Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
4jhi.jpg

przenice, mlecni namaz

Poslednja izmena:
je l pravio neko maskarpone sir u domaćoj radinosti?
našla sam neki recept pa se pitam mogu li izvesti :think:

Ja to redovno pravim. Prvi put je bio za kolace a sad ga jedemo umesto kajmaka, kao filadelfija je samo ga duze drzi u frizideru. Najbolji mi je bio sa nekom pavlakom kojoj je prosao rokz:)

Dive i Dragisa nisu pravile kolace da trazim recept:think:

sad videh, nema slika dok se ne ulogujem...dragisa recept:kiss:

Poslednja izmena:
Ja to redovno pravim. Prvi put je bio za kolace a sad ga jedemo umesto kajmaka, kao filadelfija je samo ga duze drzi u frizideru. Najbolji mi je bio sa nekom pavlakom kojoj je prosao rokz:)

Dive i Dragisa nisu pravile kolace da trazim recept:think:

sad videh, nema slika dok se ne ulogujem...dragisa recept:kiss:

dragisa je napravila i za dive :lol:
dive se skida sa slatkisa, nema vise ni torti, ni kiki bombona :sad2:

kako pravis taj maskarpone u kucnim uslovima? ja ne mogu da otvorim majcetov link

DOMACI MARSCAPONE (250g)
1/2l slatke pavlake zagrevati do 80C (ne sme da prokuva). Dodati 15ml. (pola limuna) soka od limuna, promesati jos minut na vatri pa ostaviti da se malo prohladi. Prekriti prozirnom folijom, ostaviti da se potpuno ohladi pa staviti u frizider na 24 sata. Onda zgusnutu smesu sipati u cediljku na gazu (2-3 sloja)i ostaviti u frizideru jos 24 sata da se sama dobro iscedi bez stiskanja.

..moze i duze da se cedi a gaza obavezno 2-3 sloja...i dobijem oko 370g od 1/2l ne znam otkud samo 250 u receptu

Poslednja izmena:
jesam vam vec rekla da mi je dete otputovalo u svedsku kod druga za ng?
i zove malopre, ja je pitam kako vam je vreme, jel ne pada kisa, da barem obidjete geteburg?
kaze ona - super je, suncano..evo bas doruckujemo pa idemo u obilazak
a sta lepo doruckujete :smeker: jel zivu haringu sa crnim lukom :per:
ma ne njegova mama je kupila svezeg lososa..i dimljenog i napravila je fenomenalan dorucak

:sad2: :rida: a kad ja spremim kaze da joj smdi losos i nece da ga jede

jesam vam vec rekla da mi je dete otputovalo u svedsku kod druga za ng?
i zove malopre, ja je pitam kako vam je vreme, jel ne pada kisa, da barem obidjete geteburg?
kaze ona - super je, suncano..evo bas doruckujemo pa idemo u obilazak
a sta lepo doruckujete :smeker: jel zivu haringu sa crnim lukom :per:
ma ne njegova mama je kupila svezeg lososa..i dimljenog i napravila je fenomenalan dorucak

:sad2: :rida: a kad ja spremim kaze da joj smdi losos i nece da ga jede

Eh bre Divka, i njima sigurno smrde oni mutirani pilići iz super-marketa a kod nas bi prstiće polizali na domaću supu od kokoške ili ćuretinu na podvarku. Hrana je uvek najnjamastija tamo gde joj je prirodno stanište, tj. gde se izvorno uzgaja. Dok losos stigne od zemlje gde je upecan do Srbije promeni i boju i sastav i agregatno stanje. I ukus.

To u kućnoj radinosti, kad imaju ribare u kući, al najveće svetsko tržište sve ribe na svetu je u Japanu. Kao berza je.

Tamo se gotovo svi veći restorani i hoteli snabdevaju ribom, planetarno.

Elem, u postu sam, pročistio sam se i mirišem još ljepše od ruže :)) Mnogo dobro. Dismr mi sve što je mrs.
Ja spremam Badnji dan i veče, a za Božić tek pečenje i sr. motane sarme.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back