Џорџи
Srebrna tastatura
- Poruka
- 239.402
sad kuvam zito
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Spremala sam danas onu "belu pitu, medenu" što mi je neko ovde dao recept. Ono sa grizom, limunom i korama u koje ide med. Za sada dobro izgleda, ispekoh 4 lepe kore i fil namazala (mada piše 3 kore, bio je izvodljivo 4), ali to tako tvrdo deluje, nadam se da će do sutra otpustiti malo pa čak i postati jestivo.
Nego, ne sećam se ko je taj recept postavio, znam da nije ZD jer je ovaj sa grizom. U receptu piše:
"40 grama masti,4 kasika mleka, 2 kasike meda, 1 jaje, 1 kasicica sode bikarbone i 150 grama secera -izmesati i mesati na sporetu dok ne zapeni" Meni nije bilo logično da jaje i sodabikarbonu ubacim u to dok se podgreva, da li sam pogrešila pa su mi zato kore pretvrde ? I da li treba čekati da se ta smesa ohladi pa onda dodavati brašno, ili u vruće kao što sam ja radila ?

Protiv anemije,provereno,pomoglo sinu kad kojekakve tablete gvozdja sto je pio nisu pomogle ( inace ne voli dzigericu)
Pola kg mlevenih oraha, pola kg meda livadskog i sok od pola kg limuna izmesati.Svako dan uzeti supenu kasiku .Cuvati u staklenoj tegli u frizideru
Inace i caj od koprive ili sveza kopriva kuvana kao spanac dize gvozdje

Xella, ja se sad setila (hehe, ovo kao tema o alternativnoj medicini) takođe jednog vrlo ukusnog recepta za poboljšanje gvožđa i Hb u krvi.
Pošto je moja sestra alergična na farmaceutske preparate Fe, a izuzetno je malokrvna to joj jedino pomaže (u kombinaciji sa kupinovim vinom i sokom od kupina, borovnica):
izrendaš jednu jabuku, jednu cveklu veličine jabuke, jednu šargarepu, dodaš meda i soka od limuna po želji i voila! za par dana već daje rezultate + je neodoljivog ukusa, osvežavajuće i sočno.
Čak sam i ja to jela celu prošlu zimu, onako, više zbog imuniteta i preventivno nego zato što mi je zaista bilo potrebno.
Dobro, ja sam dodavala i orahe, ona nije pošto je i na njih alergična)))
Ipak hvala na savetu. 
i kupus salata sa šargarepom i domaći integralni hleb:

Moram ovo da probam, hvala
P. S. Danas, nezaobilazna čorba od pečuraka, skuša sa peršunom i belim lukom, salata od spanaća opet sa belim lukomi kupus salata sa šargarepom i domaći integralni hleb:
.jpg[/IMG
http:///sam9085.jpg[/IMG
A sutra idemo na slavu, tako da ne spremam ništa...
![]()

ja da sutra pravim slavu, ne bih te pustila da mi dodjes u goste
![]()

Bolesna sam, moram malo
A i ne jedem ja kilo belog luka, nego malo nešto, ne možeš da me ubediš da se to oseti isto... xella
bas ti je lepo posudje i escajg
i hrana naravno
ma sve je mljac

Ćuti, bre DiveBolesna sam, moram malo
A i ne jedem ja kilo belog luka, nego malo nešto, ne možeš da me ubediš da se to oseti isto...
:

..aa, pa jes smokvo..pored sto je mljac je i zdravo..pogotovo ove viljuske su pune gvozdja...
pa jes
ako pojede i tanjir,unece i porcelan za zube
Danas sam popila desetak tableta i 60 kapi propolisa i jela taj beli luk, a situacija sve gora... 
aham
to kao ja kad sam u nedelju i ponedeljak jela krompir salatu sa crvenim lukom..i odem na posao, i kako nekom pridjem, a oni samo uzmicu
posle sam morala da se izvinjavam..
a bila sm ubedjena da se nista ne oseca..
i tropik orbit sam uzela i nista![]()

Samo se vi šalite na račun mog zdravljaDanas sam popila desetak tableta i 60 kapi propolisa i jela taj beli luk, a situacija sve gora...
![]()
)) .. znaci, treba da vidis zbog cega je kao prvo..a ja bih ti predlozila pored konzumiranja namirnica koje su bogate gvozdjem da pijes i caj od koprive (na litre)
aham
to kao ja kad sam u nedelju i ponedeljak jela krompir salatu sa crvenim lukom..i odem na posao, i kako nekom pridjem, a oni samo uzmicu
posle sam morala da se izvinjavam..
a bila sm ubedjena da se nista ne oseca..
i tropik orbit sam uzela i nista![]()

Recept iz Bazara, zaboravila sam kako se zove jelo, uglavnom tipa musake, sa slatkim seckanim kupusom.
Pogledajte prilog 259859 Pogledajte prilog 259860

ou jea! Spremala ja vise puta. Vrh je.To je spremala čičak ...čok. mus u šoljicama

jel vi svi vodite računa o mojoj liniji ili stvarno niko nema recept za čokoladni mus?
ou jea! Spremala ja vise puta. Vrh je.
ide jedna soljica + jedna litra vode po glavi...
Unutra ostane istopljena cokolada... pece se u soljicama od kafe keramickim... ravno 11 minuta ! ! !
Sacu da potrazim recept.
Znam da ide cokolada sa 70-80 % kakaa... ona crna... bambijeva mislim
Sacu potrazim
To je spremala čičak ...čok. mus u šoljicama
jel vi svi vodite računa o mojoj liniji ili stvarno niko nema recept za čokoladni mus?