Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mini pice

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Sve smo smazali,bas smo lepo ruckali:heart:

Ja sam planirala sutra da pravim male-malecke čvoriće, da budu nešto kao koktel pecivo za predjelo uz razne sireve i masline. Za glavno jelo sam planirala rebarca. Nisam ih nikad pravila, niti sam sigurna da ću naći da ih kupim. Ako neko ima iskustva sa rebarcima, dobrodošla su.
Za desert ću ono pecivo sa kremom i grožđicama sa coolinarike, koje je Tara pravila pre neki dan, ali nije postavila sliku. http://www.coolinarika.com/recept/slatko-pecivo/
To je možda više pecivo za doručak, ali dok mi i naši gosti stignemo do deserta već ćemo biti pripiti, pa se nećemo baviti procenama da li je desert-desert ili slatki doručak. Mislim, doručak svakako neće biti, s obzirom da će biti verovatno 10-11 sati uveča.

Uh, a mogla bih i ove Bokicine štapiće. Jel ima neki recept za njih, Bokice?

A vidi, ova sweet cake šta je napravila. Prava lepota! Inače, sweety, meni sa ona tvoja čorba mnogo svidja. Imala sam i ja sličnu juče i prekjuče.

Jogurt pita

donja kora
attachment.php

fil
attachment.php

narendano testo kao gornja kora
attachment.php

attachment.php

Ova jogurt pita je fenomenalna:super:,prhko testo i lagana kremica izmedju,njamiiiii:heart:,slika i nije nesto jer nismo izdrzali da se ohladi pa se nije stegla skroz,ako ostane nesto sutra uslikacu opet,a u svakom slucaju cu je praviti opet uskoro jer nam se bas svidela.

Jogurt pita

Testo
250gr mekog brasna
100gr secera i 1 vanil
1 pzp
180gr margarina
4 zumanaca

Fil
3 case jogurta
2 case pavlake
150gr secera
5 kasika brasna
4 belanca
korica od limuna i malo soka od limuna(ja nisam stavljala)

Zamesi se testo,podeli na dva jednaka dela,jedan se odmah razvije na velicinu pleha,a drugi se stavi u zamrzivac na pola sata.U medjuvremenu napraviti fil,sjediniti pavlaku i jogurt,u drugoj ciniji umutiti belanca sa secerom u cvrst sne,spojiti te dve mase i varijacom pomesati,dodati brasno i lagano promesati.
Rernu ugrejati na 200 stepeni,fil izruciti preko testa,staviti u rernu na oko 10 min da malo uhvati koricu,zatim izrendati drugu polovinu testa iz zamrzivaca odozgo i vratiti u rernu na oko 40 min ili dok ne porumeni.Kad se prohladi posuti sa prah secerom.Treba dobro da se ohladi kako bih se lepo sekla.
Pleh je dimenzija 20x30,mozda moze i u malo vecem da bih bila za nijansu niza i lakse se sekla.
Super je pita:ok:

E Kolacicu :lol:

morala sam ovo da spojim i citiram da se ne pogubim posle kad trazim
deluje mi ono...bas , bas kako ja volim .... pa kad mi dodje zuta minuta i da napravim :hvala:

...kod mene sutra spikovan svinjski vrat, sa belim lukom i dimljenom slaninom....uz to krpmpir isecen na pola pa pecen u toj masnoci, sve onako lepo uvaljan u alevu
papriku, vegetu i suve zacine..bude kao ispod saca.....zelenu salatu sa crvenim lukom....uz to mozda onu Switinu pogacu ako stignem....za dezert vuklano Dr Oetker,
dosta od mene....:)

...e da zaboravih i paradaiz corbu pre svega toga....ne bih ja nju al' moji gosti najvise nju vole....

bi, dragi mi je zaposeo komp, ja sad s moba kuckam pa cu ti napisati cim dodjem do kompa, ovako s moba mi je mucenje pisati jer imam tač skrin

nema problema, samo polako, ne treba mi do sutra u neko doba

...kod mene sutra spikovan svinjski vrat, sa belim lukom i dimljenom slaninom....uz to krpmpir isecen na pola pa pecen u toj masnoci, sve onako lepo uvaljan u alevu
papriku, vegetu i suve zacine..bude kao ispod saca.....zelenu salatu sa crvenim lukom....uz to mozda onu Switinu pogacu ako stignem....za dezert vuklano Dr Oetker,
dosta od mene....:)

