Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:think:Ček, ček koji čas sam propustila, s drškom, bez, ja znam onaj što ide u supu, kako bi rekla ko rotkva oblika..

a pa ti si onda gastronomski neobavestena :lol:

celer.jpg

po meni , nisi nista propustila..naprotiv..

pa to je isto,samo sto ti kupis ociscen od listova i stabljiki,tj kad su mu stabljike kratke.kad su dugacke,one su hrskave i socne,u kanadi se koriste sa dipovanje(sto bi rekla moja sestra),tj umakanje u raznorazne sosove

mislim da nisi u pravu smokvo i da se radi o dve raylicite vrste celera..
meni su ukusni listovi kod onog obicnog, a ovaj modifikovani mi je kao trikolori paprika npr..
genetski ga odradili da izgleda, a za ukus ko te pita..

Prvi put sam danas kupila onaj celer u drškama. Probala da ga grickam, pa i nije baš nešto...šta da radim sa njim, jel mogu da ga skuvam u supi ?
uh ja mnogo vise volim taj celer nego onaj obicni...nikad mi se nije svidela supa gde se previse oseca celer, i mislila sam da ga ne volim dok nisam jednom prilikom probala taj duguljasti...i taj mi je super, a ja ga uglavnom stavljam u salate...kad ga jedes samog ima prejak ukus, ali ako je u kombinaciji sa necim meni bude bas super :)

Napravila "sendviče" (dva komaTa) od projanica sa blitvom. Podelila ih na pola i strpala parče tanko nasečene šunke i kačkavalj. Pogledajte prilog 232348

Za večeru ništa. Ne jedem posle sedam.

Uz to, uskoro će Uskrs a tada svi porodično nabacimo po par kilograma. Nego, želim da napravim tortu za Uskrs. Malo googlala i dopada mi se Kornet torta (ali varijаnta sa pudingom). Je l pravio neko ovu tortu i kakvi su vam utisci?

Poslednja izmena:
a pa ti si onda gastronomski neobavestena :lol:

Pogledajte prilog 232333

po meni , nisi nista propustila..naprotiv..
Целер ребраш.
Тако се ваби!
Постоје још и целер коренаш, тј уобичајени целер и целер лишћар.
Све сорте су ,,редовне", дакле постоје одавно, а не да су добијене генетском модификацијом, сем ако накнадно неке нису ,,појачане" ГМО, али у оригиналу, као аутохтоне постоје већ дуго.

Meni se taj ne dopada. Ali "običan" celer mi je njami. Posebno u "vitaminskoj bombi" (salata od celera, cvekle, šargarepe i oraha).
:worth: mnogo volem celer, koren

ja sam juče pravila potaž od raznog povrća koje se zadesilo u kući: luk, praziluk, šargarepa, peršun, paštrnak, celer, bela rotkva, brokoli....
ne sećam se kad sam poslednji put pravila pravu domaću supu ili čorbu s mesom. Računam, ako ima meso za glavno jelo, ne mora da bude i u supi/čorbi. I moji se za divno čudo ne bune i ne traže. A sve to ispasiram u blenderu, koji nisam bila živa dok ga nisam kupila, pa sad moram da ga koristim povremeno.
A imala sam dinstane svinjske šnicle, pire, sos od pečuraka, zelena salata, pa ondak još jafa kolač i makroni s kokosom. I goste na ručku. Ne bih ja baš samo za nas pravila dve vrste kolača. A makroni su od belanaca, pa ih pravim kad žumanca potrošim za nešto drugo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back