Zadovoljna domacica
Buduća legenda
- Poruka
- 25.742
Ma znam, nego možda je to urbana legenda, pa može da se čuje/pročita na više mesta.
Uglavnom, sjajna je fora.
Uglavnom, sjajna je fora.Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Uglavnom, sjajna je fora.

)

O istoriji tog jela mogu da pričam nadugačko i naširoko jer sam ga nekada tako voleo i proučavao razne varijante... elem, urbana legenda je da ta salata nije poznata u Rusiji (jeste, tamo je i izmišljena), ali je kuvar koji ju je prvi izmislio bio belgijsko-francuskog porekla. Takođe, ta originalna salata malo ima veze sa ovom danas, jedino je zajedničko da postoji deo seckan na kockice, koji je u prelivu koji sadrži majonez. Sve ostalo je drugačije, originalna salata je imala daleko ekskluzivnije sastojke (jarebica i račići, između ostalog), a dolaskom komunista na vlast u Rusiji svi ti fini sastojci su izbačeni na račun onih koji su pristupačni širokim narodnim masama... ta "narodna" salata je postala poznata pod nazivom "moskovska" ili "stolična", dok je originalna i neponovljiva bila "olivije". Ova naša "ruska" je takođe jedna od jeftinih varijanti "stolične"....tradicionalna rusko-srpsko-turska salata u nekoliko koraka..
Da, u Rusiji nema ruske salate.
Jel ima neko dobar recept za govedju/juneću salatu, ali da se ne potapa u majonez (kao većina na netu koje sam izguglala) i bez egzotičnih i vansezonskih sastojaka.

)))ja ne jedem rusku, samo francusku salatu)))
...tradicionalna rusko-srpsko-turska salata u nekoliko koraka...
(verovatno je već svima izašla na nos)
dakle, prvo se skuva mešano povrće
g[/IMG]

pa za govedju, jedino umesto majoneza da povezes pavlakom..ja sam nekad spremala sa seckanom junetinom koja mi je ostajala iz supe i krastavcicima, islo je malo crnog luka i kuvani krompir..
a mozes da napravis i govedju pastetu..
sad cu da ti bacim na pp onaj recept za pastetu od fazana koju je spremao onaj moj drug sto si sa njim caskala oko kuhinje
pasteta je mnogo ukusna..ono - bas!
E pa to, to mi treba. Pretpostavljam da ni mere nisu presudne, nego koliko čega imaš ili voliš? Jer koliko sam gledala na netu, odnos sastojaka je veoma različit, od 400 ml majoneza na 250 g mesa, do 100 ml majoneza na 500 g mesa....
nekako mi pašteta ne deluje zgodno za to što meni treba, onda treba i adekvatan hleb.... bolje tako nešto kao salata
joj sto ja ne volim sunku i parizere u salati
al si super domacica![]()
![]()

...i to zadovoljna...
...e, ja sam bio ubedjen da ne voliš kornišone...![]()

kod mene paradajz corba sa posiranim jajima,pita sa mesom i malecna pita sa jabukama,od ostatka kora
![]()
![]()
Pačja supa, rolovana tjurka i sr moje sarme. Al stvarno pravim sarme, nikad bolje nisam jeo :negošta:
supa i ćurka ženino delo
ja volim belo meso u francuskoj, pa je zovem ruska

Ovo odlicno izgleda, mora da je strava ukusno. Sad mi se jede pita