Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Није Јандра, она не преферира чоколаду. Њена мајка је правила :п
Својеручно сам правио и стварно ми увек успе Чудо од чоколаде http://www.coolinarika.com/recept/cudo-od-cokolade/ али нисам сигуран да је баш тај фил мус и да то жели Бокаруки.
У суштини, то је кад се стегне мус, може и да се сипа у чинијице, али не знам да ли је то оно право, по рецеписима
Погле ти, Бокаруки, рецеписе за мус на реписима Крстарице и Кулинарке.
razvigore,ti kuvas ili zena ti?

Ту смо неђе, бре ;) Има везе Јандра, него се прави блесава, као, није тај колаЋ нешто, то мајка воли лол...мора да јој се не свиђа на Цулинарци ауторка рецепта, знаш већ какве сте ви жене. Тај рец. има брат брату 250 коментара, сви се наложили да праве; цела рвацка и остатак планете лол..
ал кад ставе рецепт са декаграмима :ролај:

Није Јандра, она не преферира чоколаду. Њена мајка је правила :п
Својеручно сам правио и стварно ми увек успе Чудо од чоколаде http://www.coolinarika.com/recept/cudo-od-cokolade/ али нисам сигуран да је баш тај фил мус и да то жели Бокаруки.
У суштини, то је кад се стегне мус, може и да се сипа у чинијице, али не знам да ли је то оно право, по рецеписима
Погле ти, Бокаруки, рецеписе за мус на реписима Крстарице и Кулинарке.

da, moja mama je pravila
ta zena bi mogla ziveti na slatkisima, a cokoladu obozava :D
dok je bila ovde prvih dana kad smo dosli iz porodilista
htela da nam napravi puding od hleba (koji sam nam ja pre pravila)
boze dragi, sto je to slatko bilo, dragi i ja nismo navikli, ja u sve kolace stavim manje secera, u taj puding sam mozda deset kasika secera stavila
a ona krknula celu solju, i to ne od kafe nego od caja
zezamo se da su nam se usta zalepila od slatkog pa ni hvala ne mozemo reci
a ona onako slegle ramenima pa kaze "a po meni bi ovo moglo jos sladje"
:eek: hehee, haos...

jel vi svi vodite računa o mojoj liniji ili stvarno niko nema recept za čokoladni mus?

Ja sam videla ovu tvoju poruku, ali nemam, pa se nisam ni oglašavala. Znaš koliko žena na Kulinarstvu traži recept za čoko mus tortu, a ove koje prave samo mudro ćute. Sujeta je gadna rabota.

Pretpostavljam da tu nema neke velike mudrosti - sl. pavlaka i čokolada, ali koja količina, kako, šta...Uvek ima neka caka. Naročito kod te slatke pavlake jer neće svaki put da se stegne taj fil...Ja pravim "ana" tortu koja je na taj fazon, ali pošto se dešava da se ne stegne, u fil dodam ml. keks. :)

Razvigor i čini mi se jandrlino su pisali o nekom kolaču sa takvim filom, i da im uspeva svaki put, ali ko će sada to naći. Znam samo da je recept bio sa kulinarike.

pazi kad cu ja sad ovo da napisem - u mus ti idu i jaja!

5 jaja
200 g crne čokolade
190 g šećera
125 ml slatke pavlake
2 kesice vanilinog šećera

cokoladu istopis..
umutis zumanca sa secerom (mozes na pari)..
umutis odovjeno belanca.
umutis odvojeno slatku pavlaku..
umucena zumanca pomesas sa pavalakom u koju si vec umesala otopljenu cokoladu..kad to sve lepo izmes, dodas umucena belanca i lagano izmesas da ostane vazdusasto..
eto cela filozofija.
pravim drugima, al ja ne jedem..

razvigore,ti kuvas ili zena ti?
Обоје, ја више правим кувана јела за момке, а она све живе слаткише, пецива, куглофе, рибу, салате..
Дувао сам се да ми је овај колаЋ успео јер само то знам и да правим лол..мада, правио сам скоро за славу и неке опасно добре куглице са лешником;
муљао сам их, брате до 2 ујутру и умакао у чоколаду. И сви се распаметили од мојих кугАЛА лол..не знам напамет рецепт.
И морам да се саморекламирам за гибаницу, то ми хвале, ал фора је у материјалу који не жалим. Фала к. да ће да испадне феноменално, од тог материјала економична домаћица би наранила цео гарнизон лол

И сам сам препекао лешнике, а стављао сам и бадем у гп кугле.

Ту смо неђе, бре ;) Има везе Јандра, него се прави блесава, као, није тај колаЋ нешто, то мајка воли лол...мора да јој се не свиђа на Цулинарци ауторка рецепта, знаш већ какве сте ви жене. Тај рец. има брат брату 250 коментара, сви се наложили да праве; цела рвацка и остатак планете лол..
ал кад ставе рецепт са декаграмима :ролај:
:D
za ovaj verujem da je super, samo eto, nesto mi vise volimo neke manje slatke i coko....
mada sada nista od slatkog i ne pravim, jer kao pazim sta jedem....
ali jedan jedini ja mislim koji mi se uopste svideo nije je bio http://www.coolinarika.com/recept/pametni-kolac/
svi ga pravili i hvalili, jos ja napisala da mi nije nesto, jer se cak i meni, kojoj ne smetaju jaja, u tom kolacu otuzno osetila
pa cak je to primetio i moj dragi
i jos sam joj napisala da nisam odusevljena a ona se uvredila :D
znaci, bljak
uopste mi nije bilo jasno sta je toliko fascinantno u tom kolacu

