Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
65033_514826048537441_374986682_n.jpg

kaže sinčina da su extra...:heart:

ja sam pravila nesto ovako sa korama za pitu i virslama
po receptu idu 4 kore izmedju svake ona smesa jogurt, ulje jaja pa virsla
mada
mozda ipak treba vise od 4 kore
nekako mi se virsla previse oseca

Talenat
kako si ti pravila

ja sam pravila nesto ovako sa korama za pitu i virslama
po receptu idu 4 kore izmedju svake ona smesa jogurt, ulje jaja pa virsla
mada
mozda ipak treba vise od 4 kore
nekako mi se virsla previse oseca

Talenat
kako si ti pravila

smesa je 3 jaja,200 ml jogurta,200 ml mleka,200 ml ulja,300 gr brašna,so

4 kore...svaka se maže osim 4-te...stave se viršle,i urola se u rolat pa se pre pečenja seku na jedno 3.4 cm veličine...premažu se 1 jajetom umućenim...
lako bre ko pasulj....kore su za gibanicu...moji obožavaju sve sa tim korama...ne vole lisnato...i vole da se osete viršle...i eto...
ostalo još jedno 5-6 komada...
a bilo je 3 rolata....:sad2:
ja nisam pojala ni jedan...niti ću...:rida:

Ja sam danas imala drage goste na ručku koji su otišli pre pola sata. Malo nam se odužio ručak. :) Ali neka, baš volim i zvala sam ih da dodju kad imamo vremena da sedimo dok nam je lepo. Nekako mi poslednjih godina 30. decembar udarni za "provod" i druženje.
Na meniju su bile korpice punjene ruskom salatom i pituljice sa sirom za predjelo, ćureća supa, pa pečenje: jagnjeće, praseće (kupljena) i ćureći batak pečen u domaćoj radinosti na podvarku, koji je najbolje prošao. Zvuči smešno ćureći batak, ali bilo je tu skoro kilo mesa. Za desert čoko baklavice, trouglići od oblandi (pravila i pre dve nedelje za useljenje) i makroni sa bademom, puno vina i piva, morskih i ostalih priča. Bratanac mm radi na brodu, pa nam je sve interesantno što ima da nam ispriča.

smesa je 3 jaja,200 ml jogurta,200 ml mleka,200 ml ulja,300 gr brašna,so

4 kore...svaka se maže osim 4-te...stave se viršle,i urola se u rolat pa se pre pečenja seku na jedno 3.4 cm veličine...premažu se 1 jajetom umućenim...
lako bre ko pasulj....kore su za gibanicu...moji obožavaju sve sa tim korama...ne vole lisnato...i vole da se osete viršle...i eto...
ostalo još jedno 5-6 komada...
a bilo je 3 rolata....:sad2:
ja nisam pojala ni jedan...niti ću...:rida:

Skuvaš li viršle pre uvijanja?

Дошао неки колега из ЦГ и нонео његушки пршут, њ. сир и њ. печеницу, све Њ.
Каже, не зове се његушки пршут више тако, него Подловћенски пршут.
Ко у Радовану, па не зове се, ја га зовем.
Почео сам да крадем још јуче из фрижидера, ја бих само то ждрао. Ваљда неће да примете мрвице лол..

• Podržavam
Reactions: Em.
Spremila ja:

- mimoza salatu
- neki moj trademark cokoladni kolac koji svi obozavaju
- kuva se velika serpa pilece supice, da ima muskarac od 15 kg nesto na kasiku ova dva dana. A Boga mi i mi.
- popodne projice da budu sveze.

Spremila mesara, idem za sat vremena da podignem:

- pileca rolada

Spremila moja majka, takodje idem da podignem:

- sarma
- ruska salata

Donosi komsinica bivsa/drugarica koja dolazi sa muzem i sitnom decom:

- svinjski vrat
- neki kolac
- gibanicu sa heljdinim korama

Mislim da cu ponovo nesto spremati na Badnji dan z:mrgreen:

Gospodžo, ti si se super organizovala.

Ja imam kupljeno pečenje i to je drugi put za kratko vreme da sam kupila na različitim mestima i da nisam zadovoljna. Mislila sam da mi bude lakše. Ali nije mi lakše kad nisam zadovoljna, a po tome koliko se juče jelo, nisu ni gosti. Trebalo je da pečem sama, makar i na ulju kao Rada. Mada, ja to i ne mastim puno, pusti samo dovoljno.
Imam još materijala za rusku, ali to neću danas da pravim, možda sutra. Ostalo je malo od juče. Imam i podvarak, koji se takodje nije baš mnogo jeo. Imam i ćureće supe za danas i divnog kuvanog mesa i zeleni iz supe. Šta još imam? Imam manje od pola pleha baklava, to se baš fino jelo. Ako me ne bude mrzelo napraviću danas još makrone od kokosa. Juče sam pravila od badema, super su.
Ja sam na poslu. Sad će koktel!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back