na ringlu i mesam dok ne procenim da je dosta, msm, dok ne bude potrebne gustine
i najbolje kad vratis na ringlu da to ne bude na najjacem, nego lagana vatrica
ti verovatno sipas u melko koje vri pa dok ti to promesas ono se vec skuva/ugrudva/stegne
msm, kao i puding kad pravis, isto mu to...

Mrs.Bi, recept je kao što je jandrlino napisala, samo po mom receptu ne ide margarin u fil. I nema potrebe, jer skuvaš griz, pa dodaš kokos, pa bude gusto i još se zapeče. Nema potrebe za margarinom.

A zumanca da se ne napravi kajgana?
Nesto me nece u poslednje vreme.
Smekam da pravim onu tvoju Nugat muzu za rodjendan, plasim se tih zumanaca.
I Zoju (Dacinu) sam modifikovala, ne kuvam fil od jaja, napravim onaj sa slatkom pavlakom i cokoladom.
Ukajganilo mi se dva puta i batalila!

evo dok zd ne napise recept za njenu pitu evo recepta iste te pite (bar kolko me secanje sluzi ;) ) al po receptu moje bake :)
http://www.coolinarika.com/preview/recept/kolac-sa-grizom-i-kokosom/ (msm, nije sto je kolac moje babe, al svima se svidja :D )
secam se da je zd stavljala recept za tu pitu pa me podsetila na taj kolac, pa ja trazila recept od babe, i tako....
Ma, najbolji su bakini recepti! Hvala za link. Tamo imate drugu sličicu :heart:
Mrs.Bi, recept je kao što je jandrlino napisala, samo po mom receptu ne ide margarin u fil. I nema potrebe, jer skuvaš griz, pa dodaš kokos, pa bude gusto i još se zapeče. Nema potrebe za margarinom.
Hvala za sugestiju, dodaću receptu.

mislis li da ce sin kome je pocelo da raste perje po ledjima da joj zameri oblik :lol:
:zcepanje: Naravno da neće. Samo sam htela da kažem da je to bila jedina zamerka, sve ostalo je bilo super - ukus, sočnost, mekoća (ko dekin) :D

Na ringli, mikrotalasnu imam novu, dok nije crkla ona stara, znala sam sta koliko minuta, ovu novu ne znam da tempiram.

Za ringlu, staviš tiganj i u njega naspeš vodu, pa u tu vodu šerpu sa žumancima i šećerom. I kada si pored njega, kako može da se napravi kajgana?

A u mikrotalasnu: staviš, uključiš na minut, izvadiš, promešaš. I tako onoliko puta minuta dok ne bude zadovoljavajuća gustina.

Za ringlu, staviš tiganj i u njega naspeš vodu, pa u tu vodu šerpu sa žumancima i šećerom. I kada si pored njega, kako može da se napravi kajgana?

A u mikrotalasnu: staviš, uključiš na minut, izvadiš, promešaš. I tako onoliko puta minuta dok ne bude zadovoljavajuća gustina.

Cuj, kako moze, ne znas ti mene!
Ebote, stojim pored, mesam sve vreme zicom, crkla sam i samo se pojave sitne grudvice kajgane. :confused:
Probacu sad u mikro, i onako ce ostati zumanca od onih belanaca za koru, ako upropastim, kuvacu puding.
Hvala puno! :cmok2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back