Обоје, ја више правим кувана јела за момке, а она све живе слаткише, пецива, куглофе, рибу, салате..
Дувао сам се да ми је овај колаЋ успео јер само то знам и да правим лол..мада, правио сам скоро за славу и неке опасно добре куглице са лешником;
муљао сам их, брате до 2 ујутру и умакао у чоколаду. И сви се распаметили од мојих кугАЛА лол..не знам напамет рецепт.
И морам да се саморекламирам за гибаницу, то ми хвале, ал фора је у материјалу који не жалим. Фала к. да ће да испадне феноменално, од тог материјала економична домаћица би наранила цео гарнизон лол

И сам сам препекао лешнике, а стављао сам и бадем у гп кугле.

eee samo sam ja gledala u gace kad sam se udavala :dash:

eee samo sam ja gledala u gace kad sam se udavala :dash:

Е, баш ти фала лололо.....
Мада истина је то, шта да ти кажем, а са друге стране ова моја једе ко врабац, женска опседнутост линијом, баш не разумем ту патњу лол..
Воли дивљач, егзотику, ја то нема шансе да јем, од патке само супу и ту је крај; Не бих појео срну не знам за које паре. Значи да би имала 300 кг да не води рачуна.

Е, баш ти фала лололо.....
Мада истина је то, шта да ти кажем, а са друге стране ова моја једе ко врабац, женска опседнутост линијом, баш не разумем ту патњу лол..
Воли дивљач, егзотику, ја то нема шансе да јем, од патке само супу и ту је крај; Не бих појео срну не знам за које паре. Значи да би имала 300 кг да не води рачуна.

:lol:
ja sam ko tvoja zena
nije mi frka da pojedem bambija,pa nek pricaju posle,debela....
a nije mi bila frka ni da jedem konjetinu,iako smo drzali konje za jahanje ,samo nisam bas bila uspesna u spremanju,bilo je tvrdo kao djon
mislim ,kad je vec meso u mesari,ko sam ja da ga bojkotuje?
a divljac,egzotiku,slatkise.....:heart2:

Spremala sam danas onu "belu pitu, medenu" što mi je neko ovde dao recept. Ono sa grizom, limunom i korama u koje ide med. Za sada dobro izgleda, ispekoh 4 lepe kore i fil namazala (mada piše 3 kore, bio je izvodljivo 4), ali to tako tvrdo deluje, nadam se da će do sutra otpustiti malo pa čak i postati jestivo.
Nego, ne sećam se ko je taj recept postavio, znam da nije ZD jer je ovaj sa grizom. U receptu piše:
"40 grama masti,4 kasika mleka, 2 kasike meda, 1 jaje, 1 kasicica sode bikarbone i 150 grama secera -izmesati i mesati na sporetu dok ne zapeni" Meni nije bilo logično da jaje i sodabikarbonu ubacim u to dok se podgreva, da li sam pogrešila pa su mi zato kore pretvrde ? I da li treba čekati da se ta smesa ohladi pa onda dodavati brašno, ili u vruće kao što sam ja radila ?

Spremala sam danas onu "belu pitu, medenu" što mi je neko ovde dao recept. Ono sa grizom, limunom i korama u koje ide med. Za sada dobro izgleda, ispekoh 4 lepe kore i fil namazala (mada piše 3 kore, bio je izvodljivo 4), ali to tako tvrdo deluje, nadam se da će do sutra otpustiti malo pa čak i postati jestivo.
Nego, ne sećam se ko je taj recept postavio, znam da nije ZD jer je ovaj sa grizom. U receptu piše:
"40 grama masti,4 kasika mleka, 2 kasike meda, 1 jaje, 1 kasicica sode bikarbone i 150 grama secera -izmesati i mesati na sporetu dok ne zapeni" Meni nije bilo logično da jaje i sodabikarbonu ubacim u to dok se podgreva, da li sam pogrešila pa su mi zato kore pretvrde ? I da li treba čekati da se ta smesa ohladi pa onda dodavati brašno, ili u vruće kao što sam ja radila ?

hihihihihihihiihi :rumenko:

hvala!!!
Razvigore, ovo je lep čokoladni kolač, ali nije to to..., mousse au chocolat je penasti čokoladni krem, kako mu i ime kaže i služi se u činijicama, može da se doda i malo nekog voća, tipa maline ili višnje
mislim da je ovaj recept od dive pravi, probaću ovih dana pa ću javiti kako je ispalo
a još čuvam njen recept za cheese cake i samo po njemu pravim-apsolutno je savršen!!!! ( sa sve uputstvima tari kako šta da uradi :) )

Poslednja izmena:
hvala!!!
Razvogore, ovo je lep čokoladni kolač, ali nije to to..., mousse au chocolat je penasti čokoladni krem, kako mu i ime kaže i služi se u činijicama, može da se doda i malo nekog voća, tipa maline ili višnje
mislim da je ovaj recept od dive pravi, probaću ovih dana pa ću javiti kako je ispalo
a još čuvam njen recept za cheese cake i samo po njemu pravim-apsolutno je savršen!!!! ( sa sve uputstvima tari kako šta da uradi :) )

:manikir:
kazi,m :zper:

Recept iz Bazara, zaboravila sam kako se zove jelo, uglavnom tipa musake, sa slatkim seckanim kupusom.

001.jpg
003.jpg

hvala!!!
Razvigore, ovo je lep čokoladni kolač, ali nije to to..., mousse au chocolat je penasti čokoladni krem, kako mu i ime kaže i služi se u činijicama, može da se doda i malo nekog voća, tipa maline ili višnje

To je spremala čičak ...čok. mus u šoljicama

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back