...e da zaboravih i paradaiz corbu pre svega toga....ne bih ja nju al' moji gosti najvise nju vole....

sve divno, dijetalno, kao i kod mene sutra. Pa ne možemo goste na dijetu! A onda se i mi lepo ogrebemo

nema problema, samo polako, ne treba mi do sutra u neko doba

sve divno, dijetalno, kao i kod mene sutra. Pa ne možemo goste na dijetu! A onda se i mi lepo ogrebemo

...a gosti mladi i jesni, bolje da spremim ono sto vole nego da sede nervozni i gladni:D
...ogrebemo nego sta, ja cu kad ih ispratim otici malo u setnju nadam se da potrosim bar deo toga sto pojedem....

evo recepta za integralne stapice sa sargarepom

umesite testo od 100g belog i 400g integralnog brasna , kesice suvog kvasca, kasicice secera, i kasicice, dve soli, izrendane 3 sargarepice i 2-3 kasike iseckanog persuna, uz dolivanje vode (oko 350ml )
e sada, ja nisam dodala toliko vode, nju sam postepeno, pa sam i brasno dodavala postepeno dok testo ne prestane da se lepi za prste a ostane i dalje mekano
kada sam ga lepo umesila, premazala sam ga uljem i ostavila pola sata da naraste
rastanjila oklagijom, pa sekla stapice, premazala sam ih sa malo vode u koju sam razmutila kasicu soli, ostavila jos malo da odstoje nekoliko minuta i ubacila u rernu zagrejanu na 180 stepeni
u toku pecenja lepo narastu, budu mekani stvarno, super su
jeli smo ih uz ajvar ;)
eto Bi recepta :)

ja sinoć zatvorila, sad otvaram temu.
Nabavila sam, tj. mm divna rebarca. Sad još samo da nadjem neki dobar recept, mada sam ubedjena da neću moći da ih pokvarim ni ako ih samo dobro nasolim i ispečem u rerni na krompiru.

ja sinoć zatvorila, sad otvaram temu.
Nabavila sam, tj. mm divna rebarca. Sad još samo da nadjem neki dobar recept, mada sam ubedjena da neću moći da ih pokvarim ni ako ih samo dobro nasolim i ispečem u rerni na krompiru.

http://www.dodaj.rs/?X/LE/1liqhU8m/rebarca1.jpg http://www.dodaj.rs/?2F/xw/4f0kbqWx/rebarca2.jpg

...nemas tu sta da pokvaris Bi, ja bi ih samo presekla po sirini....lakse ce se ispeci i posle je lakse da se iseku u tanjir, nisu one preduge kosti...:)

ovaj prvi recept dobro deluje, s tim što sam u slučaju kima ja ta koja je probirljiva, ne volim ga, nikad ga nisam volela. Mogu da stavim ostale sastojke a kim preskočim. Ko da će da fali.
A ovo drugo, sa šećerom, to meni ne ide. Meni meso treba da je slano, pa nikakav med, šećer, karamelizovanje ne dolaze u obzir. Ja bih ,možda i probala, ali gosti, a ni muž baš nisu raspoloženi za isprobavanje novih ukusa... U svakom slučaju hvala na predlozima.

Od sinoć guglam, pa sam zaključila da je izgleda svuda skinuta koža sa rebara, a meni nešto žao da je skidam. Može i ona da bude lepa kad se fino ispeče, pa onako hrskava. Mmmmm, kako da izdržim do uveče. Možda samo da ih presečem popreko da bude posle lakše za služenje.

:)))
ja kim stavim i u gulas malo
bas ga volim
ali moja sestra ga ne voli, msm, ne voli ona mnogo sta :) ne voli ni mirodjiju, sto je za mene bio pravi shok :D hehe
ti jednom napravi za probu sebi, jedno parcence rebarca tako, pa ces znati jel ti se svidja
i ja sve manje volim da ekperimentisem kad mi dodju gosti
jer sam imala i goste koji ne vole beli luk, prosle godine, a ja beli luk da mogu, stavila bi svuda :D
pa onda sada ili se drzim onih 'tradicionalnih' ili ih pitam jel ima nesto da ne vole da jedu, pa da znam sta da napravim i sta da izbegavam od namirnica...

