bokaruki
Iskusan
- Poruka
- 5.167

umesto da spustim na Podršku za dijetu, ja o vrućem hlebu i svinjskom vratu....

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Mi smo ručali krompir u djuvečetu sa slaninicom zapečenom odgore, i turšiju. Imamo šapice i pitu sa kokosom, a za večeru ću praviti kupus kifle. Ovo su današnji kolači
![]()

evo dok zd ne napise recept za njenu pitu evo recepta iste te pite (bar kolko me secanje sluziDomaćice, jel može recept za pitu s kokosom?
Danas bio grašak sa svinjskim mesom na kockice.
Za sutra kupila brdo pilećih bataka. Dolaze sinu dva druga da rade "domaći", pa da ima.
I pita s kokosom, ako bude recept.![]()

umesto da spustim na Podršku za dijetu, ja o vrućem hlebu i svinjskom vratu....![]()

pitam sina oćeš sutra da pravim pileće batake ili svinjski vrat-kaže daj svinju, stalno jedemo piliće, nići će nam krila
e, sad: ako dotični svinjski vrat stavim u kesu i dodam krompir i šargarepu i začine, hoće li to dobro da ispadne?
ima li neka cakica?
do sada sam uvek dinstala vrat, pa na kraju zapečem, ili na roštilju, a sad mi ovo sa kesom palo na pamet, ali ga ikad tako nisam spremala, pa pitam: ima li neka cakica?
Meni svinjski vrat malo izgubi oblik u kesi, nekako se izgužva. Ali što se ukusa tiče, odličan je.

mislis li da ce sin kome je pocelo da raste perje po ledjima da joj zameri oblik![]()

sklonim s ringle pa sipam polako mesajuci zicom za mucenjebokice, pogledala sam recept i pravila još neke kolače prema tvojim receptima i imam jedno pitanjce:
kako ti uspevaju ti filovi zakuvani u mleku?
ja sam tu baš nevešta, uvek mi ostanu neke grudvice, kako da ih izbegnem?
jel se sipa polako, jel se izmakne sa šporeta dok se sipa, u čemu je fora?
kontam da s margarinom bude kremastije,Mrs.Bi, recept je kao što je jandrlino napisala, samo po mom receptu ne ide margarin u fil. I nema potrebe, jer skuvaš griz, pa dodaš kokos, pa bude gusto i još se zapeče. Nema potrebe za margarinom.
Mrs.Bi, recept je kao što je jandrlino napisala, samo po mom receptu ne ide margarin u fil. I nema potrebe, jer skuvaš griz, pa dodaš kokos, pa bude gusto i još se zapeče. Nema potrebe za margarinom.
soriška, šta se pravi? ja nikada nisam pravila filove sa grizomKako kuvaš, na ringli ili u mikrotalasnoj?
tako i ja pravimA zumanca da se ne napravi kajgana?
Nesto me nece u poslednje vreme.
Smekam da pravim onu tvoju Nugat muzu za rodjendan, plasim se tih zumanaca.
I Zoju (Dacinu) sam modifikovala, ne kuvam fil od jaja, napravim onaj sa slatkom pavlakom i cokoladom.
Ukajganilo mi se dva puta i batalila!
mojima smetaju žumanca 
Ma, najbolji su bakini recepti! Hvala za link. Tamo imate drugu sličicuevo dok zd ne napise recept za njenu pitu evo recepta iste te pite (bar kolko me secanje sluzi) al po receptu moje bake
http://www.coolinarika.com/preview/recept/kolac-sa-grizom-i-kokosom/ (msm, nije sto je kolac moje babe, al svima se svidja)
secam se da je zd stavljala recept za tu pitu pa me podsetila na taj kolac, pa ja trazila recept od babe, i tako....

Hvala za sugestiju, dodaću receptu.Mrs.Bi, recept je kao što je jandrlino napisala, samo po mom receptu ne ide margarin u fil. I nema potrebe, jer skuvaš griz, pa dodaš kokos, pa bude gusto i još se zapeče. Nema potrebe za margarinom.
mislis li da ce sin kome je pocelo da raste perje po ledjima da joj zameri oblik![]()
Naravno da neće. Samo sam htela da kažem da je to bila jedina zamerka, sve ostalo je bilo super - ukus, sočnost, mekoća (ko dekin) Na ringli, mikrotalasnu imam novu, dok nije crkla ona stara, znala sam sta koliko minuta, ovu novu ne znam da tempiram.
Za ringlu, staviš tiganj i u njega naspeš vodu, pa u tu vodu šerpu sa žumancima i šećerom. I kada si pored njega, kako može da se napravi kajgana?
A u mikrotalasnu: staviš, uključiš na minut, izvadiš, promešaš. I tako onoliko puta minuta dok ne bude zadovoljavajuća gustina.