Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Живо месо, млевено(свињско, говеђе , овчије, живинско, лосос и туна која највише вуче на говедину изгледом од свих рибљих меса), посољено, обиберисано, са додатим размућеним јајетом и мало ситно сецканог першуновог листа...
:super::klap::ok::klap::super:
ja jedino pilece ne jedem zivo (ne znam ni da li postoji neka varijanta) al biftek sto volim krvav, pa tatarski biftek, karpaco od ribe i mesa, riba ( u japanskom restoranu jedem iskljucivo susi i sasimi jedem, od svega to mi najmilije), sveze skoljke, hobotnice, morski jezevi...meni sveze meso ima mnogo bolji ukus od termicki obradjenog i mnogo mi lakse legne na stomak, nemam pojma sto...bas cesto jedem i nisam imala salmonelu do sada...doduse ziva jaja ne jedem, sem ako mi neko drugi ne posluzi u vidu kolaca,torti...ni tu ne odbijam...:lol:

ma idi, kad se prepeče kako da ga sažvaćeš
mnogo lepše kad je saignant, što bi rekli francuzi =D
jajca isto, najlepši kolači su od živih jaja
tolko puta sam ih jela da ne žalim ako se jednom otrujem, isplati se
samo ih ne služim ako neko npr sutra putuje ili ima prijemni il nešto =))) da ne ogrešim dušu
e a od pileta me groza, čak i dasku perem 2x u mašini kad sečem pile na njoj

Uploaded with ImageShack.us
pita sa sljivama
od 3 kore sam pravila
svaku sam premazivala sam smesom jogurta i griza i secera i praska...
i na poslednju stavila sljive secer i cimeta malo

za smokvu odgovor
bila sam u gostima za vikend nisam isla na internet
nadam se da sis e snasla
kad sam napisala prasak, mislila sam prasak za pecivo
tako da znas za ubuduce na sta mislim kad napisem prasak :)

Poslednja izmena:
Ja obavezno ukrašavam šlagom, jer baš nisam ljubitelj slatke pavlake. Mnogo mi je masna. Ali u "moskvi" je ispoštujem, da bi to bilo to. Inače, ja ne jedem višnje, pa kada hoću i ja da jedem "moskvu", pravim je sa malinama. Ali, onda se to zove drugačije, zar ne. :D

A ovaj Tolkin recept je sličan, samo mene iznervira kada je recept sa 3 kore, a na slici se lepo vide četiri kore. Ja ga odmah diskvalifikujem, ne udubljujući se kakav je zaista. :(

i mene to iznervira
posto torte mogu praviti samo kada mi je sve lepo objasnjeno
a pritom ne volim ni te kore da secem
i kad vidim sliku, koja ne odgovara receptu
odma je dovidjenja ;)

Meni to nije bitno,bitan mi je recept da ja to skockam u glavi po sastojcima kako moze da ispadne,ima dosta recepta i bez slike ili cisto stavljena slika slicne torte,najvaznji je recept,al naravno da volim da vidim i slicicu i neki komentar al nije neophodno:)

Elem,ostalo mi je parce onog rolata od sinoc i sad sam ga smazala.bas je ukusan i kad je hladan:ok:

posle sve sinocne price o krvavom mesu, ja se probudih jutros sa silnom zeljom da jedem biftek. i motala sam se sat vremena po supermarketu dok nisu konacno doneli novu isporuku mesa, i sad cu da pravim moj krvavi biftek sa rukolom, listicima parmezana i bosiljkom :))) nije prvi put da me motivise neki post sa ove teme da napravim ili prozderem nesto :))

posle sve sinocne price o krvavom mesu, ja se probudih jutros sa silnom zeljom da jedem biftek. i motala sam se sat vremena po supermarketu dok nisu konacno doneli novu isporuku mesa, i sad cu da pravim moj krvavi biftek sa rukolom, listicima parmezana i bosiljkom :))) nije prvi put da me motivise neki post sa ove teme da napravim ili prozderem nesto :))
Па више је за ону другу тему о дијети, али од пресне хране се не гоји.

za smokvu odgovor
bila sam u gostima za vikend nisam isla na internet
nadam se da sis e snasla
kad sam napisala prasak, mislila sam prasak za pecivo
tako da znas za ubuduce na sta mislim kad napisem prasak :)

nisam bokice pravila,al sam ga memorisala,cekala sam da mi odgovoris.
skoro svaki kolac kiksam.
sad poslednji ove kinder milk snite...:(
jaja mi mala,a kasike brasna pogolema,pa nisam stavila 2 kasike kakaoa,vec onako od oka,ima se moze se,pa testo razlila u najvecem plehu,kao flis papir.
na kraju kore bile jako tvrde,pa kad rezes ili zagrizes u kolac,a ono sav fil iscuri na sve strane

stavi sliku kad napraviš...

