- Poruka
- 21.194
moja ih mama przi na ulju,obozavam ih.vise od bilo koje recne ribe
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Meni ostalo pola kvasca od juče, i još kilo brašna ( ostajem i bez brašna za zapršku, do daljnjeg![]()
), pa sam opet napravila punjenu pogaču za ručak. Eeeee, kad se trudnica navadi da jede nešto... verujem da znate kako je.
Sve isto, samo sam sad kupila i malo maslina, verovatno će biti lepše nego sa krastavčićem, mada ni onoj sinoć ništa osim gladnih usta nije falilo
Ispečena je, eno je umotana u krpe i hladi se.
Pita od jabuka je u rerni, miriše mi cela kuća na pečenu pitu, na cimet, tačnije.
Supica, ćureće-juneća još na šporetu, na tihoj vatri, saću još malo da pravim knedlice.
Možda bi trebalo da dodam malo krompira... a opet - šta će mi? I meso i pečurke i kačkavalj u nadevu za pogaču, u samom testu za pogaču dva jajeta... jako bre, nije da nije. Pa meso i povrće iz supice ( uvek zaboravim kako se to zove), i ćureće, veliki komad od ledja i juneće od rebara i svakakvo povrće, seckano doduše... a meni opet ručak nije kompletan, sve mi se čini da fali krompir... a ako ga skuvam - baciće se.
Treba me isterati iz kuhinje, pojela bih masnu krpu, samo ako je dobro začinjena... bre...![]()
Skuvaj ti i krompir kada ti se već jede toliko, a ako ostane, napravićeš pogačice sa krompirom ili uštipke...

Sve osim dela gde su rebra zasečeš na 2 mm i ne zasečeš deo bukvalno gde je kičma, ali ispod rebara, prema repu, i to sečeš.Čekaj, Marge, koliko kontam, zasecaš ispod kičme pa ka stomaku, kičmu ne sečeš? Mislim, logično mi je tako, jer ko bi posle to očistio...
jao bre citajuci ovo tvoje...ja vec danima bolesna,nista ne jedem ni ne kuvam,pojedem iz decijih tanjira sta ostane

)... 
Sve osim dela gde su rebra zasečeš na 2 mm i ne zasečeš deo bukvalno gde je kičma, ali ispod rebara, prema repu, i to sečeš.
E, ja te od srca pozivam na ručak! I daću ti tvoj tanjir, ne moraš jesti šta ostane
Šalim se, znam kako je kad si bolesna, ne diše ti se, a kamoli da bi kuvala. Samo, ne valja to, baš tada treba jesti jaču hranu, da organizam dobije snagu. Ali, džabe, kad nemaš snage, a u kući nastala bežanija ( oooo,da znam kako je to, nigde nikoga kad treba da odmene, banda jedna)...
Proći će![]()

Zeleni, ali dobro iseckani da se ne osete kosti....i krompir salata, to zaboravih da napišem.
I da ne opisujem, evo, ovakvi:
![]()
ja pokušala da ispečem kestenje, al je nekoliko njih eksplodiralo, pa sam odustala od te očito suicidne ideje

Ništa , danas putujem u Slavoniju na kulin/kulen,krompir..kupus ..njaaaammm

Zeleni, ali dobro iseckani da se ne osete kosti....i krompir salata, to zaboravih da napišem.
I da ne opisujem, evo, ovakvi:
![]()
el su to papaline ?