Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...tradicionalna rusko-srpsko-turska salata u nekoliko koraka...:lol:
(verovatno je već svima izašla na nos)

dakle, prvo se skuva mešano povrće :)
020120141379_zps788a775b-1.jpg

mada pre povrća prvo treba skuvati jaja, sada ih samo sitno iseckamo (na kockice molim)
020120141381_zps9603c6a7-1.jpg

zatim seckamo krastavčiće :)
http://i137.photobucket.com/albums/q230/minoncina/020120141382_zps7a897292.jpg

zatim sledi najobičniji pileći parizer (takodje obavezno na kockice) :D
020120141383_zps753d7205-1.jpg

zatim prelijemo majonezom (fotka nešto nije uspela :( )
020120141385_zps0d80376f-1.jpg

dodamo ono povrće
020120141386_zps81450c17.jpg.html

sve dobro izmuljamo :lol:
020120141388_zps9e57235f-1.jpg

onda sledi i dekoracija :rumenko:
020120141389_zpsdc48db73-1.jpg

poklopac i spremno je za frižider... eto, to bi bilo to :hvala:
020120141390_zps4a0e6bf8-1.jpg

...tradicionalna rusko-srpsko-turska salata u nekoliko koraka..
O istoriji tog jela mogu da pričam nadugačko i naširoko jer sam ga nekada tako voleo i proučavao razne varijante... elem, urbana legenda je da ta salata nije poznata u Rusiji (jeste, tamo je i izmišljena), ali je kuvar koji ju je prvi izmislio bio belgijsko-francuskog porekla. Takođe, ta originalna salata malo ima veze sa ovom danas, jedino je zajedničko da postoji deo seckan na kockice, koji je u prelivu koji sadrži majonez. Sve ostalo je drugačije, originalna salata je imala daleko ekskluzivnije sastojke (jarebica i račići, između ostalog), a dolaskom komunista na vlast u Rusiji svi ti fini sastojci su izbačeni na račun onih koji su pristupačni širokim narodnim masama... ta "narodna" salata je postala poznata pod nazivom "moskovska" ili "stolična", dok je originalna i neponovljiva bila "olivije". Ova naša "ruska" je takođe jedna od jeftinih varijanti "stolične".

Da, u Rusiji nema ruske salate.

Jel ima neko dobar recept za govedju/juneću salatu, ali da se ne potapa u majonez (kao većina na netu koje sam izguglala) i bez egzotičnih i vansezonskih sastojaka.

joj gledala sam negde kako izgleda ona njihova ruska - sa sve crnim lukom i svezim krastavcem i secam se da je jos svasta od povrca islo unutra sto je meni nespojivo sa ukusnim :sad2:

pa za govedju, jedino umesto majoneza da povezes pavlakom..ja sam nekad spremala sa seckanom junetinom koja mi je ostajala iz supe i krastavcicima, islo je malo crnog luka i kuvani krompir..

a mozes da napravis i govedju pastetu..
sad cu da ti bacim na pp onaj recept za pastetu od fazana koju je spremao onaj moj drug sto si sa njim caskala oko kuhinje :)
pasteta je mnogo ukusna..ono - bas!

Poslednja izmena:
pa za govedju, jedino umesto majoneza da povezes pavlakom..ja sam nekad spremala sa seckanom junetinom koja mi je ostajala iz supe i krastavcicima, islo je malo crnog luka i kuvani krompir..

E pa to, to mi treba. Pretpostavljam da ni mere nisu presudne, nego koliko čega imaš ili voliš? Jer koliko sam gledala na netu, odnos sastojaka je veoma različit, od 400 ml majoneza na 250 g mesa, do 100 ml majoneza na 500 g mesa....

a mozes da napravis i govedju pastetu..
sad cu da ti bacim na pp onaj recept za pastetu od fazana koju je spremao onaj moj drug sto si sa njim caskala oko kuhinje :)
pasteta je mnogo ukusna..ono - bas!

nekako mi pašteta ne deluje zgodno za to što meni treba, onda treba i adekvatan hleb.... bolje tako nešto kao salata

E pa to, to mi treba. Pretpostavljam da ni mere nisu presudne, nego koliko čega imaš ili voliš? Jer koliko sam gledala na netu, odnos sastojaka je veoma različit, od 400 ml majoneza na 250 g mesa, do 100 ml majoneza na 500 g mesa....

nekako mi pašteta ne deluje zgodno za to što meni treba, onda treba i adekvatan hleb.... bolje tako nešto kao salata

ma da, meni je pavlaka ili majonez tu samo da poveze sastojke, a ne da od povrca napravim namaz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back