Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juneci ragu sa knedlama od hleba. Strudlu sam pravila sinoc.
A kao hocu da smrsam par kila..:roll:

005.jpg
004.jpg

Piletina i krompirići u kesi za pečenje. Biće i pileća supica.

Pileće belo za psa:

Marinirala sam pečurke, ostalo pakovanje, nikako nisam uspela ništa od toga da napravim...

P. S. Kupila sam modlu za perece, pa ću to praviti večeras...

a ja kasapin-mesar amater..koga je struc-profesionalni mesar stalno prekorevao sto ode u vojsku umesto kod njega u privatnu mesaru--zaklah prvu svinju jutros u 7.30-182 kg...drugu 10.10-187 kg..i dodjoh od tasta pre pola sata..samo sto se istusirah..znaci sve sredjeno..meso ispanglovano--pripremljeno za susenje..sto je bilo za mlevenje smleveno...istopljene 2 radije masti..al ne daju mi da budu cvarci..sutra pravim sprzu--ko zna sta je to...

a ja kasapin-mesar amater..koga je struc-profesionalni mesar stalno prekorevao sto ode u vojsku umesto kod njega u privatnu mesaru--zaklah prvu svinju jutros u 7.30-182 kg...drugu 10.10-187 kg..i dodjoh od tasta pre pola sata..samo sto se istusirah..znaci sve sredjeno..meso ispanglovano--pripremljeno za susenje..sto je bilo za mlevenje smleveno...istopljene 2 radije masti..al ne daju mi da budu cvarci..sutra pravim sprzu--ko zna sta je to...
bravo g.pajo. posten svet radi

Poslednja izmena:
Ukusi su razliciti , svako pravi kako voli ili kako ispadne .
Licno , volim da ima vise maka nego testa ali kad me posluze , ne pravim pitanje , sve ode :manikir:

@
Mislim da cu danas paprikas od telecih rebarca sa krompirom ali kasnije , tek sad doruckovali :rumenko:
У бре, прво сам помислио да је у питању насуво с маком, али сад видим да је штрудла.
Иначе подржавам што више мака!

.............................istopljene 2 radije masti..al ne daju mi da budu cvarci..sutra pravim sprzu--ko zna sta je to...

Nema cvarci ?? :( .... a znam sta je sprza :D a znam i iz kog si kraja onda ;)

У бре, прво сам помислио да је у питању насуво с маком, али сад видим да је штрудла.
Иначе подржавам што више мака!

VolEm ja i nasuvo saS siroki rezanci :ok:

Inace , nista nisam kuvala ... ostaje plan za sutra .... bio shish ... celog sam ga smazala .... onako damski na ulici sa sve lukom :manikir:

jaooo TANJIRACA .... to trazim vec dve godine da nekako nabavim , ali nikako mi se neda da nadjem nekog ko prodaje komplet vec napravljenu .
To bi bas volela da imam

Moj muz napravio od bubnja masine za ves nesto slicno tanjiraci jer sam je i ja dugo trazila ali nisam uspela da nadjem .Izbusio je rupe na sredini da masnoca iscuri.Ako zelite da pecete u masnoci ostavite bez rupa.Evo kako izgleda- brze se sve ispece nego na zicanom rostilju jer ne mora da se ceka da bude zara vec moze ispod i plamen ( od drva,uglja ) ili plinski gorionik
I peklo se vec vise puta na njemu ,cak i 40 kila paprike ove jeseni a najbolje je sto nema rdje da se riba :-)
Slike su tamnije jer sam malo pre isla do supe da slikam :D
Fotografija0147-1.jpg

Fotografija0146-1.jpg

Fotografija0145-1.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back