Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mafini sa eurokremom

Priprema

Vrijeme pripreme:
30 min

Težina:
Jednostavno

1. Umute se jaja, doda se šećer, vanilin šećer, ulje, jogurt, a na kraju se umeša brašno u koje je prethodno stavljen prašak za pecivo.
Korpice za mafine se napune do pola, doda se eurokrem, a može i džem i peče se. Ima li šta jednostavnije :)
2. Od ove mere, bude tačno 12 mafina.

Posluživanje
Mogu topli i hladni, za desert, ali i za večeru uz šolju mleka.

Sastojci

• 2 jaja
• 150 gr šećera (8 kasika)
• 3 vanilin šećera
• 10 kašika ulja
• 200 ml jogurta
• 1 prašak za pecivo
• 300 gr mekog brašna
• euro krem ili džem po želji

Evo recepta.

Čičak, a jel ide testo i preko eurokrema? Pretpostavljam da ide ali ne piše u receptu....

Da da...

Ja stavim kašiku testa u korpicu, bitno je da prekrije dno. Na to, na sredinu stavim punu kašičicu eurokrema, i preko eurokrema još kašiku testa.
Bitno je da prekrije eurokrem, ne mora puno.

Meni se prvi put učinilo da neću imati da prelijem sve ali bude.

Peče se na 180 stepeni 15ak minuta, dok ne vidiš da su gotove, ustvari. I baš se lepo skidaju korpice sa njih. (kod španskih pitica me ubija, što se pola mafina zalepi za papirnu korpicu, da poludiš)

Svaka cast za predlog da se cuftice ne prze nego peku u rerni:worth:
Odlicne su:ok:

pre pecenja

attachment.php

ispecene

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Da da...

Ja stavim kašiku testa u korpicu, bitno je da prekrije dno. Na to, na sredinu stavim punu kašičicu eurokrema, i preko eurokrema još kašiku testa.
Bitno je da prekrije eurokrem, ne mora puno.

Meni se prvi put učinilo da neću imati da prelijem sve ali bude.

Peče se na 180 stepeni 15ak minuta, dok ne vidiš da su gotove, ustvari. I baš se lepo skidaju korpice sa njih. (kod španskih pitica me ubija, što se pola mafina zalepi za papirnu korpicu, da poludiš)

E a ima neka fora kod mafina da odvojeno mešaš suve i mokre sastojke, i kad umutiš mokre onda dodaš suve ali promešaš rukom i to onako, ne mnogo.. I ja ih tako uvek pravim....
A moram da probam i ove!

Ma, ništa ;) Meni je ovo najlepša proja i stalno tako pravim. Nadam se da će ti se svideti. :bye:

P. S. Male šoljice koristi, one za kafu. Ako nemaš te male šoljice onda koristi velike ali ne 5 šoljica nego 2 i po i sve tako po pola ;)

....imam neke srednje soljice ni velike ni male...probacu sa 3-3 pa cu videti kako ce ispasti:)

A kad pravim u plehu uvek ovako,proveren mamin recept

http://www.coolinarika.com/recept/756376/

....sve sam pregledala....ja sam imala neki recept koji je od prilike od svega po malo iz ovih koje si postavila:)
....secam se da je isao jogurt ili kis.mleko...sir obavezno i kisela voda..koju bih ja izbegla jer mi uvek izlapi ono
sto ostane, niko je od nas ne voli....

...hvala devojke...:D

Svaka cast za predlog da se cuftice ne prze nego peku u rerni:worth:
Odlicne su:ok:

pre pecenja

attachment.php

ispecene

attachment.php

attachment.php

attachment.php

...super je sto je neko otkrio pecenje cuftica u rerni, i mnogo lepo ozgledaju tako peceni,
kao i tvoj kompletni rucak...samo me zanima zasto skroz pecete cufte koje cete staviti u
paradaiz sos.....one se mogu samo malo okrenuti na ulju da promene boju i ubaciti u nesto
malo redji sos pa u rernu sve zajedno ispadnu fantasticno, lepo se skvaju i povuku ukuse i
cuftice i sos....
...ako te ne bude mrzelo probaj jednom, mislim da ce ti se dopasti....

...super je sto je neko otkrio pecenje cuftica u rerni, i mnogo lepo ozgledaju tako peceni,
kao i tvoj kompletni rucak...samo me zanima zasto skroz pecete cufte koje cete staviti u
paradaiz sos.....one se mogu samo malo okrenuti na ulju da promene boju i ubaciti u nesto
malo redji sos pa u rernu sve zajedno ispadnu fantasticno, lepo se skvaju i povuku ukuse i
cuftice i sos....
...ako te ne bude mrzelo probaj jednom, mislim da ce ti se dopasti....

zato sto ih ne opsluzujem na ringli, ne usmrdi mi se kuca od przene hrane i ne unesemo u telo promenjene masne kiseline koje su se iz dobrih transformisale u lose..

zato sto ih ne opsluzujem na ringli, ne usmrdi mi se kuca od przene hrane i ne unesemo u telo promenjene masne kiseline koje su se iz dobrih transformisale u lose..

....ok, ali ove koje ja spremam se ni ne prze skroz, samo malo koliko da se okrenu na ulju da promene boju i povezu se,
i pravac rerna sa sve sosom.....ako ih treba isprziti skroz sigurno je ovo sa rernom prakticnije i lakse....

a sto za przenje ne koristite neko kvalitetnije ulje, poput ulja od kostica grozdja, ono ne gubi svojstva ni na temperaturama preko 300 i kusur...
i nema losih masnih kiselina, jer se nista ne raspada...
bar danas ima toliko ulja u ponudi, i za svako ima lepo napisano do koje temperature je postojano...

