Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mi smo ručali krompir u djuvečetu sa slaninicom zapečenom odgore, i turšiju. Imamo šapice i pitu sa kokosom, a za večeru ću praviti kupus kifle. Ovo su današnji kolači

110gp5y.jpg

a ovo jučerašnji

mur6.jpg

Ima još to na tanjiru, taman kada dođe veliko dete da razduži što ej ostalo. :heart:

pitam sina oćeš sutra da pravim pileće batake ili svinjski vrat-kaže daj svinju, stalno jedemo piliće, nići će nam krila:lol:
e, sad: ako dotični svinjski vrat stavim u kesu i dodam krompir i šargarepu i začine, hoće li to dobro da ispadne?
ima li neka cakica?
do sada sam uvek dinstala vrat, pa na kraju zapečem, ili na roštilju, a sad mi ovo sa kesom palo na pamet, ali ga ikad tako nisam spremala, pa pitam: ima li neka cakica?

pitam sina oćeš sutra da pravim pileće batake ili svinjski vrat-kaže daj svinju, stalno jedemo piliće, nići će nam krila:lol:
e, sad: ako dotični svinjski vrat stavim u kesu i dodam krompir i šargarepu i začine, hoće li to dobro da ispadne?
ima li neka cakica?
do sada sam uvek dinstala vrat, pa na kraju zapečem, ili na roštilju, a sad mi ovo sa kesom palo na pamet, ali ga ikad tako nisam spremala, pa pitam: ima li neka cakica?

nema cakice, samo otvoris kesu na kraju da se lepo zapece..

:heart: znala sam da ćeš ti da se javiš sa pravim savetom:zag:
hvala
plašila sam se da nije možda tvrdo tako, a opet, sve što sam spremala u toj kesi bude baš mekano i sočno...

ma gde tvrdo..bude mek ko dekin ;)

samo treba da se otvori na kraju da ne ostane samo onako vise ukus kuvanog..
mada ti je vrat masni deo svinje, pa mozes i ovako..bez..

ja cu sutra pleckicu jednu sa suvim sljivama..i volim da je pecem samo onako na u plehu koji podlijem malo vodom..i kad se lepo ispece i zapece, onda lepo izvadim pleckicu i hleb pravo u mocu :rumenko: to mi je lepse od mesa..
sutra dive neces da umaces!!! :rtfm:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back