Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
629420.gif
thd0310.gif
629420.gif

Auu ...koji fajt devojke oko sake mrvica :rotf:
Dok ja radim celu noc vi ste se lepo zabavljale :lol:

gde bre u muslje prezle, pa to je skrnavljenje..
buzara i bela i crvena bez prezli obavezno..a onda ide preliv sa belim lukom i persunom posebno..i parmezan..

To kazu i ovi sa severa Jadrana i oni jedu bRez... ali ako na 5-10 kg musula , jer moras priznati to se ipak pravi za vece drustvo , stavis 1(jednu) kasiku mrvica da se to ipak ne oseti

dobro si ti razmislila:zag:,ovo mi se posebno svidja

ali hleb u mastan hleb,mljac :D

:zag: znas ti sta valja

Kad mi salju musule avionom iz Tivta , drustvo je vec obavesteno i spremno i OBAVEZNO je jedan clan zaduzen da ceka da siptar izbaci vrucu lebu iz peci na drva jer ...kakav je to dozivljaj i gusht ako ne umaces u onaj saft :mrgreen:

ja sam muslje u prezlama jedino jela na Crnogorskom primorju,inace u Dalmaciji i Istri ne prave tako.i iskrena da budem meni se ne dopadaju muslje u prezli

ma nisi jedina koja ne voli .... pa i ovde svaka modikuje recepte prema onome kako voli ... a i svakoj ne ispadne isto ;)

kad smo već kod konzerviranja riba, imam ja sjajnu stvar za uglavnom belu dunavsku ribu (babuške isl.) koja ima puno kostiju, pa to većinu ljudi odbije, iako je meso ukusno. E tako ja skupim (pa u zamrzivač) nekoliko kila (nekad i više desetina kila) što mm upeca tokom leta, pa onda s jeseni, kad počne hladno pravim. Odseku se glave i peraja, i iseku na parčiće, nasole, dobro promešaju i ostave neko vreme da odstoje da dobro upiju so i da puste višak vode. Onda se ti parčići redjaju u tegle, onako dobro se nabiju. Ide tu i bibera i još nekih začina, ali ja sad ne znam na pamet. Svaka tegla se nalije uljem, da ogrezne, pa se tegle poredjaju u rernu da se ta riba kuva u ulju satima. Onda se dolije ulja gde fali (a obično svuda fali), pa se zatvore tegle metalnim poklopcima i još se malo prokuva. Sve koščice se istope, a ukus mmmmmm

Slican recept .... a moguce i da kuca manje smrdi ... probacu :ok:... poenta i jeste da se te koscice ''skuvaju'' i da se sve moze jesti a ne da se brljavi po tanjiru ,razdvaja i mrlja

ako nesto ne volim to je iscudjavanje... nek jede sta hoce i nek sprema hranu onako kako njoj prija, sta se toliko cudite i spominjete skrnavljenje... kao da je pljunula u muslje a ne stavila fakin' prezlu... ne volim ni ja sve ali i ne jedem kod svakoga, ali isto tako ne trpam se u tudju kuhinju... ionako svi mi ista jela spremamo na razlicite nacine... nek to ostane njen izbor a mi lepo svi da gledamo u svoj tanjir a ne da buljimo u tudj i jos prevrcemo ocima...

:heart: :zag: :heart: :zag: :cmok2: :heart:
:hvala:

sto sam se ja razocarala
u mesari trazila meke snicle,kuckajuci poruke.
dodjem kuci,otpakujem,nesto mi mnogo bele.pogledam na papir,kad ono telece snicle.
skupe ko djavo.
a ja u kuci ni jedno jaje za pohovanje.
isprzim ih na brzaka,kad one tvrde ko djon.vazno da sam ih debelo platila :(

Pirinac sa pilecim batacima u rerni danas
i pileci paprikas za sutra
(neko je doneo 5 ogromnih batkova i gurnuo ih u zamrzivac sve zajedno i kad sam krenula da odledim 1.... :roll: morala sam sve,al' sam sutra mirna sto se rucka tice)

e marge evo djavo mi nije dao mira
ustadoh iz kreveta, pijem kafu 'jutarnju' :D
pa cu da umesim caskom neke integralne stapice
slike kasnije kad sve bude gotovo :)
a pojela sam cips, posto ne mogu da jedem to pecenje
msm, jela sam juce nesto malo praseceg al ja stvarno ne volim jagnjetinu...
a nisam ni gladna nesto...
popijem sad ovu kaficu pa odo da umesim stapice, da imam da umacem u ajvar :D...

ja ne volim to kupovno nista
sveki moja sve domace pravi sama, bez konzervansa, sve sa kopaonika... da vidite tek kakav je pekmez od sipaka i pekmez os sumskih jagoda, majko mila kako to mirisi :)
a ajvar prva liga
ja sam alergicna na konzervans pa moram da pazim
a i inace ne volim to kupovno

Moja keva ajvara nakupovala, pa dodaje još patlidžana, malo bibera i malo sirćeta, sve malo proprži i vrati u tegle ( od 2 tegle ajvara i 3, 4 patlidžana dobije 3 i po tegle izmjenjenog ajvara),pa naopačke...
Ispadne malo kiselkasto i jaaaako, jaaako ukusnije od običnog ajvara. :)
Ako koga zanima uzeću recept

A što se tiče priče svinjetina-janjetina pečenja, ja baaaš ne volim svinjetinu... Ni komad ne uzmem kad je na slavama samo svinjetina. Eventualno samo mali krti komad. XD

Obično janjetinu jedem.

@ TEMA : Tjesteninu sa ljutom salsom i rendanim sirom odozgo. :)
Priprema : 20 min :lol:

...ako nekad naletite na ajar u prodavnici a da na njemu pise Bas ajvar proizeden u Makedoniji, kupite slobodno necete se pokajati......bilo ga je u Tempu,
crveni poklopac ljut, zuti sladak...mada pise i na nalepnici koji je koji....identican je kao pravi, bolje receno i jeste bas pravi ajvar.......sve preporuke..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back