Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo jelo sam prvi put probala kod moje svekrve, moja mama to nije pravila...
Sada i ja ponekad sama sebi napravim, moji nece to da jedu, a ja bas volim.

Moj muž ne voli i ja posle nekog davnog pokušaja nisam više ni pravila. I jednom napravim sebi da me želja mine. Deca probala i oduševila se. Pa pitaju zašto ja to nikad ne pravim! Eto šta sam uradila da bih udovoljila mužu - lišila decu zadovoljstva. I sad pravim redovno kad nam se jede. A muž ne mora, ne teramo ga. Bude uvek i nešto drugo.

Posto sam ovih dana bila na maminoj kuhinji, citaj prezderavanje,
danas za rucak salata tj obrok sa piletinom po receptu moje cimerke,
juce probala prste da polozes
:zjede:
Paradajz, krastavac, zelena salata i rukola i beli luk sremus se zacine morskom solju , aceto balzamiko i maslinovim,
na teflonu se preprzi pilece belo na kockice sa soja sosom i sremusem,
ubaci se to u salatu i malo badema i indijski orah, ona je to, a moze ko sta voli.
Ja se razmisljam da dodam u ovo malo, vrlo malo trio colore fusila da bude lepo na oko :lol:
Preukusno je, lagano a zasiti bas...

može recept za tart : )

Moze:)

250 gr brasna, mleveni lesnici oko 50 gr, 130 gr. butera, 100 gr. secera, 2 zumanca,
malo mleka, jagode ( 500 - 600 gr.) 200 gr. krem sira, 2 kasike meda, i malo nane u listicima.

Jagode iseci na listice posuti secerom i listicima nane pa ostaviti da stoje. Lesnike i brasno pomesati, dodati isecen buter i secer.
Rukama sve sjediniti, a onda smesu povezati jajima i mlekom. Oblikovati kuglu i staviti u elasticnu foliju pa u frizider, da stoji pola sata.
Testo razvuci u krug, precnika recimo 20 cm, ja imam kalup malko veci, 22 cm, i odgovara. Preko testa staviti papir za pecenje a na papir nekoliko saka zrna pasulja, i peci 15 minuta na 200. Tada skloniti papir i pasulj, naravno i smanjiti vatru na 180c pa peci jos 10 minuta.
U krem sir dodati med, i malo sirupa koji su pustile jagode. Namazati krem na tart, i sloziti isecene jagode preko.

Moze, moze...;)
300 gr brasna i kesica suvog kvasca sa 50 gr butera i 120 ml mlake vode- to je testo. Zamesi se rukama i formira se kugla. Uvije se u krpu i da stoji 20 minuta. 3 veze luka se iseku na pola otprilike i obare se 5 min, da luk omeksa. Procedi se luk i po potrebi cak obrise malo krpom da sva voda upije.
Slaninica tanko secena se proprzi na teflonu ( ja nisam imala slaninicu nego sam domacu sunku malo samo uresila).
Testo se razvuce u pravouganik na velicinu pleha u kome ce se peci, pleh ne sme da bude veeeeliiikiii, nesto oko 20 sa 30 maximum.U pleh se stavi papir za pecenje ( ja uvek stavim jer mi je lakse nego da ribam pleh posle, mada je ovo testo masno od butera pa se nece ni lepiti previse) pa testo, pa se poredja slaninica i luk. Luk redjas dvosmerno, glava noge, kako bi pravilno bile rasporedjene glavice i peruske.
U ciniji pomesas 3 jaja i dve neutralne pavlake, posolis po zelji i pobiberis. Ja ne biberim.
Prelijes pitu i peces je na 200 c jedno 20-30 min.
Lepa je vruca, mada se tesko sece takva zbog zilavosti luka, a divna je i kada se ohladi. Ja sam je sinoc tako vecerala.
Bon Apetit:)

ok, godess trazila zdrav recept a ukusan i da se covek od toga najede :D
evo ti jedna klasika od recepta, ne ubija se od zdravlja ali je moje omiljeno...

Pastrmke sa bademima
pastrmke (2-3-4 zavisi od velicine i kolicine ljudi za stolom)
solja badema
kasika putera
vegeta (mora stvarno, nije zdravo ali ide malo makar)
strukovi ruzmarina
so, biber
maslinovo ulje

pastrmke malo posoliti, pobiberiti, poredjati odozgo strukove ruzmarina, politi maslinovim uljem i pod folijom peci u rerni oko 20min (ako su manje ribe)...
na tiganju rastopiti putar, dodati bademe i vegetu i skloniti sa vatre (oabezno, jer izgorena vegeta smrdi gore nego g..., znam sta pricam :lol:) pa to preliti preko pastrmki (skinuti foliju i ne vracati je)...
treba da se pece jos 10 min ali paziti da ne izgori badem...
treba sve da lepo porumeni...

Meni se jede ovaj tart ali ne umem da spremim :lol:

Sta tu ne umes...da poredjas pasulj preko papira za pecenje? Daj cipelicka, ne zezaj..Da ti teta vracarka kaze nesto: cim vidis da je testo sa buterom to ti je prosto. Ta takva prhka testa se prave levom rukom. Inace, ovaj tart sam pravila svom sadasnjem kada je prvi put dosao u moj app.u zvanicnu posetu, nakon 1,5 dana naseg vidjanja. Ispalo je kao presudno...tart mislim.;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back