Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kakve ste bre to obe :eek:?

ja poredjala posteljinu po podu, preko nje stolnjake..
uzela klupski stocic za razvijanje jufke, jos carape moram da obujem (mozda tako treba)..nista ne prepustam slucaju..
i da se bacim na posao..ako slucajno upadne neka dlaka s poda od kucnih ljubimaca - ebi ga omaklo se ..
nije namerno :rumenko:

Vi se zezate a ja sam stvarno od njih naucila da razvijam jufke,na visem nivou ;),na trpezarijskom stolu.
Gledala ih i zakljucila,kad mogu one,mogu i ja :lol:

A u kupovnom bureku štede na siru,a i ne ubace malo fete.:whistling:

Za ručak jos nista,ali je sve čisto.Ne moze se sve.

Poslednja izmena:
ma ja se zezam samo za link koji sam postavila..malo mi .......
za mene je i dalje razvijanje jufke na ovakav nacin umetnost..i jos se nisam usudila da probam..moram jos teoretski da studiram..pa tek onda..
koliko vidim, vrlo bitna stavka je brasno koje se na svaku jufkicu baca dok se razvlaci..i otopljeni puter ili svinjska mast kojom se (za burek) svaka jufka doooooooobro premaze..

ma ja se zezam samo za link koji sam postavila..malo mi .......
za mene je i dalje razvijanje jufke na ovakav nacin umetnost..i jos se nisam usudila da probam..moram jos teoretski da studiram..pa tek onda..
koliko vidim, vrlo bitna stavka je brasno koje se na svaku jufkicu baca dok se razvlaci..i otopljeni puter ili svinjska mast kojom se (za burek) svaka jufka doooooooobro premaze..

Kad bi to bas moralo toliko da se maze ne bih ih ja pravila.Pravim jednu ,jedinu veliku jufku i razvucem je preko stola.
Verovatno je najbitnija vrsta brasna,to je moje iskustvo.(dvogodisnje,mogu li reci da sam iskusna ? :rumenko: )

Jedva cekam da zahladi,onda volim da pravim burek,kad napolju pada sneg...:D

Ja ne mogu da vidim link koji je postavila dive, ali kada promenim komp, i vidim, reći ću vam kako ja radim. Ja umem da razvijam kore za pite, ali ja sve više volim sa kupovnim korama. Tako da stvarno retko razvlačim testo.

Danas sam kuvala musaku sa ćurećim mesom. Klali smo pre neki dan tovne ćurke, i uopšte ne znam zašto ih tovimo, kada od njih volimo samo belo meso. Zato sam ja danas batak i karabatak skinula sa kostiju, samlela u secku, i napravila musaku. Inače, ako ispečem meso, niko neće ni da ga pogleda.

Ja ne mogu da vidim link koji je postavila dive, ali kada promenim komp, i vidim, reći ću vam kako ja radim. Ja umem da razvijam kore za pite, ali ja sve više volim sa kupovnim korama. Tako da stvarno retko razvlačim testo.

Danas sam kuvala musaku sa ćurećim mesom. Klali smo pre neki dan tovne ćurke, i uopšte ne znam zašto ih tovimo, kada od njih volimo samo belo meso. Zato sam ja danas batak i karabatak skinula sa kostiju, samlela u secku, i napravila musaku. Inače, ako ispečem meso, niko neće ni da ga pogleda.

domacice,pa curka na podvarku,pa cureca supa,o gde ce ti dusa bre

Ćureća supa da, ali meso, konkretno batak, karabatak, mali batak i krilo niko neće ni da pogleda. Onda se ja dovijam i smišljam, pa im nekada od skuvanog napravim rusku salatu, nekada obarim pirinač pa to kuvano meso iseckam unutra i zapečem u rerni, nekada i od kuvanog napravim musaku, punila sam tikvice...Moram da ga usitnim da bi ga pojeli. A do podvarka ima da se načekamo.

domacice,laz bi bila da ja ne jedem meso i da nisam alava
u restoranu gde je samo rostilj,dok moj muz narucuje 5 cevapa,jer mu je toliko dosta,ja narucim i pojedem,pod njegovim kritickim pogledom porciju mesanog mesa.ali kod kuce vise volim nesto laganije
ovo je moj rucak,nije fitnes miks,nego mediteranski i ima malo pileceg mesa

danas kuva svekrva za sve nas i zaovinu porodicu
kao za kraj ali meni najvažnije neprevaziđene princes krofne
supa pileća najbistrija na svetu - njoj prepuštam redno mesto 1 u pogledu bistrine supe
krompir
pileće belo meso sa suvim vretom i kačkavaljem preliveno bešemelom pa zapečeno u rerni
silne salate
a ja ću samo da u proverenoj kafani kupim par porcija škembića u saftu za one koji to jedu , ja nisam među njima

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back