Ja ću makarone sa umakomm 4 sira, i dodaću jedno pileće belo ... prošli put nešto nisam bila oduševljena tim umakom. Sve sam stavila jake sireve i malo sam preterala. Pa ću sad manje sireva, a neće ga ni to meso pokvariti ;)

stavi sliku kad napraviš...

Ja ću makarone sa umakomm 4 sira, i dodaću jedno pileće belo ... prošli put nešto nisam bila oduševljena tim umakom. Sve sam stavila jake sireve i malo sam preterala. Pa ću sad manje sireva, a neće ga ni to meso pokvariti ;)
kakva slika, odavno pojela :lol:
to jelo sam probala letos u tranzitu kroz italiju, pa mi se svidelo, jednostavni sastojci i brzo se pravi a dobitna kombinacija ukusa.
izgleda nesto ovako, mada ja dole stavim rukolu, pa odgore biftek vrlo kratko pecen sa obe strane na onom gril tiganju, tako da ostane socan i krvav iznutra, i odgore listici parmezana i moze malo maslinovog ulja, mada ja ne stavim, ali volim zacine tako da stavim sitno seckan svez bosiljak, a pre pecenja mu stavim i timijan.
evo ovako nesto recimo, samo ga ja nisam sekla na komade.
steak-and-arugula-013.jpg

kakva slika, odavno pojela :lol:
to jelo sam probala letos u tranzitu kroz italiju, pa mi se svidelo, jednostavni sastojci i brzo se pravi a dobitna kombinacija ukusa.
izgleda nesto ovako, mada ja dole stavim rukolu, pa odgore biftek vrlo kratko pecen sa obe strane na onom gril tiganju, tako da ostane socan i krvav iznutra, i odgore listici parmezana i moze malo maslinovog ulja, mada ja ne stavim, ali volim zacine tako da stavim sitno seckan svez bosiljak, a pre pecenja mu stavim i timijan.
evo ovako nesto recimo, samo ga ja nisam sekla na komade.
steak-and-arugula-013.jpg

ta krava takoreci jos trci po tanjiru :)

nisam bokice pravila,al sam ga memorisala,cekala sam da mi odgovoris.
skoro svaki kolac kiksam.
sad poslednji ove kinder milk snite...:(
jaja mi mala,a kasike brasna pogolema,pa nisam stavila 2 kasike kakaoa,vec onako od oka,ima se moze se,pa testo razlila u najvecem plehu,kao flis papir.
na kraju kore bile jako tvrde,pa kad rezes ili zagrizes u kolac,a ono sav fil iscuri na sve strane
ja sam se par puta zeznula sa jajima
eno ako se secate kad sam pravila onaj rolat sto sam bacila
jaja mi nisu bila sveza
znaci od tada sam zacrtala
to ako imam par komada jaja sto se vuku potrosice se za omlet il kuvanje neko za rucak
a samo i iskljucivo sveza jaja koristim za sve ostalo
msm, malo je verovatno da ti se razlilo zbog kakaa
ako idu cela jaja u koru
verovatno si prvo morala belanca da umutis u bas cvrst sneg
pa onda postepeno dodajes jedan po jedan sastojak i pazljivo mutis, mesas, sta god
to ti je uglavnom standardna procedura za sve te kore

a sto se tice one pite i sastojaka
nemam ja tu neku meru
taj fil s jogurtom i grizom ti je onaj klasicni ko za svaku baklavu s makom, visnjama, pa tako i za ovo
i to uglavnom pravis sve odokativno

biftek je grozan ako je previse pecen...al dobro, svako nek sprema prema svom ukusu :) ko sto rekoh ja volim presno i krvavije meso...:) a i kravica nece biti nista manje jadna ako je isprzis pet puta i dodatno zapeces u rerni :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back