Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
darling vidi:

Fil: Na pari skuvajte 15 žumanaca sa 15 kašika šećera, 2 šoljice mleka i 1 kašikom brašna. Ostavite da se ohladi. Umutite puter ili margarin sa šećerom u prahu pa sjedinite sa masom od žumanaca, ali tek kada se potpuno ohladi. Dodajte na kraju 1 umućenu slatku pavlaku pa sve lepo sjedinite.

5x250ml pavlake slatke se ulupa..nije mnogo za ukrašavanje formata od 30x 40 cm torte..no može i 3-4 ako ne voliš mnogo šlaga :)

meni se ipak više dopada ova varijanta da se redja posebno fil, posebno pavlaka. Nisam ni ja imala nameru da stavljam šlag iz kesice, ali mi zafalilo, da prekrijem tortu
a pravo da ti kažem, 92,90 dinara x 6 = 557,4 dinara samo za šlag, makar se on zvao i slatka pavlaka, malo mi je mnogo.

Poslednja izmena:
Ja obavezno ukrašavam šlagom, jer baš nisam ljubitelj slatke pavlake. Mnogo mi je masna. Ali u "moskvi" je ispoštujem, da bi to bilo to. Inače, ja ne jedem višnje, pa kada hoću i ja da jedem "moskvu", pravim je sa malinama. Ali, onda se to zove drugačije, zar ne. :D

A ovaj Tolkin recept je sličan, samo mene iznervira kada je recept sa 3 kore, a na slici se lepo vide četiri kore. Ja ga odmah diskvalifikujem, ne udubljujući se kakav je zaista. :(

meni se ipak više dopada ova varijanta da se redja posebno fil, posebno pavlaka. Nisam ni ja imala nameru da stavljam šlag iz kesice, ali mi zafalilo, da prekrijem tortu
a pravo da ti kažem, 92,90 dinara x 6 = 557,4 dinara samo za šlag, makar se on zvao i slatka pavlaka, malo mi je mnogo.

maco..pa litar slatke pavlake u maxiju je oko 250-300 din

Ja obavezno ukrašavam šlagom, jer baš nisam ljubitelj slatke pavlake. Mnogo mi je masna. Ali u "moskvi" je ispoštujem, da bi to bilo to. Inače, ja ne jedem višnje, pa kada hoću i ja da jedem "moskvu", pravim je sa malinama. Ali, onda se to zove drugačije, zar ne. :D

A ovaj Tolkin recept je sličan, samo mene iznervira kada je recept sa 3 kore, a na slici se lepo vide četiri kore. Ja ga odmah diskvalifikujem, ne udubljujući se kakav je zaista. :(

sliku koriste original iz hotela Moskva...vidiš da su višnje u sredini a da je na donjoj kori prvo ananas....Slatku pavlaku ne ulupam do kraja...mora da bude malce tečna tekstura..onda nije "masna"...mada zbog kalorija po nekad kupim i šlag pa pravim sa kiselom vodom

ovo sam već pitala davno i dobila odgvor al sam zaboravila : )
da li u testo umesto sode bikarbone može da se stavi prašak za pecivo? ako može da li ide isto praška kao i sode ili je razmera drugačija?

p.s. losos je bio opako, da imam para jela bih ga ko džordži

ovo sam već pitala davno i dobila odgvor al sam zaboravila : )
da li u testo umesto sode bikarbone može da se stavi prašak za pecivo? ako može da li ide isto praška kao i sode ili je razmera drugačija?

p.s. losos je bio opako, da imam para jela bih ga ko džordži

...ja sam isto to izjavila kad sam probala...

...mislim da moze ista razmera....soca/ppecivo...

..pa valjda svezeg i nema nigde, bar ja nisam cula da ima......
..kod matijevica ne kupujem nista...dosta mi bilo jednom za celi zivot...
..ovde danas bilo lepe ribe, ali se od siptara iz albanije nije moglo prici...ko da
nemaju ribu tamo, pa su tu dosli da kupuju....mislim..gggggrrrrr...

nisam nikad spremala lososa, ali moji jesu... mislim one filete... a meni sve to isto... i nisam znala da je skup...

meni su preskupi bifteci... pogotovo što ne uživam u njima, a u restoranima opiče cenu... da se ubiješ... u radnji i nije jako skupo... oko 1000 din kg...

moraću ga spremati ovih dana... nisam već 10ak... ne jede mi se... :neutral:

jel vi to spremate?
imate li neki recept da bude ukusniji?
neke soseve i tako šta?

...ja ne volim biftek jer se po pravilu jede krvav..a ne volim zivo meso...kad se isprzi jace onda opet to nije to....
...znam da je dobro iseci ga i napaviti marinadu sa senfom, kecapom, zacinima..raznim i da odstoji preko noci
tako sam jela...i fino je ali opet mu je bila i dusa isprzena....ima jeftiijeg mesa za przenje od bifteka...kad vec
ne jedem ko svi ostali.....

...ja ne volim biftek jer se po pravilu jede krvav..a ne volim zivo meso...kad se isprzi jace onda opet to nije to....
...znam da je dobro iseci ga i napaviti marinadu sa senfom, kecapom, zacinima..raznim i da odstoji preko noci
tako sam jela...i fino je ali opet mu je bila i dusa isprzena....ima jeftiijeg mesa za przenje od bifteka...kad vec
ne jedem ko svi ostali.....

da da krvav...
ja ga tako i spremam, jer mi je svejedno, isti mi je ukus, a kad je već bolje krvav, ja ga tako i jedem...

Probala sam i sa marinadom, tj.sveki mi pravila, isto... uopšte mi nije delovalo lepše...

Kažu da on ima najviše proteina...

Cure, završila sam tortu. Sada slika cele, sutra slike parčadi.

rbxouw.jpg

da da krvav...
ja ga tako i spremam, jer mi je svejedno, isti mi je ukus, a kad je već bolje krvav, ja ga tako i jedem...

Probala sam i sa marinadom, tj.sveki mi pravila, isto... uopšte mi nije delovalo lepše...

Kažu da on ima najviše proteina...

..nema sanse da to pijedem....uh...
..e sad ne znam bas koliko je to zdravo narocito u tvom stanju...pitaj lekara za svaki slucaj,
sta misli o tome....
..ima svasta nesto da se jede zdravo...i bez tog krvavog mesa...al' opet ako bas, bas volis
jedi al' ne preteruj....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back