ja rastopim malo putera,ubacim zdenka sir,malo se rastopi na blagoj vatri,uvacim budjavi sir i pavlaku.u to ubacim skuvane njoke.prste da polizes,al jako je moze vola da ubije
Smoki domacice nasa, hvala na receptu, pravila sam danas, samo sto sam umesto putera stavila maslinovo ulje, dodala jedan trouglic zdenka sira, malo vrhnja za kuvanje i isrendanog trapista tj.onaj mocarela sir(meni to sve isto)...
Ukus je bio extra, kao iz restorana, gustina savrsena!
P.S. Vidis, ja sam oduvek na ovo gledala kao na Laku hranu, testo+sir, a meso mi je bilo tesko tj. Jako... A u stvari je caka kako se sprema, na cemu...
NJoke uglavnom pravim sa belim mesom i povrćem. Sad još dok ima tikvica, praziluka, šampinjona... Mislim da ću to sutra
Izdisnta se praziluk, može i običan luk; doda se šargarepica narendana, tikvice, može i karfiol.. onda šampinjoni i belo meso na kockice; sve se dinsta doklepo ne omekša, zalije se mlekom sa malo brašna ili gustina; ili može i neutralna pavlaka. začini se belim lukom, vegetom, peršunovim lišćem... i izmeša se sa njokama.
kod mene svi vole, a može da se kombinuju razni sastojci; prema stanju u frižideru
Moracu ovo probati sl.put... Zvuci odlicno...
ja nikako da se nakanim da spremim domaće njoke, nalazila sam neke recpte al nikako da se spremim
sada mi se jedu samo neke čorbice kašaste, tj kremaste, vruće, da me zgreju, brrrrrr , tako da ću ili neku od šargarepe ili neku od krafiola za danas
Ja sam ranije uvek spremala domace, ovo sam prvi put kupila, i lepe su, samo se najezim kad procitam koliko emulgatora ima... Fuj...
Sl.put domace...
Ide zima, taman da se zanimam...
Znas kako,ukusi su razlicicti,meni se bas bez coko sivdja,probala sam i ovako i onako
Za rucak sam napravila pileci paprikas,a za veceru planiram nesto da umesim

,al jos nisam odlucila sta
Pileci paprikas... Mmmmmm...
To bi mogla sutra...
Jedno pitanje, izvadila sam pilece grudi, dvoumim se izmedju paprikasa ili da ih samo ispecem na kapi maslinovog...
Ali me zanima kako pravite marinadu? Ostavila bi ih preko noci, sutra samo bacim na tiganj