Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Да, често је служе са медом као прилогом, Још ако је стари ушећерени мед. Сјајна ствар.

ova cicvara sto se pravi u rodnom kraju mog oca nikako, ali nikako ne ide sa medom. a pravi se tako sto se kukurzno brasno dodaje u rastopljen stari budjavi kajmak i sir...bude onako,kao palenta, samo gusce...

ova cicvara sto se pravi u rodnom kraju mog oca nikako, ali nikako ne ide sa medom. a pravi se tako sto se kukurzno brasno dodaje u rastopljen stari budjavi kajmak i sir...bude onako,kao palenta, samo gusce...
тако се правила и код мојих
масно, слано а мед се топи преко
нећу ти препоручивати да пробаш ако већ унапријед знаш да никако не иде уз то
ја волим
јела сам тако и по херцеговини и црној гори... није да је трип моје бабе: )

jel se to zove zapeceni kajmak ??
Sd' cu da idem da pitam jednog forumasa sa drugog pdf-eta koji je to jeo :)

ma ne znam. to je obican stari kajmak koji stoji u drvenoj kaci i uhvati se budj. ali ne bude sve budjavo nego nako po malo. mada ima tu i do uslova skladistenja i do same proizvodnje jer je to planincuga ima oko 1800m nadmorske visine. znaci nista bolje nema od njega, ovaj mladi kajmak je smijesan.

тако се правила и код мојих
масно, слано а мед се топи преко
нећу ти препоручивати да пробаш ако већ унапријед знаш да никако не иде уз то
ја волим
јела сам тако и по херцеговини и црној гори... није да је трип моје бабе: )

a tesko da cu je opet probati, strina koja je pravila cicvaru je umrla ove godine, a baku i dedu nisam zapamtio, nisam bio ni rodjen kad su umrli.
ostao je jos cale koji to zna priblizno dobro napraviti, al nije to to bez onog kajmaka.

Aj bas cu da mu prosledim pitanje jer nikad cula za izraz ... i sigurno da taj planinski kajmak nema veze sa ovim ravnicarskim i da to nije ona klasicna budj ... mada mi ovako vec iz price to deluje ubistveno masno ... pa jos med ... hmmm

I ja sad prvi put čujem za cicvaru s medom, moji je uvek prave klot, palenta, kajmak, sir.
Al' ok, oni su ionako otišli iz Hercegovine pre osamdeset godina, a oni oriđiđi Hercegovci su pomrli pre dvadeset-trideset, ostali su sad već omatoreli mladunci i mi pilići koji slabo šta imamo sa postojbinom, osim ljubavi prema ovcama :))))

Izvini nisam ni videla. Sada je kasno, ali za sledeci put.
Kupus izdinstas na luku i sa vrlo malo vode ga skoro skuvas (da ispari skoro sva voda)
Meso izdinstas kao za obicnu musaku.
Ide samo jedan red kupusa, unutra meso i zavrsi se sa kupusom.
Slaninu i kobasice poslazem na pola pecenja i na kraju zalijem sa izmucenim jajima i mlekom, bez pavlake.
nije bilo lose,ali falilo je meso,bilo je malo praznjikavo.al muz je rekao da je ok

POPARAAAAA ... setila se ... tj gugleta pomogao :rumenko:

Jest!
To je moja mama nekada pravila sebi i tati, ziva nisam htela da probam - nikada!
A sada mnogo volim ta stara jednostavna jela tipa kacamak i sl.

Ovo sa hlebom ti je jednostavno. Izrezes na kockice stari hleb, mozes da ga prosusis i stavis u papirnu kesu i imas uvek u kuci.
Stavis u serpicu komad putera, tog hleba, malo supe, mleka, zacina, soli, bibera i kratko mesas dok se hleb ne smeksa. Gustinu regulises sama. Na kraju dodas rendani ren i gotovo.

Popara je vrh jelo.
Meni to tata kuva redovno... al sa krompirom, tanko tanko nasecenim... pa dodamo kobaju ili sunku u tanjir... uh

Stavila sam pirinac da se kuva...
Proprzicu malo slaninice, dodati kukuruz i pirinac i to ce biti glavno jelo. Meni super, za muza cemo videti. ;)

Nikako coveka da ubedim da ne mora za svaki obrok da jede meso.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back