gost 46745
Veoma poznat
- Poruka
- 12.490
Auu ...koji fajt devojke oko sake mrvica

Dok ja radim celu noc vi ste se lepo zabavljale

gde bre u muslje prezle, pa to je skrnavljenje..
buzara i bela i crvena bez prezli obavezno..a onda ide preliv sa belim lukom i persunom posebno..i parmezan..
To kazu i ovi sa severa Jadrana i oni jedu bRez... ali ako na 5-10 kg musula , jer moras priznati to se ipak pravi za vece drustvo , stavis 1(jednu) kasiku mrvica da se to ipak ne oseti
dobro si ti razmislila,ovo mi se posebno svidja
ali hleb u mastan hleb,mljac![]()
znas ti sta valja Kad mi salju musule avionom iz Tivta , drustvo je vec obavesteno i spremno i OBAVEZNO je jedan clan zaduzen da ceka da siptar izbaci vrucu lebu iz peci na drva jer ...kakav je to dozivljaj i gusht ako ne umaces u onaj saft

ja sam muslje u prezlama jedino jela na Crnogorskom primorju,inace u Dalmaciji i Istri ne prave tako.i iskrena da budem meni se ne dopadaju muslje u prezli
ma nisi jedina koja ne voli .... pa i ovde svaka modikuje recepte prema onome kako voli ... a i svakoj ne ispadne isto
kad smo već kod konzerviranja riba, imam ja sjajnu stvar za uglavnom belu dunavsku ribu (babuške isl.) koja ima puno kostiju, pa to većinu ljudi odbije, iako je meso ukusno. E tako ja skupim (pa u zamrzivač) nekoliko kila (nekad i više desetina kila) što mm upeca tokom leta, pa onda s jeseni, kad počne hladno pravim. Odseku se glave i peraja, i iseku na parčiće, nasole, dobro promešaju i ostave neko vreme da odstoje da dobro upiju so i da puste višak vode. Onda se ti parčići redjaju u tegle, onako dobro se nabiju. Ide tu i bibera i još nekih začina, ali ja sad ne znam na pamet. Svaka tegla se nalije uljem, da ogrezne, pa se tegle poredjaju u rernu da se ta riba kuva u ulju satima. Onda se dolije ulja gde fali (a obično svuda fali), pa se zatvore tegle metalnim poklopcima i još se malo prokuva. Sve koščice se istope, a ukus mmmmmm
Slican recept .... a moguce i da kuca manje smrdi ... probacu
... poenta i jeste da se te koscice ''skuvaju'' i da se sve moze jesti a ne da se brljavi po tanjiru ,razdvaja i mrljaako nesto ne volim to je iscudjavanje... nek jede sta hoce i nek sprema hranu onako kako njoj prija, sta se toliko cudite i spominjete skrnavljenje... kao da je pljunula u muslje a ne stavila fakin' prezlu... ne volim ni ja sve ali i ne jedem kod svakoga, ali isto tako ne trpam se u tudju kuhinju... ionako svi mi ista jela spremamo na razlicite nacine... nek to ostane njen izbor a mi lepo svi da gledamo u svoj tanjir a ne da buljimo u tudj i jos prevrcemo ocima...