Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jel znate za onu izreku "kupus gleda meso vadi" (u smislu jedno prica drugo radi, samokorist, alavost i sl)
vasi ukucani to malo bukvalno shvatili :zcepanje:

:lol:

To sam ja kriva. Kada je bio manji, davala mu smo punjenje jer taj kupus zna nezgodno da zapadne i ja sam par puta mislila da cu se udaviti. I sada navikao tako :roll:
Ali se ne bunim. Izmedju npr. sarme i podvarka, biram podvarak :) I musaku sa kupusom:heart:

To sam ja kriva. Kada je bio manji, davala mu smo punjenje jer taj kupus zna nezgodno da zapadne i ja sam par puta mislila da cu se udaviti. I sada navikao tako :roll:
Ali se ne bunim. Izmedju npr. sarme i podvarka, biram podvarak :) I musaku sa kupusom:heart:

i ja sam za to, ubi me ono umotavanje. Ali moji ukucani hoce sarmu. Jednom je muz sam pravio. Ja rekla da ja to ne mogu, nemam vremena, mrzi me, sta god, i on ih smotao....

- - - - - - - - - -

sinoc su meni (i sebi) moji momci napravili veceru, peceno pile na krompiru. Bilo je super. A danas sam ja kuvala grasak uz preostalo meso

udinstala sam meso za sarmu,zavicu je kad se vratim sa livade,a kuvacu je do ponoci
ima da je rasteglim za dva dana.drugi dan ja jedem samo kupus,jer zlotvori povade meso
a jeste li primetili kako vise nema onih divnih tankih listova kupusa,kao flis papir,nego kao da zavijas meso u pak papir
Ja kao tvoji zlotvori, samo sa punjenim paprikama, nema mi ništa slađe nego kad im skinem 'višak' punjenja: )
Ja sam sarmice motala tako što stanjim onaj korjenasti dio lista i motam upravno na njega
a sad njega previjam i mnogo se lakše motaju
neuporedivo

pa da znas i da jeste :lol:
jos ti ili dopmacica da izbacite fotku pogacica sa dzordzinom koje ste spremili :sad2:

pogacice-sa-cvarcima-1386504610-21686.jpg

Kupila bundevu u jednoj piljarnici blizu stana. Uglavnom sam zadovoljna njihovom robom ali je bundeva bila em vodena, em se udinstala, em nije ni slatka. I sad imam šolju pirea od bundeve u frižideru:confused:
Da li da dodam brašno, mleko i šećer i naparvim kolač?

I je l zna neko kako odabrati slatku bundevu?

Kupila bundevu u jednoj piljarnici blizu stana. Uglavnom sam zadovoljna njihovom robom ali je bundeva bila em vodena, em se udinstala, em nije ni slatka. I sad imam šolju pirea od bundeve u frižideru:confused:

nemam pojma kako da se odabere, al mozes da napravis potaz od bunedeve
slana varijanta
ili da dodas cimet u secer,pa u kolac

smoki pa barataj kupusom sa onim rukavicama, sto se mucis na golo

razbismo se od knedli sa sljivama, ode vec pola cinije, ja sam uspela da se zaustavim posle cetvrte keva ne uspeva, uporan borac :lol:
da operisem sarmu :lol:

baci to,ako je vodena,nije ni za sta

Бундева није лубеница па да је слатка тек тако, мсм да је слатка пресна, већ тек кад се скува или испече.
Иначе су разлике између сорти бундева према сласти минимално различите, важно је да је бундева хомогена, без оних печата плесни и кварности и да није сува већ нормалне чврстине, остало је до куварице.

podvarak je meni x puta bolji od sarme :confused: prvo sto i ovako ne volim to mleveno meso i pirinac u toj kombinaciji vec samo kupus, adrugo sto mi je svo to rolanje potpuno suludo. tolko suludo da ne pamtim kad sam poslednji put jela sarme, i kad sam bila mala bih ih uredno razvila i pojela ono sto se meni svidja, tj kupus.

ma moze i bez motanja naseckas listove i sve se krcka, ukus isti samo manje stojis da motas, kad nema vremena ili zelje nista ne fali i tako ;)

Ja to zovem " sarma u rinfuzu" i moji vise vole nego da uvijam " prave" sarme - 2cm sitnog kupusa u serpu, oko 4 cm fila za sarmu i opet 2 cm kupusa. nalijem vode da ogrezne pa u rernu. Stavim pored i malo suvog mesa ili slanine ponekad .Kad je skuvano tanku zaprsku stavim.

Nema cak ni mesanja a tako muski pojedu i kupus

Danas nasuvo sa lukom

Napravila mi mama kisele punjene paprike sa spržom :zaljubljena:

lele lele leleeee :pljus:
moja trosna srcka

inace danas ne kuvam, imam kajmak pa kad razmazem red kajmaka red ajvara red sira na lebac, sunce ti ode pola leba :rumenka: kakvo kuvanje pored ove lepote
jos da mi je sprze pa da mrem :rida:

- - - - - - - - - -

Ja to zovem " sarma u rinfuzu" i moji vise vole nego da uvijam " prave" sarme - 2cm sitnog kupusa u serpu, oko 4 cm fila za sarmu i opet 2 cm kupusa. nalijem vode da ogrezne pa u rernu. Stavim pored i malo suvog mesa ili slanine ponekad .Kad je skuvano tanku zaprsku stavim.

Nema cak ni mesanja a tako muski pojedu i kupus

Danas nasuvo sa lukom

to nesto ko sarma - musaka a :lol:
zanimljivo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back