:)))
ja kim stavim i u gulas malo
bas ga volim
ali moja sestra ga ne voli, msm, ne voli ona mnogo sta :) ne voli ni mirodjiju, sto je za mene bio pravi shok :D heheti jednom napravi za probu sebi, jedno parcence rebarca tako, pa ces znati jel ti se svidja
i ja sve manje volim da ekperimentisem kad mi dodju gosti
jer sam imala i goste koji ne vole beli luk, prosle godine, a ja beli luk da mogu, stavila bi svuda :D
pa onda sada ili se drzim onih 'tradicionalnih' ili ih pitam jel ima nesto da ne vole da jedu, pa da znam sta da napravim i sta da izbegavam od namirnica...
Ма ти гости су углавном малограђани и поводљиве персоне, што би моја покојна баба рекла ,,размазани"(размажени):rotf:.
А сестре што се тиче ставиш пред њу печење с кимом и сос од мирођије и кад те тугаљиво погледа кажеш јој :
-Знаш шта?
-Шта???
-Знаш ти шта!
И погледаш је тако да ноге под њом обамру.
Него, не знају они шта је глад!
:sad2:

Ма ти гости су углавном малограђани и поводљиве персоне, што би моја покојна баба рекла ,,размазани"(размажени):rotf:.
А сестре што се тиче ставиш пред њу печење с кимом и сос од мирођије и кад те тугаљиво погледа кажеш јој :
-Знаш шта?
-Шта???
-Знаш ти шта!
И погледаш је тако да ноге под њом обамру.
Него, не знају они шта је глад!
:sad2:
:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
pa znas sta sam joj uradila?
pravila ja , to sad vec ima sigurno tri godine...
ko danas da je bilo, tako se secam
pravila neke meso, koje stoji u marinadi sa mirodjijom, i jos tu kojesta ide
pa se to pece u rerni
a uz to se napravi beli sos sa mirodjijom i kuvan krompir, ja sam skuvala i prokelj uz to
i sad sipa gospodja (moja sestra :lol:) u tanjir meso
a sos jok
ja reko pa sto neces
"ne volim mirodjiju"
a ja lepo uzmem onaj tanjir ispred nje sa mesom i kazem, ok, ne volis mirodjiju neces ni meso jesti, jer je i ono sa mirodjijom
:rotf::rotf::rotf::rotf:
i ostade ona jadna gladna
:rotf::rotf::rotf:
u redu, ajde, ja razumem da neko nesto ne voli, ali to selektivno "nevoljenje" mi ide na zivce :D ne volis mirodjiju u sosu, al protiv mirodjije na mesu nemas nista protiv :dontunderstand:
:D:D:D

Paprikaš od bubaca, sa krompirom, pa malo ljutkasto, ali sam preterala pa nije baš malo. Dodala sam po nekom starom savetu kašikicu meda, da popravim, čini mi se da više nije ljuto, ili sam to umislila, videću šta kaže porodica.

Dok ja ležim i čukam po ovom sokoćalu, moj muž bio vredan, ljubi ga ženica :) Zapravo, neki dan je bila moja mama u gostima, a on joj obećao svoju čuvenu štrudlu od maka, pa nije stigao da napravi. A ona mu du-pe pomerila od zezanja. E, popodne treba da idemo za Bg, ( mislim - trebalo bi, a koliko mene stomak boli može da se desi da odemo do lokalne bolnice, a ne do Bg-a :( ) pa on pravi svoju štrudlu, da ponese tašti :lol:
U rerni je trenutno, pa kačim slike čim bude gotova. Htedoh da je slikam dok je pravio, ali mi je bilo teško da ustajem da slikam.

Dok ja ležim i čukam po ovom sokoćalu, moj muž bio vredan, ljubi ga ženica :) Zapravo, neki dan je bila moja mama u gostima, a on joj obećao svoju čuvenu štrudlu od maka, pa nije stigao da napravi. A ona mu du-pe pomerila od zezanja. E, popodne treba da idemo za Bg, ( mislim - trebalo bi, a koliko mene stomak boli može da se desi da odemo do lokalne bolnice, a ne do Bg-a :( ) pa on pravi svoju štrudlu, da ponese tašti :lol:
U rerni je trenutno, pa kačim slike čim bude gotova. Htedoh da je slikam dok je pravio, ali mi je bilo teško da ustajem da slikam.

jel tebi termin blizu?
blago tebi na muzu koji pece kolace.
moj nije znao ni supu iz kesice kad sam imala gripu
al to sam rekla vec sto puta :(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back