Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo jos jedan jednostavan recept za vrlo ukusan kolac sa kokosom

testo:
3 jaja
3 solje secera
3 solje ulja
4 solje mleka
2 solje kokosa
5 solja brasna
prasak za pecivo

ispeci i peceno izbuskati viljuskom i preliti sa vrucim prelivom

preliv(sve zajedno treba da provri kratko):
10 kasika secera
5 kasika vode
150gr putera
2 rebra cokolade
2-3 solje kokosa

kad napravim, postavicu slike
napomena: prema originalnom receptu, pravi se sa orasima, ali ja stavljam kokos, jer ga mm voli

Recept je sličan kao što je postavila sweet cake, ali evo da ga napišem.

Pita sa kokosom

2 belanca umutiti mikserom pa dodati
1 šolju šećera (ja koristila onu nescafe četvrtastu)
2 žumanca
2 kašike kakaa
1/2 šolje mleka
1 šolju brašna
pola pr. za pecivo
1/2 šoljice ulja

Polovinu testa nasuti u tepsiju (moja je 25 x 28cm) i peći dok se ne uhvati korica. Za to vreme napraviti fil:

1/2l mleka, 2/3 šolje šećera i 5 kašika griza zakuvati. U vruće dodati 100g kokosa (ja imala jedva 50g, ali nema veze, ionako griz stegne fil), na zapečeno testo izručiti vruć fil, pa odmah nasuti odgore drugu polovinu testa i ispeći do kraja. Kada se ohladi, staviti glazuru od čokolade. Bez čokolade to nije to. :D

Poslednja izmena:
ja rastopim malo putera,ubacim zdenka sir,malo se rastopi na blagoj vatri,uvacim budjavi sir i pavlaku.u to ubacim skuvane njoke.prste da polizes,al jako je moze vola da ubije
Smoki domacice nasa, hvala na receptu, pravila sam danas, samo sto sam umesto putera stavila maslinovo ulje, dodala jedan trouglic zdenka sira, malo vrhnja za kuvanje i isrendanog trapista tj.onaj mocarela sir(meni to sve isto)...
Ukus je bio extra, kao iz restorana, gustina savrsena!

P.S. Vidis, ja sam oduvek na ovo gledala kao na Laku hranu, testo+sir, a meso mi je bilo tesko tj. Jako... A u stvari je caka kako se sprema, na cemu...
NJoke uglavnom pravim sa belim mesom i povrćem. Sad još dok ima tikvica, praziluka, šampinjona... Mislim da ću to sutra
Izdisnta se praziluk, može i običan luk; doda se šargarepica narendana, tikvice, može i karfiol.. onda šampinjoni i belo meso na kockice; sve se dinsta doklepo ne omekša, zalije se mlekom sa malo brašna ili gustina; ili može i neutralna pavlaka. začini se belim lukom, vegetom, peršunovim lišćem... i izmeša se sa njokama.
kod mene svi vole, a može da se kombinuju razni sastojci; prema stanju u frižideru
Moracu ovo probati sl.put... Zvuci odlicno...
ja nikako da se nakanim da spremim domaće njoke, nalazila sam neke recpte al nikako da se spremim

sada mi se jedu samo neke čorbice kašaste, tj kremaste, vruće, da me zgreju, brrrrrr , tako da ću ili neku od šargarepe ili neku od krafiola za danas
Ja sam ranije uvek spremala domace, ovo sam prvi put kupila, i lepe su, samo se najezim kad procitam koliko emulgatora ima... Fuj...
Sl.put domace...
Ide zima, taman da se zanimam...
Znas kako,ukusi su razlicicti,meni se bas bez coko sivdja,probala sam i ovako i onako;)

Za rucak sam napravila pileci paprikas,a za veceru planiram nesto da umesim:D,al jos nisam odlucila sta;)
Pileci paprikas... Mmmmmm...
To bi mogla sutra...

Jedno pitanje, izvadila sam pilece grudi, dvoumim se izmedju paprikasa ili da ih samo ispecem na kapi maslinovog...
Ali me zanima kako pravite marinadu? Ostavila bi ih preko noci, sutra samo bacim na tiganj

nisam ih zapekla da budu res, jer sam umrla od gladi
i tolko sam bila gladna da nisam mogla da docekam da budu res :)
inace i ja uvek, bilo krilca ili batake zapecem da kozica bude hrskava, sad jednostavno nisam jer sam htela u nesvest da padnem od gladi :D haha

...meni to nije to, dok nije hrskavo...ja bi ostavila da se lepo ispece, a do tad bi jela malo graska bez mesa:D

...meni to nije to, dok nije hrskavo...ja bi ostavila da se lepo ispece, a do tad bi jela malo graska bez mesa:D

joj dzabe
nisam od jutros nista jela
i bilo me je bas briga za kozicu hehehehe
uostalom, eno pojedesmo, moj dragi sipao jos sebi sada... na stranu kozica, meni bitno da je meso lepo povuklo ukus i miris zacina :)
sledeci put ce biti res, sada stvarno nisam vise mogla da izdrzim a nije mi se jeo klot grasak

E, svaka ti čast, Bokice! Samo te gledam. Ko god šta napravi, a tebi se svidi, ti trk u radnju po sastojke i napraviš odmah i ti. Ti stvarno voliš da kuvaš, mesiš, pečeš i nikad te ništa ne mrzi.
Kod tebe će , za razliku od Domaćicinog slučaja, glazura imati šansu da stegne!

E, svaka ti čast, Bokice! Samo te gledam. Ko god šta napravi, a tebi se svidi, ti trk u radnju po sastojke i napraviš odmah i ti. Ti stvarno voliš da kuvaš, mesiš, pečeš i nikad te ništa ne mrzi.
Kod tebe će , za razliku od Domaćicinog slučaja, glazura imati šansu da stegne!

ma moja je sreca da je moj dragi lepo rucko i sipao nekoliko puta pa sad ne moze da zine :mrgreen:
inace je mrsko pravi, mrsavica moja ali voli jako slatkise i kolace :)
inace ni ovaj moj kolac ne bi imao sanse
pa prosli put mi je pojeo celu tepsiju vocnog kolaca
legli da spavamo, on ustao oko 3-4 i pojeo sve :D
haha, msm, nadam se da veceras nece ustajati :)

Da izjavim za televizor da mog kolača više nema. Ali, morate priznati da je to malo kolača za sedmoro ljudi. Ako smo mi pojeli za jedan dan, bokica i njen dragi bi trebalo da imaju 3,5 dana. :D

mhm, nisi ti videla ovo moje cudo
onu tortu sto sam pravila s breskvama, pojela se za dva dana, msm, vise on nego ja
to ne mozete da verujete koliko on moze pojesti i slanog i slatkog a nema 30 kila s krevetom
a slatko voli ko neko dete
hehe
ja danas dosla iz prodavnice a on se zagnjurio u kesu i capio mi cokoladu i kaze "jao cokolada"
i ja mu otmem cokoladu i kazem mu da je nede dira treba mi za kolace
pojede sve ko termit hihi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back