..ih zasto, pa zato sto je skupo....

:)
e onda bem li ga :)
ja imam ulje od kostica grozdja i isplati mi se, ne stavljam ga puno, uglavnom za svakodnevne stvari, kap-dve, jer manje vise, danasnje posudje je kvalitetno i nista se ne lepi za dno...
majka me je naucila i ako uzimam suncokretovo npr, da uzmem hladno cedjeno ulje jer je bolje
ima u svakoj zdravoj hrani i nije skupo
http://www.biosvet.rs/detaljnije.php?id=180
eto alternative

e onda bem li ga :)
ja imam ulje od kostica grozdja i isplati mi se, ne stavljam ga puno, uglavnom za svakodnevne stvari, kap-dve, jer manje vise, danasnje posudje je kvalitetno i nista se ne lepi za dno...
majka me je naucila i ako uzimam suncokretovo npr, da uzmem hladno cedjeno ulje jer je bolje
ima u svakoj zdravoj hrani i nije skupo
http://www.biosvet.rs/detaljnije.php?id=180
eto alternative

....zanimljivo, cesto sam ulazila u te zdrave hrane, ali to nisam videla....

....zanimljivo, cesto sam ulazila u te zdrave hrane, ali to nisam videla....

da, suncokretovo ulje jeste zdravo, ali kao i sa svim uljima treba uzimati i gledati da ta ulja budu nerafinisana, ii naravno, kolicinski da se malo koriste...
ako se toga pridrzavamo nas organizam ce imati koristi...
evo iz prethodnog linka deo teksta ...
"SUNCOKRETOVO ULJE
Mnogi se pitaju - šta traži ovo ulje na spisku zdravih ulja? Jednostavno, iako je rafinisano suncokretovo ulje prilično nezdravo, ova namirnica u nerafinisanom obliku, dobijena hladnim ceđenjem, predstavlja veoma dobar izbor! Nerafinisano suncokretovo ulje je bogato zdravim, nezasićenim masnim kiselinama. Mnogi makrobiotičari ga preporučuju kao ulje za redovnu upotrebu, jer je dobijeno od biljke koja raste na našem podneblju, a izuzetno je pogodno kako za salate i blago dinstanje, tako i za prženje."

nije zdravo ni udisati ovaj nas divni vazduh pa ga udisemo...
ja kazem da mi nije jasno zasto ne valja przenje u recimo dve kapi ulja koje ne menja svoja svojstva na temperaturi od preko 300 celzijusa?
sta je tu lose i zasto
mene to zanima

pa zato sto neko ima zdravstvenu kulturu i zna da ceni ono sto je najvaznije i najvrednije.
ako je imao srecu da je na ovaj svet dodje zdrav i prav to cuva i ne bahati se pusenjem i dzank fudom..
zato sto neko ne zeli sa 40 da zavrsi kao redovan posetilac vaskularaca i ne zeli da bude redovan konzument medikamenata koji potpomazu ciscenje krvnih sudova od taloga da bi sprecili mozdane i srcane udare.

pa zato sto neko ima zdravstvenu kulturu i zna da ceni ono sto je najvaznije i najvrednije.
ako je imao srecu da je na ovaj svet dodje zdrav i prav to cuva i ne bahati se pusenjem i dzank fudom..
zato sto neko ne zeli sa 40 da zavrsi kao redovan posetilac vaskularaca i ne zeli da bude redovan konzument medikamenata koji potpomazu ciscenje krvnih sudova od taloga da bi sprecili mozdane i srcane udare.

ja sam mislila da mi objasnis sta se desava sa uljima poput ulja od kostica grozdja koja su termicki stabilna na dosta visokim temperaturama
i hranom koja se przi na kap do dve takvog ulja... i kako to utice na organizam

ali dobro...
ti mi sad tu nabrajas neke bolestine kao da ja pricam o dcl ulja po obroku i to svakodnevno...

da, suncokretovo ulje jeste zdravo, ali kao i sa svim uljima treba uzimati i gledati da ta ulja budu nerafinisana, ii naravno, kolicinski da se malo koriste...
ako se toga pridrzavamo nas organizam ce imati koristi...
evo iz prethodnog linka deo teksta ...
"SUNCOKRETOVO ULJE
Mnogi se pitaju - šta traži ovo ulje na spisku zdravih ulja? Jednostavno, iako je rafinisano suncokretovo ulje prilično nezdravo, ova namirnica u nerafinisanom obliku, dobijena hladnim ceđenjem, predstavlja veoma dobar izbor! Nerafinisano suncokretovo ulje je bogato zdravim, nezasićenim masnim kiselinama. Mnogi makrobiotičari ga preporučuju kao ulje za redovnu upotrebu, jer je dobijeno od biljke koja raste na našem podneblju, a izuzetno je pogodno kako za salate i blago dinstanje, tako i za prženje."

...meni u principu svako ulje od litar traje oko 3 meseca, eto koliko ga koristim, skoro pa nikako...a za salate koristim
samo domace maslinovo cedjeno od poznatog proizvodjaca....ali hvala na informaciji stvarno nisam znala ni da postoji
to...ajde bas cu videti ima li ga ovde....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back